Τεχνολογία

Wearables υγειονομική περίθαλψη: Η τεχνολογία των wearables είναι το μέλλον της υγείας

Wearables υγειονομική περίθαλψη: Η τεχνολογία των wearables είναι το μέλλον της υγείας

Wearables υγειονομική περίθαλψη: Η συνολική υγεία μειώνεται λίγο πριν από την ηλικία των 50 ετών και οι φορητές συσκευές γενικής φυσικής κατάστασης θα μπορούσαν να αυξηθούν σε αυτό τον πληθυσμό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υιοθέτηση και η διατήρηση της τεχνολογίας ιατρικών φορητών συσκευών, τουλάχιστον προς το παρόν και στο άμεσο μέλλον, θα ξεπεράσει αυτήν των φορητών συσκευών γενικής φυσικής κατάστασης. Αυτό είναι κατανοητό, καθώς ικανοποιούν μια άμεση και τρέχουσα ανάγκη του καταναλωτή. Ωστόσο, η πεποίθησή μου είναι, και υποθέτω και η δική σας, εάν πιστεύετε στην πρόληψη παρά στη θεραπεία, ότι ο πιο γενικός από αυτούς τους δύο έχει τις φοβερές αλλά ισχυρές δυνατότητες να αλλάξει πραγματικά το status quo. Όπου τώρα, η συνολική υγεία μειώνεται λίγο πριν από την ηλικία των 50 ετών, οι φορητές συσκευές γενικής φυσικής κατάστασης θα μπορούσαν να αυξηθούν σε αυτόν τον αριθμό.

Θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν πιο υγιή πληθυσμό και, επιπλέον, να δώσουν στους παρόχους φροντίδας μια ολιστική άποψη, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες όταν προκύπτουν προβλήματα υγείας. Εδώ η διαρκής αλλαγή συμπεριφοράς είναι ζωτικής σημασίας. Όπως έχει ήδη συζητηθεί σε πολλές εργασίες, η μακροπρόθεσμη υιοθέτηση αυτών των εργαλείων παραμένει χαμηλή. Όπου ένας αυξανόμενος αριθμός από εμάς αγοράζει wearables, τουλάχιστον το ένα τρίτο σταματά να τα χρησιμοποιεί μετά από μισό χρόνο και ακόμη περισσότεροι ακολουθούν από εκεί και μετά. Οι λόγοι της εγκατάλειψης έχουν ήδη ερευνηθεί καλά. Πολλοί από αυτούς επισημαίνουν ζητήματα όπως η κακή απόδοση της συσκευής, η αισθητική εμφάνιση, η ταλαιπωρία, η έλλειψη καινοτόμων λειτουργιών και ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια.

Είναι η υιοθέτηση φορητών τεχνολογίας ανθρώπινο πρόβλημα;

Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες μελέτες που επισημαίνουν περισσότερους ανθρώπινους παράγοντες, όπως η έλλειψη κινήτρων, η λήθη και η ανάγκη για τα εργαλεία για την εμπλοκή του καταναλωτή. Ωστόσο, από ό,τι γνωρίζω, υπάρχουν λίγες έως καθόλου μελέτες που ερεύνησαν όχι τα εμπόδια αλλά τις τακτικές κινήτρων που μπορούν να υποστηρίξουν τη μακροπρόθεσμη υιοθέτηση αυτών των πρακτικών. Πρέπει να δούμε την ψηφιακή υγεία ως πολιτιστική αλλαγή, όχι ως τεχνολογική αλλαγή. Είναι μια αλλαγή που καθοδηγείται από τους ανθρώπους και επομένως η διαρκής αλλαγή συμπεριφοράς θα πρέπει να προέρχεται από τους ανθρώπους και όχι από τις τεχνολογίες. Αυτή η ίδια άποψη θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν εξετάζουμε την υιοθέτηση και την ενασχόληση με τα wearables.

Τα άτομα πρέπει να οδηγηθούν στη χρήση των εργαλείων. Πρέπει να δουν την αξία του. Η αξία, στην ουσία, δεν προέρχεται από την αισθητική ή καινοτόμα χαρακτηριστικά. προέρχεται από στόχους και αυξάνεται μέσω παραγόντων κινήτρων και δέσμευσης. Για τον χρήστη ιατροτεχνολογικού προϊόντος, αυτοί οι στόχοι είναι συχνά αρκετά σαφείς, απλοί και θεμελιώδεις. Το ίδιο ισχύει και για πρόσθετους παράγοντες κινήτρων — τη σημασία της χρήσης ενός εργαλείου για τη διαχείριση της νόσου, τη διευκόλυνση του ευκολότερου και προσιτού ελέγχου της φαρμακευτικής αγωγής, την πιθανότητα να τους υποστηρίξει πραγματικά. Μην με παρεξηγείτε – πολλά μπορούν να βελτιωθούν και εδώ. Ωστόσο, για ένα υγιές άτομο, οι στόχοι και οι κινητήριοι παράγοντες της χρήσης ενός φορέματος γενικής φυσικής κατάστασης είναι πολύ λιγότερο σαφείς και πιθανώς φευγαλέοι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σετ εκπαιδευτικής ρομποτικής αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ αποκτούν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια

Δημιουργήθηκαν νανορομπότ που απομακρύνουν τη ρύπανση από το νερό

6th Health Innovation Conference στις 12 Απριλίου

Valneva εμβόλιο: Έλαβε την 1η έκτακτη έγκριση από το Μπαχρέιν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έξι αριθμοί προβλέπουν την απειλητική για τη ζωή COVID-19

Πιστεύουν επίσης ότι το μοντέλο τους έχει άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα που έχουν δει: την ευκολία χρήσης. Τα περισσότερα νοσοκομεία συλλέγουν ήδη και τα έξι σημεία δεδομένων για τους ασθενείς COVID-19. Η μόνη επιπλέον εργασία είναι η πληκτρολόγηση αυτών των έξι μεταβλητών στον τύπο -και η ομάδα μελέτης ελπίζει να το κάνει ακόμη πιο εύκολο.

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΙοΤ: Το IoT έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθιστώντας την πιο προσιτή, εξατομικευμένη και αποτελεσματική, βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Σιγκαπούρη Αεροδρόμιο - Θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια

Οι ψηφιακές ταυτότητες, συμβατές με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αρούμπα, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς ψηφιακές εκδόσεις των διαβατηρίων τους σε κινητά τηλέφωνα. Στις ΗΠΑ, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η United και η Delta πειραματίζονται με βιομετρικό check-in, παράδοση αποσκευών και πύλες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».