Πολιτική Φαρμάκoυ

Valneva εμβόλιο Covid: Αναμένεται έγκριση για τη γαλλική εταιρεία μέχρι τέλος Μαρτίου

Valneva εμβόλιο Covid: Αναμένεται έγκριση για τη γαλλική εταιρεία μέχρι τέλος Μαρτίου

Valneva εμβόλιο Covid: Η γαλλική εταιρεία αναμένει την έγκριση για την προώθηση του εμβολίου της κατά της Covid μέχρι το τέλος Μαρτίου, έχοντας λάβει γενναία επιχορήγηση.

Η Valneva αναμένει να ξεκινήσει την παράδοση του εμβολίου της στην Ευρώπη σύντομα αφού προταθεί για έγκριση υπό όρους έως τα τέλη Μαρτίου. Αυτό δήλωσε σήμερα η γαλλική εταιρεία παραγωγής εμβολίων, καθώς έλαβε μια αρχική ρυθμιστική αξιολόγηση. Η Valneva έλαβε μια λίστα ερωτήσεων σχετικά με το εμβόλιο VLA2001 από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση και θα πρέπει να απαντήσει τις επόμενες ημέρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η ομάδα αναμένει τώρα μια σύσταση για έγκριση υπό όρους για ενήλικες ηλικίας 18 έως 55 ετών έως τα τέλη Μαρτίου. Σε περίπτωση που αυτή χορηγηθεί, πρόκειται να ξεκινήσει αποστολές στην Ευρώπη στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του έτους. Από την Valneva έχουν ξεκινήσει την κατασκευή και έχουν έτοιμο απόθεμα για ανάπτυξη μόλις εγκριθεί το εμβόλιο.

Η Scottish Enterprise έχει χορηγήσει 20 εκατομμύρια λίρες (27 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στη Valneva Scotland για την προώθηση της ανάπτυξης εμβολίων. Η επιχορήγηση θα αποτελείται από δύο δόσεις που βασίζονται στη μακροχρόνια δέσμευση της Scottish Enterprise με τη Valneva. Τα χρήματα αυτά θα ωφελήσουν το εργοστάσιο παραγωγής της Valneva στο Livingston της Σκωτίας και αναμένεται να ληφθούν τα επόμενα τρία χρόνια, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2022.  Το χαρτοφυλάκιο Ε&Α της Valneva περιλαμβάνει το VLA1553, ένα υποψήφιο μονοδοσικό εμβόλιο κατά της ιογενούς λοίμωξης chikungunya που μεταδίδεται από τα κουνούπια, το οποίο θα κατασκευαστεί επίσης στο χώρο του Livingston.

Οι βλέψεις της Valneva για το μέλλον

Ο Thomas Lingelbach, Διευθύνων Σύμβουλος της Valneva, δήλωσε: “Αυτή η επένδυση ενισχύει τη μακροχρόνια σχέση της Valneva με την Scottish Enterprise καθώς και τη θέση μας στην πρώτη γραμμή των βιοεπιστημών και της ανάπτυξης εμβολίων στη Σκωτία. Από το μοναδικό αδρανοποιημένο, ολόκληρο υποψήφιο εμβόλιο για τον ιό COVID-19 σε κλινική ανάπτυξη στην Ευρώπη μέχρι το πιο κλινικά προηγμένο υποψήφιο εμβόλιο κατά του chikungunya στον κόσμο, η επένδυση της Scottish Enterprise θα υποστηρίξει την πρόοδο σε όλο το χαρτοφυλάκιο έρευνας και ανάπτυξης της Valneva – καθώς και θέσεις εργασίας και ανάπτυξη σε Σκωτία. Είμαστε ευγνώμονες στη Scottish Enterprise και στην κυβέρνηση της Σκωτίας για τη συνεχή υποστήριξή τους”.

Από τη μεριά του ο Adrian Gillespie, Διευθύνων Σύμβουλος της Scottish Enterprise, σχολίασε: “Η απόφαση της Valneva να αναπτύξει και να κατασκευάσει το εμβόλιο COVID-19 εδώ στη Σκωτία είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στον τομέα των βιοεπιστημών μας και στο εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, με μια από τις μεγαλύτερες και πιο προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων στον κόσμο να είναι πλέον σταθερά αγκυροβολημένη στη Σκωτία και να εξάγει τα εμβόλια που σώζουν ζωές σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τη συνεχή ανάπτυξη της Valneva στη Σκωτία και να τη βοηθήσουμε να πραγματοποιήσει τις διεθνείς φιλοδοξίες της για ανάπτυξη”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτεϊνικό εμβόλιο Novavax: Τι πρέπει να ξέρουμε-Παρενέργειες

Αρχές Μαρτίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με Novavax στην Ελλάδα

Pfizer Hellas: Βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία μακροπρόθεσμης μετρήσιμης αξίας σε 3 πυλώνες

Χαμηλός ο κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης στη 2η δόση, εάν είχατε αλλεργία στην πρώτη

Θεοδωρίδου: Πότε θα χορηγείται το εμβόλιο Novavax και πότε το Sanofi [live]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενισχύεται το δίκτυο συμμετοχής σε μελέτες εμβολίων κατά της Covid-19

Covid-19: Εδώ και λίγες ημέρες οι Ιταλοί, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες, μπορούν να εγγραφούν εθελοντικά στο Μητρώο Εθελοντών του VACCELERATE για άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μελέτες εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 και σε άλλες μελέτες, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων.

Τι επιφυλάσσει το αύριο της φαρμακευτικής πολιτικής

Η πολιτική φαρμάκου χαράσσεται από το Υπουργείο Υγείας με διαφάνεια και με επίκεντρο τον ασθενή , αυτή είναι η βασική μας στοχοθεσία , είπε ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Υγείας για το φάρμακο Μπάμπης Καραθάνος κατά την διάρκεια του 9ου Συνεδρίου του ΣΥΦΑΚ αλλά και η έγκαιρη , ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση των πολίτων σε αναγκαίες θεραπείες και προσιτά ασφαλή φάρμακα και υπηρεσίες υγείας .

Ξεκίνησε το 9ο Συνέδριο του ΣΥΦΑΚ- Καραθάνος: Έρχονται νέες πρωτοποριακές θεραπείες στην Ελλάδα

Η λύση στις ελλείψεις των φαρμάκων είναι η συνεργασία και η κατανόηση, με στόχο τη διασφάλιση της επάρκειας των προμηθειών, είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημητρης Φιλίππου, στην έναρξη του 9ου Συνεδρίου του ΣΥΦΑΚ. Παράλληλα ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας για τα φάρμακα κ. Καραθάνος επεσήμανε πως έρχονται νέες πρωτοποριακές θεραπείες με νέα φάρμακα στην Ελλάδα.

Στο τέλος Οκτωβρίου θα έρθουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια COVID

Ανακοινώθηκαν χθες οι συστάσεις για τη χορήγηση των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων κατά της λοίμωξης covid-19 από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Επαναλειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης ζητούν οι φαρμακευτικές  

Την επαναλειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης ζητάει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ ) από το Υπουργείο Υγείας , με σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη.