Τεχνολογία

Τζελ για χορήγηση αντικαρκινικής θεραπείας σε συμπαγείς όγκους

Τζελ για χορήγηση αντικαρκινικής θεραπείας σε συμπαγείς όγκους

Οι ερευνητές επιθυμούν να μεταφέρουν αυτήν την τεχνολογία στην κλινική, αλλά πρώτα θα χρειαστεί να περάσουν από περισσότερους γύρους δοκιμών για ασφάλεια.

Η ενδοογκική θεραπεία —στην οποία τα αντικαρκινικά φάρμακα εγχέονται απευθείας στους όγκους—είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπευτική επιλογή για συμπαγείς καρκίνους, αλλά έχει δείξει περιορισμένη επιτυχία σε κλινικές δοκιμές λόγω αδυναμίας ακριβούς χορήγησης του φαρμάκου και επειδή οι περισσότερες ανοσοθεραπείες εξαφανίζονται γρήγορα από το σημείο της ένεσης.

Μια ομάδα ερευνητών από το Mass General Brigham, σε συνεργασία με συναδέλφους στο Koch Institute for Integrative Cancer Research, ανέπτυξε ένα σύστημα χορήγησης γέλης που ξεπερνά αυτές τις προκλήσεις. Το πήκτωμα είναι ενέσιμο, αλλά στερεοποιείται κατά την παράδοση. Περιέχει έναν παράγοντα απεικόνισης για οπτικοποίηση υπό αξονική τομογραφία. Έτσι μπορεί να διατηρήσει υψηλή συγκέντρωση φαρμάκου για αργή, ελεγχόμενη απελευθέρωση.

Σε μια εργασία που δημοσιεύτηκε στο Advanced Healthcare Materials, η ομάδα αναφέρει ότι η χρήση θεραπείας που χορηγείται με γέλη σε συνδυασμό με αναστολείς σημείου ελέγχου προκάλεσε υποχώρηση του όγκου και αυξημένη επιβίωση σε μοντέλα ποντικών με καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού που είναι συνήθως ανθεκτικά στο σημείο ελέγχου. θεραπεία με αναστολείς. Η θεραπεία φάνηκε επίσης να εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα να ανιχνεύει και να επιτίθεται σε απομακρυσμένους όγκους που δεν αντιμετωπίζονταν άμεσα, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να είναι μια χρήσιμη θεραπεία για μεταστατικούς καρκίνους.

“Αυτό το τζελ αντιμετωπίζει τα δύο προβλήματα με τις υπάρχουσες προσπάθειες για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου εντός του όγκου: καθιστά τη θεραπεία ορατή και πρακτική, έτσι ώστε οι επεμβατικοί ακτινολόγοι να μπορούν να επιβεβαιώσουν την παράδοση και να διασφαλίζουν ότι το φάρμακο παραμένει στην πραγματικότητα στην περιοχή ενδιαφέροντος”, δήλωσε ο Avik Som, MD. Ph.D., του Τμήματος Ακτινολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

«Όταν εγχέουμε αυτό το τζελ σε έναν όγκο, είμαστε σε θέση να διδάξουμε το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τον καρκίνο και να το πυροδοτεί για να επιτεθεί όχι μόνο στο σημείο όπου έγινε η ένεση του τζελ, αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος όπου ο ίδιος καρκίνος μπορεί να κρύβεται».

Η ερευνητική ομάδα αρχικά ανέπτυξε και βελτιστοποίησε το σύστημα χορήγησης γέλης στο εργαστήριο τροποποιώντας τη χημική δομή του τζελ. Μια βασική πτυχή του σχεδιασμού του τζελ ήταν ότι έπρεπε να μετατοπιστεί από το υγρό σε θερμοκρασία δωματίου για να γίνει ενέσιμο, αλλά να γίνει στερεό στη θερμοκρασία του σώματος μέσα στον όγκο, προκειμένου να σχηματιστεί μια αποθήκη απελευθέρωσης φαρμάκων, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα ενθυλάκωσης και χορήγησης φαρμάκου. και φέρουν επαρκή παράγοντα απεικόνισης.

Μετά τη βελτιστοποίηση της γέλης στο εργαστήριο, η ομάδα δοκίμασε την ικανότητά της να θεραπεύει μοντέλα ποντικών με καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού που είναι συνήθως ανθεκτικά στην ανοσοθεραπεία. Οι ερευνητές επιθυμούν να μεταφέρουν αυτήν την τεχνολογία στην κλινική, αλλά πρώτα θα χρειαστεί να περάσουν από περισσότερους γύρους δοκιμών για ασφάλεια. Σκοπεύουν επίσης να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητά του με μια ευρύτερη ομάδα φαρμάκων.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα προσέγγιση για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος διευρύνει τις θεραπευτικές δυνατότητες και υπόσχεται αυξημένη επιβίωση

Η γενετική του κοντινού υγιούς ιστού μπορεί να βοηθήσει στην επανεμφάνιση του καρκίνου του πνεύμονα

Οι ινοβλάστες συμμετέχουν στο σχηματισμό αγγειακών δυσπλασιών

Μελέτη επικυρώνει τον βιοδείκτη διαγνωστικής AI για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρομποτικές ιατρικές παρεμβάσεις και πώς βοηθούν ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ρομποτική χειρουργική τείνουν επίσης να βιώνουν λιγότερο πόνο και ταχύτερη ανάρρωση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ανοιχτές επεμβάσεις.

Τα smartphones παρέχουν βολικές τοξικολογικές δοκιμές

Η ανάπτυξη νέων εργαλείων για τη διενέργεια τοξικο-επιδημιολογικών μελετών είναι ζωτικής σημασίας και ο εντοπισμός των ουσιών που καταναλώνονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να βοηθήσει τις ιατρικές ομάδες να διαχειριστούν πιθανή τοξίκωση.

Νέα μελέτη προωθεί την κατανόηση της αναγέννησης των πνευμόνων

Το νέο μοντέλο θα βοηθήσει τους ερευνητές πνευμονικών παθήσεων να εμβαθύνουν στην κατανόησή τους για την αναγέννηση των πνευμόνων, ειδικά μετά από μόλυνση ή έκθεση σε τοξίνες, καθώς και ασθένειες του κυψελιδικού επιθηλίου.

Γιατί οι ασθενείς φέρνουν τις δικές τους συσκευές σε κλινικές δοκιμές;

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει την τελευταία δεκαετία και οι ασθενείς μπορούν να καταγράφουν, να παρακολουθούν και να αποθηκεύουν πολλά δεδομένα σχετικά με την υγεία τους στις έξυπνες συσκευές τους.

Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων

Η τεχνολογία υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας την ασφάλεια, ενισχύοντας την επικοινωνία και αυξάνοντας τη συνολική ευημερία για τους ηλικιωμένους.

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.