Τεχνολογία

Τεχνολογία καινοτομία υγεία: Πώς διαμορφώνεται για τις επιχειρήσεις η μετά-covid ατζέντα

Τεχνολογία καινοτομία υγεία: Πώς διαμορφώνεται για τις επιχειρήσεις η μετά-covid ατζέντα

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι εταιρείες που βρίσκονται στην αιχμή του ψηφιακού μετασχηματισμού έχουν σημειώσει καλύτερη πορεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 από εκείνες που είναι λιγότερο προηγμένες στη χρήση πληροφορικής

Τεχνολογία καινοτομία υγεία: Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι εταιρείες που βρίσκονται στην αιχμή του ψηφιακού μετασχηματισμού έχουν σημειώσει καλύτερη πορεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 από εκείνες που είναι λιγότερο προηγμένες στη χρήση πληροφορικής. Το 10% των κορυφαίων τεχνολογικών καινοτόμων εταιρειών επιτυγχάνει δύο έως τρεις φορές την αύξηση των εσόδων των ανταγωνιστών τους – ένα διευρυμένο χάσμα που η Accenture αποκαλεί το «ψηφιακό κενό επίτευξης».

Κατά την κυκλοφορία της τελευταίας έκθεσης Technology Vision 2021 της εταιρείας , ο Paul Daugherty, CTO της Accenture, συζήτησε πώς η αστάθεια και η αβεβαιότητα απαιτούν αλλαγή στην επιχειρηματική νοοτροπία. «Είμαστε στο μέλλον, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη», είπε. “Υπάρχει ένα κενό ψηφιακού επιτεύγματος”. Οι εταιρείες που οδηγούν την τεχνολογική επιτάχυνση είναι πιθανό να συνεχίσουν να απομακρύνονται από τους αντιπάλους τους όσον αφορά την αύξηση των εσόδων, σύμφωνα με τον Daugherty. Τελικά, όσοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία πιο αποτελεσματικά μπορούν να περιμένουν να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους δεκαπλάσια.

Σύμφωνα με την Accenture, κάθε επιχείρηση θα πρέπει να γίνει επιχείρηση τεχνολογίας. Όπως σημειώνει ο Daugherty, η τεχνολογία αποδείχθηκε ότι ήταν  σωτηρία για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εάν η πανδημία είχε συμβεί πριν από πέντε χρόνια, θα είχε πολύ μεγαλύτερες συνέπειες, είπε. «Για να είσαι ηγέτης στην τεχνολογία, πρέπει να είσαι τόσο καλός όσο οι τεχνολογικοί γίγαντες. «Κοιτάξτε τα Starbucks», σημείωσε ο Daugherty, επισημαίνοντας πώς η αλυσίδα καφενείων χρησιμοποίησε το IT για να παραμείνει λειτουργική κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Στην αρχή της κρίσης, εισήγαγαν αμέσως νέες εφαρμογές, οι οποίες είχαν εκατομμύρια λήψεις και το 90% των παραγγελιών λήφθηκαν από απόσταση» επισήμανε.

Η εταιρεία εξήγαγε επίσης ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων για να συνδυάσει παραγγελίες από την Uber Eats, την εφαρμογή Starbucks και να οδηγήσει τους πελάτες σε μια ενιαία ροή εργασίας για baristas, και εισήγαγε μια νέα μηχανή εσπρέσο γεμάτη με αισθητήρες για να βοηθήσει το προσωπικό να παρακολουθεί τον καφέ να χύνεται και προβλέπει την απαραίτητη συντήρηση.

Χάρη στη χρήση αρχιτεκτονικής microservices , το Starbucks όχι μόνο ήταν σε θέση να αντέξει την “καταιγίδα” Covid-19, αλλά επεκτάθηκε σε μια εντελώς νέα επιχειρηματική ευκαιρία συνεργαζόμενη με την Uber Eats για την εκπλήρωση των παραγγελιών των πελατών, δήλωσε ο Daugherty. Η έρευνα της Accenture, που δημοσιεύθηκε ένα χρόνο στην κρίση του Covid-19, δείχνει πόσο γρήγορα ο κόσμος προσαρμόστηκε στις αλλαγές που επέφερε ο ιός και τα μέτρα  που επέβαλαν οι κυβερνήσεις. «Ήταν μια στιγμή αλήθειας για την ανθρώπινη εμπειρία», δήλωσε ο Daugherty. “Οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλαξαν ακαριαία τη συμπεριφορά τους.”

