Τεχνολογία

Τεχνολογία υγεία δεδομένα: Νέο μοντέλο για ταχύτερη ανάλυση των data

Τεχνολογία υγεία δεδομένα: Νέο μοντέλο για ταχύτερη ανάλυση των data

Η νόσος COVID-19 έχει επιταχύνει τις τάσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία με επιπτώσεις στο μέλλον της παροχής φροντίδας

Τεχνολογία υγεία δεδομένα: Η GE Healthcare κυκλοφόρησε το Edison HealthLink, μια νέα προηγμένη τεχνολογία υπολογιστών που επιτρέπει στους κλινικούς ιατρούς να συλλέγουν, να αναλύουν και να ενεργούν βάσει κρίσιμων δεδομένων πιο κοντά στην πηγή του.  Η παγκόσμια εταιρεία medtech δημιούργησε αυτήν τη νέα λύση για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της ανάλυσης δεδομένων στο cloud, ιδίως σε θέματα που σχετίζονται με το εύρος ζώνης, το δίκτυο και τον λανθάνοντα χρόνο.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις όπου λίγα δευτερόλεπτα θα μπορούσαν να καθορίσουν το αποτέλεσμα για έναν ασθενή, για παράδειγμα κατά τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου 2 εκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν κάθε λεπτό έως ότου αποκατασταθεί η ροή του αίματος στον εγκέφαλο, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόνιμης βλάβης.

Το προηγμένο λογισμικό επεξεργασίας του Edison HealthLink στοχεύει στη μείωση αυτού του κινδύνου επιτρέποντας στους κλινικούς ιατρούς να αναλύουν και να ενεργούν βάσει κρίσιμων δεδομένων – για παράδειγμα από σάρωση εγκεφάλου – χωρίς να τα στέλνουν πρώτα στο cloud, κάνοντας τη λήψη αποφάσεων πιο γρήγορα.

“Η νόσος COVID-19 έχει επιταχύνει τις τάσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία με επιπτώσεις στο μέλλον της παροχής φροντίδας. Ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε αυτές τις τάσεις και να τις χρησιμοποιήσετε για τον εκσυγχρονισμό της τρέχουσας υποδομής του συστήματος υγείας”, δήλωσε ο Amit Phadnis, Διευθύνων Σύμβουλος της GE Healthcare.

«Καθώς η παροχή περισσότερης φροντίδας γίνεται εικονική και καθώς περισσότερα δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης μετακινούνται στο cloud, τεχνολογίες όπως το Edison HealthLink παρέχουν μια γέφυρα, επιτρέποντας στις συσκευές να λειτουργούν στις εγκαταστάσεις, στην άκρη και στο cloud.

Με τη χρήση ιατρικών συσκευών που συνδέονται με το Edison HealthLink, τα συστήματα υγείας μπορούν συνεχώς να λαμβάνουν προηγμένες ενημερώσεις λογισμικού χωρίς να απαιτούν νέο εξοπλισμό – ουσιαστικά παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων.

Το Edison HealthLink εκτελεί την υπάρχουσα στοίβα λογισμικού Υπηρεσιών Υγείας Edison, η οποία παρέχει υπηρεσίες ειδικά για την υγειονομική περίθαλψη, όπως η συγκέντρωση δεδομένων, η συνδεσιμότητα, η ενοποίηση αλγορίθμων AI και μη AI. Οι προγραμματιστές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν κλινικές εφαρμογές και ροές εργασίας.

Οι εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης που αναπτύσσονται στο Edison HealthLink αποτελούν μέρος των προσπαθειών της GE Healthcare να παρέχουν στους κλινικούς ιατρούς εργαλεία που τους βοηθούν να συγκεντρώνουν δεδομένα, να εφαρμόζουν AI και analytics σε αυτά τα δεδομένα και να αποκαλύπτουν πληροφορίες – ενδυνάμωση των κλινικών για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων ασθενών, την αποδοτικότητα και τη μείωση των σφαλμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινά χρηματοδότηση για startup επιχειρήσεις στην υγειονομική περίθαλψη

Η τεχνολογική καινοτομία "απογειώνει" την υγειονομική περίθαλψη

Η εποχή της τεχνολογίας σε κόντρα με την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου

200 ρομπότ σε νοσοκομεία της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Νοσοκομεία από τα περισσότερα κράτη μέλη εξέφρασαν ενδιαφέρον να προμηθευτούν αυτά τα ρομπότ, τα οποία μπορούν να απολυμάνουν μέσα σε μόλις σε 15 λεπτά τους συνήθεις χώρους των ασθενών, χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και τη μείωση της διασποράς του ιού.

Νέα τεχνολογία ψύξης χωρίς ηλεκτρισμό εμπνευσμένη από τις καμήλες

"Θέλουμε αυτό να αποτελέσει πράσινη τεχνολογία", εξήγησε ο κύριος συντάκτης της έρευνας  Zhengmao Lu. Ίσως αυτό να βοηθήσει και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας για νέα εμβόλια, όπως αυτό της COVID-19, το οποίο μέχρι σήμερα για να συντηρηθεί φαίνεται να χρειάζεται παραμονή και αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικά διαμορφωμένος εξωσκελετός βοηθά ασθενείς με παράλυση

Οι επιστήμονες δοκίμασαν τον εξωσκελετό σε 50 ασθενείς με παράλυση, διαπιστώνοντας πως η πλειονότητα εξ αυτών κατόρθωσε να περπατήσει και πάλι. Μάλιστα η ικανότητα αυτή βελτιωνόταν με τη χρήση του εξωσκελετού.

"Έξυπνος" υπερηχογράφος παρακολουθεί ασθενείς με covid-19

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Η Καλιφόρνια, το Caption Health, έλαβε επιχορήγηση 4,95 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill + Melinda Gates για την ανάπτυξη υπερήχου πνευμόνων που καθοδηγείται από τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία λέει ότι η επιχορήγηση θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν νέα τεχνολογία AI που θα επιτρέπει σε ακόμη και έμπειρους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να […]