Πολιτική Φαρμάκoυ

Valneva εμβόλιο Covid: Αναμένεται έγκριση για τη γαλλική εταιρεία μέχρι τέλος Μαρτίου

Valneva εμβόλιο Covid: Αναμένεται έγκριση για τη γαλλική εταιρεία μέχρι τέλος Μαρτίου

Valneva εμβόλιο Covid: Η γαλλική εταιρεία αναμένει την έγκριση για την προώθηση του εμβολίου της κατά της Covid μέχρι το τέλος Μαρτίου, έχοντας λάβει γενναία επιχορήγηση.

Η Valneva αναμένει να ξεκινήσει την παράδοση του εμβολίου της στην Ευρώπη σύντομα αφού προταθεί για έγκριση υπό όρους έως τα τέλη Μαρτίου. Αυτό δήλωσε σήμερα η γαλλική εταιρεία παραγωγής εμβολίων, καθώς έλαβε μια αρχική ρυθμιστική αξιολόγηση. Η Valneva έλαβε μια λίστα ερωτήσεων σχετικά με το εμβόλιο VLA2001 από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση και θα πρέπει να απαντήσει τις επόμενες ημέρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η ομάδα αναμένει τώρα μια σύσταση για έγκριση υπό όρους για ενήλικες ηλικίας 18 έως 55 ετών έως τα τέλη Μαρτίου. Σε περίπτωση που αυτή χορηγηθεί, πρόκειται να ξεκινήσει αποστολές στην Ευρώπη στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του έτους. Από την Valneva έχουν ξεκινήσει την κατασκευή και έχουν έτοιμο απόθεμα για ανάπτυξη μόλις εγκριθεί το εμβόλιο.

Η Scottish Enterprise έχει χορηγήσει 20 εκατομμύρια λίρες (27 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στη Valneva Scotland για την προώθηση της ανάπτυξης εμβολίων. Η επιχορήγηση θα αποτελείται από δύο δόσεις που βασίζονται στη μακροχρόνια δέσμευση της Scottish Enterprise με τη Valneva. Τα χρήματα αυτά θα ωφελήσουν το εργοστάσιο παραγωγής της Valneva στο Livingston της Σκωτίας και αναμένεται να ληφθούν τα επόμενα τρία χρόνια, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2022.  Το χαρτοφυλάκιο Ε&Α της Valneva περιλαμβάνει το VLA1553, ένα υποψήφιο μονοδοσικό εμβόλιο κατά της ιογενούς λοίμωξης chikungunya που μεταδίδεται από τα κουνούπια, το οποίο θα κατασκευαστεί επίσης στο χώρο του Livingston.

Οι βλέψεις της Valneva για το μέλλον

Ο Thomas Lingelbach, Διευθύνων Σύμβουλος της Valneva, δήλωσε: “Αυτή η επένδυση ενισχύει τη μακροχρόνια σχέση της Valneva με την Scottish Enterprise καθώς και τη θέση μας στην πρώτη γραμμή των βιοεπιστημών και της ανάπτυξης εμβολίων στη Σκωτία. Από το μοναδικό αδρανοποιημένο, ολόκληρο υποψήφιο εμβόλιο για τον ιό COVID-19 σε κλινική ανάπτυξη στην Ευρώπη μέχρι το πιο κλινικά προηγμένο υποψήφιο εμβόλιο κατά του chikungunya στον κόσμο, η επένδυση της Scottish Enterprise θα υποστηρίξει την πρόοδο σε όλο το χαρτοφυλάκιο έρευνας και ανάπτυξης της Valneva – καθώς και θέσεις εργασίας και ανάπτυξη σε Σκωτία. Είμαστε ευγνώμονες στη Scottish Enterprise και στην κυβέρνηση της Σκωτίας για τη συνεχή υποστήριξή τους”.

Από τη μεριά του ο Adrian Gillespie, Διευθύνων Σύμβουλος της Scottish Enterprise, σχολίασε: “Η απόφαση της Valneva να αναπτύξει και να κατασκευάσει το εμβόλιο COVID-19 εδώ στη Σκωτία είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στον τομέα των βιοεπιστημών μας και στο εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, με μια από τις μεγαλύτερες και πιο προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων στον κόσμο να είναι πλέον σταθερά αγκυροβολημένη στη Σκωτία και να εξάγει τα εμβόλια που σώζουν ζωές σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τη συνεχή ανάπτυξη της Valneva στη Σκωτία και να τη βοηθήσουμε να πραγματοποιήσει τις διεθνείς φιλοδοξίες της για ανάπτυξη”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτεϊνικό εμβόλιο Novavax: Τι πρέπει να ξέρουμε-Παρενέργειες

Αρχές Μαρτίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με Novavax στην Ελλάδα

Pfizer Hellas: Βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία μακροπρόθεσμης μετρήσιμης αξίας σε 3 πυλώνες

Χαμηλός ο κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης στη 2η δόση, εάν είχατε αλλεργία στην πρώτη

Θεοδωρίδου: Πότε θα χορηγείται το εμβόλιο Novavax και πότε το Sanofi [live]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ν. Γκογκοζώτου: Τα ορφανά φάρμακα χορηγούνται γρήγορα στους Έλληνες ασθενείς

Τα ορφανά φάρμακα χορηγούνται αρκετά γρήγορα στους Έλληνες ασθενείς και οι διαδικασίες αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης έχουν πλέον επισπευθεί, τόνισε η Νάντια Γκογκοζώτου, κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή έναρξης του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Σπάνιων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων.

ΕΟΠΥΥ: Έκτακτα μέτρα για πλημμυροπαθείς - Φάρμακα

ΕΟΠΥΥ: Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία έχει εξασφαλιτεί η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους στους πολίτες που είτε έχουν αποκλειστεί, είτε έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους.

ΦΣΘ: Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων

ΦΣΘ: Στόχος όλων μας οφείλει να είναι η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στο αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο, τη στιγμή που το χρειάζονται και η προστασία της δημόσιας υγείας.