Πολιτική Φαρμάκoυ

Valneva εμβόλιο: Έλαβε την 1η έκτακτη έγκριση από το Μπαχρέιν

Valneva εμβόλιο: Έλαβε την 1η έκτακτη έγκριση από το Μπαχρέιν

Valneva εμβόλιο: Έλαβε την έγκριση για το εμβόλιο κατά της Covid-19 η Valneva από το Μπαχρέιν, με τη δέσμευση ότι θα χορηγήσει 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου.

Η γαλλοαυστριακή εταιρεία βιοτεχνολογίας Valneva δήλωσε την Τρίτη ότι το εμβόλιό της για την COVID-19 έλαβε άδεια έκτακτης ανάγκης για χρήση στο Μπαχρέιν, γεγονός που αποτελεί την πρώτη έγκριση για το εμβόλιό της. Η Valneva δεσμεύτηκε να προμηθεύσει το βασίλειο του Μπαχρέιν με ένα εκατομμύριο δόσεις σε συμφωνία προκαταβολής πέρυσι και σχεδιάζει να παραδώσει τις πρώτες παρτίδες στα τέλη Μαρτίου. Το εμβόλιο χρησιμοποιεί την παραδοσιακή τεχνολογία του απενεργοποιημένου ιού.

Ο Thomas Lingelbach, Διευθύνων Σύμβουλος της Valneva, σχολίασε: “Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με αυτήν την πρώτη εξουσιοδότηση και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Βασίλειο του Μπαχρέιν για την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη του. Ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε την εξέλιξη της πανδημίας στη Μέση Ανατολή και να αρχίσουμε να παραδίδουμε τα πρώτα μας εμβόλια στην περιοχή. Ως το μόνο διπλό ανοσοενισχυμένο, αδρανοποιημένο εμβόλιο COVID-19 που έχει εγκριθεί στο Μπαχρέιν, το VLA2001 θα παρέχει μια διαφοροποιημένη επιλογή εμβολίου στον πληθυσμό και την ιατρική κοινότητα του Μπαχρέιν”.

Το Μπαχρέιν έχει αναφέρει περισσότερους από 1.400 θανάτους που σχετίζονται με τον COVID και τα κρούσματα ξεπερνούν τις 500.000. Πάνω από το 70 τοις εκατό του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Οι εκπρόσωποι της Valneva υποστηρίζουν ότι παραμένουν αποφασισμένοι να λάβουν περαιτέρω εξουσιοδότηση για το εμβόλιο VLA2001. Ελπίζουν να λάβουν έγκριση υπό όρους για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Μαρτίου. Η εταιρεία συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προμηθεύσει τις χώρες της Ευρώπης με έως και 60 εκατομμύρια δόσεις έως το 2023.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έγκριση του εμβολίου Covid της Valneva έως τέλος Μαρτίου

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Covid μειώνεται μετά από 6 μήνες χωρίς booster

Μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών στην Αυστρία από τον Απρίλιο

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων εκτός covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τροποποιήθηκε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων. Πρόεδρος παραμένει η Νάντια Γκογκοζώτου

Τροποποιήθηκε η σύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων αλλάζοντας δύο μέλη . Πρόεδρος παραμένει η κ. Νάντια Γκογκοζώτου μη εκτελεστική Πρόεδρος Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Gilead Sciences Ελλάδας: Το clawback μας περιορίζει τις δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS αποτελεί διαχρονικά ημέρα γιορτής και ελπίδας για την Gilead Sciences Ελλάδας. Είναι μία εμφατική υπενθύμιση της προόδου που έχει συντελεστεί αναφορικά με την αντιμετώπιση της νόσου, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε ακούραστα στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή κόσμο για όλους - ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Το χάπι για την παχυσαρκία που βοηθά στο αδυνάτισμα 

Ευάγγελος Φουστέρης στο www.healthweb.gr : «70% των Ελλήνων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι». Nέο  φάρμακο από του στόματος (χάπι) προσφέρει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με απώλεια βάρους άνω του 6% μέσα σε ένα εξάμηνο και διατήρηση του απολεσθέν βάρους. Είναι εγκεκριμένο από τις αρχές για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και κυκλοφορεί σε δισκία. Το Mysimba έχει […]

ΣΦΕΕ: Οι προτάσεις για αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας απειλούν την Ευρώπη

Για να γεφυρώσουμε το χάσμα με τις περιοχές του κόσμου, η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει αντί να υπονομεύσει την προστασία τις πνευματικής ιδιοκτησίας για νέα φάρμακα και εμβόλια.

Οι Επενδύσεις της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ενισχύουν τη κάλυψη των Ελλήνων ασθενών

''H νέα ευρωπαϊκή φαρμακευτική πολιτική αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς δίνει κίνητρα για επενδύσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν την παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση δεδομένου ότι τα ελληνικά εργοστάσια αναλογούν στο 12% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της Ε.Ε.'' Με αυτά τα λόγια ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας περιέγραψε στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, , τις μεγάλες ευκαιρίες που προκύπτουν από τις επενδύσεις και τη δραστηριότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν η κα. Θεανώ Καρποδίνη διοικήτρια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο κ. Ορέστης Καβαλάκης επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ).

25μελής επιτροπή για την παρακολούθηση φαρμακευτικής δαπάνης

Δημοσιεύθηκε σήμερα η τροποποίηση σύστασης της επιτροπής για την παρακολούθηση φαρμακευτικής δαπάνης και αναμένεται άμεσα η συγκρότησή της. Η νέα σύνθεσή της πρέπει άμεσα να πιάσει δουλειά για να καλύψει εκκρεμότητες 8 μηνών.

Άρση της απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών στα φάρμακα ζητούν οι φαρμακαποθηκάριοι

Οι φαρμακαποθηκάριοι ζητούν να λάβει δράση ο υπουργός Υγείας σε σχέση με την έλλειψη ηγεσίας στον ΕΟΦ, αλλά και σχετικά με την απαγόρευση εξαγωγών ορισμένων φαρμάκων.