Πολιτική Φαρμάκoυ

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία βασίζεται υπερβολικά στην Κίνα για φάρμακα

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία βασίζεται υπερβολικά στην Κίνα για φάρμακα

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Ο φαρμακευτικός τομέας προσφέρει δυνατότητες για υψηλές εξαγωγές, αλλά η Ινδία βασίζεται υπερβολικά στην Κίνα για φάρμακα.  Υπάρχουν 58 ενεργά φαρμακευτικά συστατικά (API) για τα οποία η Ινδία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα. Με ισχυρή εμπειρία στην κατασκευή φαρμάκων με χαμηλό κόστος, η Ινδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές γενόσημων και εμβολίων.

Ο κυβερνήτης της RBI Shaktikanta Das δήλωσε ότι ο τομέας των φαρμάκων και των φαρμακευτικών προϊόντων είναι μεταξύ των τομέων της ανατολής που προσφέρουν τις δυνατότητες για υψηλότερες εξαγωγές κατά την περίοδο μετά τον COVID-19. Με ισχυρή εμπειρογνωμοσύνη στην κατασκευή φαρμάκων με χαμηλό κόστος, η Ινδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές γενόσημων και εμβολίων και ορισμένοι ινδοί κατασκευαστές έχουν ήδη συνάψει νέες συνεργασίες με παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή εμβολίων σε μεγάλη κλίμακα, πρόσθεσε ο Shaktikanta Das. Ωστόσο, η Ινδία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα για τις πρώτες ύλες που απαιτούνται στην Παρασκευή φαρμάκων, η οποία επηρεάζεται σοβαρά λόγω των διακοπών λειτουργίας και των διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού.

Tabletspharma.jpg

Υπάρχουν 58 Ενεργά Φαρμακευτικά Συστατικά (API) για τα οποία η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα, δήλωσε ο DV Sadananda Gowda, Υπουργός Χημικών & Λιπασμάτων, σε ερώτηση στο Lok Sabha. Το οικονομικό έτος 2017-18, 68,62% των πρώτων υλών εισήχθησαν από την Κίνα, ενώ το ποσοστό παρέμεινε 66,53% και 72,4% τις επόμενες δύο φορολογικές χρήσεις, σύμφωνα με τα έγγραφα του κοινοβουλίου. Επίσης, πιστεύεται ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των ανθρώπων και η καραντίνα που επιβάλλονται σε διάφορα μέρη, υλικοτεχνικά ζητήματα κ.λπ. έχουν επηρεάσει την προμήθεια πρώτων υλών από την Κίνα. Διαβάστε ακόμη: Χονδρικό εμπόριο φαρμάκων: Οι εταιρείες της Linnamäes κατέλαβαν τη μισή Εσθονική αγορά- Υποψίες για μονοπώλιο [vid]

Περαιτέρω, ο Κεντρικός Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων (CDSCO) εξετάζει όλες αυτές τις αιτήσεις για την εισαγωγή API με ταχύ τρόπο για τον οποίο η Ινδία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η υπερβολική εξάρτηση από την Κίνα, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα επενδυτικό πακέτο για την προώθηση μεγάλων πάρκων φαρμάκων και υπάρχει ένα σύστημα κινήτρων που συνδέεται με την παραγωγή για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ενδιάμεσων φαρμάκων και ενεργών φαρμακευτικών συστατικών.

export.jpg

Εν τω μεταξύ, προκειμένου να καθιερωθεί η Ινδία ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων, πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για τη δημιουργία μιας υποστηρικτικής ρύθμισης με μια απλοποιημένη διαδικασία έγκρισης τιμών / φαρμάκων και ταχεία έγκριση επενδύσεων, Arvind Sharma, Partner, Shardul Amarchand Mangaldas & Co, είχε πει στο Financial Express Online. Ο άμεσος στόχος του φαρμακευτικού τομέα της Ινδίας είναι να ενισχύσει τις εγχώριες ικανότητες και να αξιοποιήσει τυχόν ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο της σε περίπτωση που οι παγκόσμιοι παίκτες μετατοπίσουν τη βάση τους από την Κίνα στην Ινδία, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το χάπι της Merck θα μπορούσε να είναι το πρώτο εγκεκριμένο από τις ΗΠΑ χάπι που θα λαμβάνουν οι ασθενείς στο σπίτι για τη θεραπεία της Covid-19.

Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτηση στον ΕΜΑ για έγκριση της ενισχυτικής δόσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΕΜΑ ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Έγκριση εμβολίου παιδιά: Σήμερα με έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), συμφωνήθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά μικρότερης ηλικίας 5 έως 11 ετών με χαμηλότερη δόση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Αναμένεται αύριο η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Αντιβιοτικά: Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών.1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το φάρμακο αντισωμάτων της είναι περισσότερο από 80% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας ή θανάτου

Τον Οκτώβριο, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το AZD7442 – ή το Evusheld – «για την προφύλαξη από την COVID-19».

Bristol Myers Squibb : Λαμβάνει έγκριση για θεραπεία του γαστρικού καρκίνου και οισοφάγου

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το nivolumab σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία για ασθενείς με HER2-αρνητικό, προχωρημένοή μεταστατικό γαστρικό καρκίνο, καρκίνο της γαστρο-οισοφαγικής συμβολής ή οισοφαγικό αδενοκαρκίνωμα, των οποίων οι όγκοι εκφράζουν το PD-Lμε συνδυαστική θετική βαθμολογία (CPS) ≥ 5Η έγκριση βασίζεται σε θετικά αποτελέσματα από τη μελέτη Φάσης 3 CheckMate -649