Επιχειρηματική καινοτομία

Ο τομέας της τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει καινοτομήσει και έχει δείξει ηγετικό ρόλο μέσω της κρίσης Covid-19 , ιδίως με τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη.  Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τα καταστήματα λόγω του Covid-19, αλλά ορισμένοι λιανοπωλητές βρήκαν χρόνο να καινοτομήσουν με αξιοσημείωτες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, είπε ότι υπήρξε αύξηση κατά 350 φορές στις επισκέψεις τηλεθεραπείας. «Δεν έχουμε εκτιμήσει ακόμη τι σημαίνει αυτό για την ανθρώπινη εμπειρία», πρόσθεσε.

Η Accenture ερεύνησε περισσότερους από 6.200 επιχειρηματικούς και τεχνολογικούς ηγέτες για την έκθεση Technology Vision 2021. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 92% των στελεχών δηλώνουν ότι ο οργανισμός τους καινοτομεί με επείγον χαρακτήρα και υπάρχει παρότρυνση για δράση φέτος, καθώς η τεχνολογία πρόκειται να αποτελέσει βασικό συστατικό της επιτυχίας για τις επιχειρήσεις.

Η έρευνα της Accenture διαπίστωσε ότι το 41% ​​των στελεχών αναφέρουν ότι ο ρυθμός του ψηφιακού μετασχηματισμού στον οργανισμό τους επιταχύνεται, με το 22% να λέει ότι επιταχύνεται σημαντικά. Ο Daugherty πιστεύει ότι όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας και όχι απλώς να είναι γρήγοροι ακόλουθοι. Οι συντάκτες της έκθεσης προειδοποίησαν: «Η ηγεσία απαιτεί από τις επιχειρήσεις να δώσουν προτεραιότητα στην τεχνολογική καινοτομία ως απάντηση σε έναν ριζικά μεταβαλλόμενο κόσμο. Οι μικροί πιλότοι και η σταδιακή κλιμάκωση είναι ξεπερασμένη πολυτέλεια και η τριβή μεταξύ έρευνας, ανάπτυξης και μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης πρέπει να μειωθεί ή να εξαφανιστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της τηλεϊατρικής

Ψηφιακό άγχος και ενδείξεις

Πώς η ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη ήταν η ευλογία του 2020

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι κίνδυνοι και οι επενδύσεις

Κεντρικό στοιχείο της αυτόνομης φιλοσοφίας του αυτοκινήτου είναι το πώς ένα αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων και τη λήψη γρήγορων αποφάσεων

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθούν την ψυχική υγεία των αγοριών

Τεχνολογία Νέοι: «Μολονότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια πραγματικά βελτιώνουν την ψυχική υγεία, δεν φαίνεται το παίξιμο τους να είναι βλαβερό και μάλιστα μπορεί να έχει και μερικά οφέλη. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μια σημαντική κοινωνική πλατφόρμα για τους νέους», δήλωσε ο Δρ. Κάντολα, επικεφαλής διεθνούς έρευνας για τις επιδράσεις της χρήσης της τεχνολογίας στα παιδιά.

Τεχνολογία: Ανησυχίες για το μέλλον της "παγκοσμιότητας" του Παγκόσμιου Ιστού

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Δύο διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, οι Jeffrey Shuren και Timothy Stenzel, δημοσίευσαν πρόσφατα στο περιοδικό New England Journal of Medicine άρθρο με τίτλο «The FDA’s experience with COVID-19 antibody tests» (Η εμπειρία του FDA με τα τεστ αντισωμάτων για την COVID-19, ).

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Τεχνολογία: Οι χρήστες του WhatsApp που δεν επιθυμούν να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους και προϋποθέσεις έως την προθεσμία της 15ης Μαΐου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν μηνύματα έως ότου δηλώσουν αποδοχή αυτών.

Apple: Γιατί καθυστερεί να λανσάρει τη μαγνητική μπαταρία iPhone 12s

Τεχνολογία Apple: Η κατασκευαστική εταιρεία Apple (AAPL) φημολογείται ότι θα αναπτύξει ένα αξεσουάρ φόρτισης της μπαταρίας του κινητού που θα συνδέεται μαγνητικά και ασύρματα στο iPhone, ενώ το τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται.