Τεχνολογία

Σανγκάη: Έτοιμο να υποδεχτεί κοινό το μεγαλύτερο μουσείο αστρονομίας παγκοσμίως [pic]

Σανγκάη: Έτοιμο να υποδεχτεί κοινό το μεγαλύτερο μουσείο αστρονομίας παγκοσμίως [pic]

Σανγκάη: Αφαιρώντας τους ίσιους τοίχους και τις ευθείες γραμμές από την αρχιτεκτονική τους δημιουργία, ο Wong και η ομάδα του θέλησαν να αποτυπώσουν στο σώμα του μουσειακού κτιρίου πως τα πάντα στο σύμπαν βρίσκονται εν κινήσει και διέπονται από μια σειρά δυνάμεων.

Το μεγαλύτερο μουσείο αστρονομίας στον κόσμο βρίσκεται στη μακρινή Σαγκάη και την Παρασκευή 16/7 ετομάζεται να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχτεί το κοινό. Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής κτίσμα, που έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμείται την διαστημική γεωμετρία. Χωρίς ευθείες γραμμές ή ορθές γωνίες, το στρονομικό μουσείο της Σαγκάης θυμίζει διάστημα.

Το μουσείο αστρονομίας της Σαγκάης αποτελεί μέρος του «Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας της Σαγκάης» και στα 39.000 τετραγωνικά του μέτρα θα φιλοξενήσει εκθέσεις, ένα πλανητάριο, ένα παρατηρητήριο και ένα ηλιακό τηλεσκόπιο ύψους 23 μέτρων.

Τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό ανέλαβε η αμερικανική εταιρεία Ennead Architects, η οποία το έτος 2014 βραβεύτηκε σε έναν διεθνή διαγωνισμό για το σχεδιασμό του εν λόγω κτιρίου.

Ο επικεφαλής σχεδιαστής του αστρονομικού μουσείου στη Σαγκάη, ο Thomas J. Wong σε συνέντευξή του δήλωσε πως το έργο τους εμπνεύστηκε από το «πρόβλημα των τριών σωμάτων», το μέχρι τώρα άλυτο ερώτημα για το πώς να υπολογίσει κανείς μαθηματικά την κίνηση τριών ουράνιων σωμάτων – όπως πλανήτες, φεγγάρια ή αστέρια – με βάση τις βαρυτικές τους σχέσεις.

Αφαιρώντας τους ίσιους τοίχους και τις ευθείες γραμμές από την αρχιτεκτονική τους δημιουργία, ο Wong και η ομάδα του θέλησαν να αποτυπώσουν στο σώμα του μουσειακού κτιρίου πως τα πάντα στο σύμπαν βρίσκονται εν κινήσει και διέπονται από μια σειρά δυνάμεων.

Στο σχέδιο του Wong, για την απεικόνιση του αέναου προβλήματος των τριων σωμάτων περιέχεται «ένας οφθαλμός», μια σφαίρα και ένας ανεστραμμένος θόλος. Τα στοιχεία αναπαριστούν τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια, αντίστοιχα, ενώ το καθένα στεγάζει ένα σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών ή μια σχεδιαστική λειτουργία.

Πρώτος σταθμός των επισκεπτών είναι ο «οφθαλμός», ο οποίος ανοίγει πάνω από την κύρια είσοδο του μουσείου. Λειτουργεί ως ρολόι, παράγοντας έναν κύκλο ηλιακού φωτός που κινείται στο δάπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, υποδεικνύοντας την ώρα και την εποχή.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λάδι αμυγδάλου: Καταπολεμά την ξηρότητα και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

4 tips για την ανακούφιση του άγχους

Τι είναι η παλίνδρομη εκσπερμάτιση και ποια τα συμπτώματά της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η διαδικτυακή ανεύρεση του έρωτα σε ένα περιβάλλον που νοσεί

Χαρακτηριστικά όπως η γεωγραφική απόσταση, η ηλικία και το επίπεδο μόρφωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικά εκτός από την εμφάνιση. Εντούτοις, οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να επιμείνουν στα προκαθορισμένα τους κριτήρια, αν βρουν μια ή έναν ελκυστικό πιθανό σύντροφο.

"Έκρηξη" ψηφιακών υπηρεσιών στο σπίτι λόγω πανδημίας - Τι δείχνει νέα έρευνα

Προβληματίζει τους καταναλωτές η αυξημένη χρήση του διαδικτύου στην ζωής τους - Τι είναι η «ψηφιακή κόπωση» και τι σημαίνει αυτό για καταναλωτές και παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών

Ο ανοιχτός κώδικας μπορεί να βοηθήσει τα ΕΣΥ να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των ψηφιακών ρυθμίσεων

Τεχνολογία υγείας: Υιοθετώντας τις αρχές του ανοικτού κώδικα σε ψηφιακά έργα - όπου νοσοκομεία και φορείς μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο έργο συνεργατών στο χώρο της υγείας - ίσως μεταφέρουμε τη συνεργασία σε ένα νέο, ανοιχτό επίπεδο. Και αν θέλουμε να κάνουμε αυτά τα τεχνολογικά έργα πραγματικά ανοιχτά και διαθέσιμα προς όφελος όλων στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, οι ψηφιακοί εταίροι πρέπει να συνεργαστούν με το σύστημα υγείας για να εξηγήσουν πώς ο ανοικτός κώδικας μπορεί να ωφελήσει τους συναδέλφους τους παρόχους υπηρεσιών, διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα.

Όταν η φωτορύπανση συμβάλλει στην ανησυχητική μείωση των εντόμων, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Η απώλεια των εντόμων έχει εκτεταμένες συνέπειες για ολόκληρα τα οικοσυστήματα. Τα έντομα αποτελούν πηγή τροφής για πολλά πουλιά, αμφίβια, νυχτερίδες και ερπετά, ενώ τα φυτά βασίζονται στα έντομα για την επικονίαση.

Τρόποι απεξάρτησης από το διαδίκτυο

Στρατηγική Internet: Χωρίς αμφιβολία, το διαδίκτυο έχει συμβάλει καθοριστικά στο να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Ωστόσο, το να περνάμε πολύ χρόνο εκεί δεν αξίζει τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Μην παραπλανηθείτε πιστεύοντας ότι θα χάσετε κάτι αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Η πραγματική ζωή και όλα όσα […]