Τεχνολογία

Ψηφιακή Θεραπευτική: Μια πανάκεια για τη φροντίδα ή υπερτιμημένη τεχνολογία υγείας;

Ψηφιακή Θεραπευτική: Μια πανάκεια για τη φροντίδα ή υπερτιμημένη τεχνολογία υγείας;

Ψηφιακή Θεραπευτική: Οι προκλήσεις για την υιοθέτηση και την αποζημίωση της ψηφιακής θεραπευτικής είναι σημαντικές.

Οι προοπτικές για τη βιομηχανία ψηφιακής θεραπείας τείνουν να αποκαλύπτουν την προκατάληψη του προγνωστικού ως αισιόδοξου μισογεμάτου ποτηριού ή απαισιόδοξου μισοάδειου ποτηριού. Δεν υπάρχουν επαρκή κλινικά δεδομένα έναντι ανεπαρκούς αποζημίωσης από τον πληρωτή. Πολλές από τις εφαρμογές που παράγονται από εταιρείες ψηφιακής θεραπείας έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν τα σχέδια φροντίδας για άτομα στα οποία έχει συνταγογραφηθεί ένα συγκεκριμένο φάρμακο ή έχουν διαγνωστεί με μια συγκεκριμένη ασθένεια.

Ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι χρήστες να κάνουν αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους και να παρακολουθούν τις παρενέργειες ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν οι δόσεις για τα φάρμακα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν στους κλινικούς ιατρούς και τις εταιρείες βιοφαρμακευτικών παραθύρων για το πώς οι ασθενείς διαχειρίζονται την κατάστασή τους, καθιστώντας τους ελκυστικούς σε συμβεβλημένους ερευνητικούς οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση κλινικών δοκιμών.

Η ψηφιακή θεραπεία θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο INVEST Digital Health. Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον επιταχυντή Health Wildcatters με έδρα το Ντάλας, έχει προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία της Health Wildcatters στο Pegasus Park. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την ατζέντα και να εγγραφείτε.

Ωστόσο, οι προκλήσεις για την υιοθέτηση και την αποζημίωση της ψηφιακής θεραπευτικής είναι σημαντικές. Ο κλάδος γνώρισε μεγάλη οπισθοδρόμηση φέτος όταν η Pear Therapeutics υπέβαλε αίτηση πτώχευσης για το κεφάλαιο 11 τον Απρίλιο. Σε μια ανάρτηση ιστολογίου στο LinkedIn, ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Pear Therapeutics, Corey McCann, σημείωσε ότι η απροθυμία των πληρωτών να καλύψουν τις ψηφιακές θεραπείες της Pear σίγασε την επιθυμία των κλινικών γιατρών να τις υιοθετήσουν.

Ο Dave Hanaman είναι ο πρόεδρος της Curavit Clinical Research, ενός ερευνητικού οργανισμού με σύμβαση που ειδικεύεται σε αποκεντρωμένες κλινικές δοκιμές για ψηφιακές θεραπείες. Σε μια συνέντευξη, ο Hanaman είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι η νομοθεσία θα μπορούσε να βοηθήσει στην «οδήγηση της αλλαγής» για τη βιομηχανία ψηφιακής θεραπείας. Ένα νομοσχέδιο που θα επεκτείνει την υιοθέτηση και τη χρήση ψηφιακών θεραπευτικών μεθόδων βρίσκεται στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας των ΗΠΑ. Ένα άλλο, που εισήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, είναι επίσης στην επιτροπή.

Ο Δρ. John Torous είναι ο διευθυντής του τμήματος ψηφιακής ψυχιατρικής, στο Τμήμα Ψυχιατρικής στο Beth Israel Deaconess Medical Center. Υπηρετεί επίσης ως ιατρικός διευθυντής Πληροφορικής Συμπεριφορικής Υγείας για το σύστημα υγείας Beth Israel Lahey. Πιστεύει ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για την επικύρωση της αποτελεσματικότητας των ψηφιακών θεραπευτικών για ευρύτερη υιοθέτηση από τους κλινικούς γιατρούς.

 

«Η κλινική κοινότητα είναι ενθουσιασμένη με τις δυνατότητες [της ψηφιακής θεραπείας], αλλά αναζητά προσφορές με υψηλότερα επίπεδα πραγματικών αποδεικτικών στοιχείων από αυτά που είναι συχνά διαθέσιμα σήμερα. Έχουμε πολλές πιλοτικές μελέτες και αυτό είναι υπέροχο, αλλά πρέπει να δούμε την επόμενη γενιά πιο προηγμένων μελετών», είπε ο Torous.

Ο Torous πρόσθεσε: «Καθώς η αγορά κινείται προς τον ανταγωνισμό με βάση αυτόν τον πραγματικό κόσμο και τα δεδομένα υψηλής ποιότητας, ελπίζουμε να δούμε μια νέα γενιά πιο ελκυστικού και αποτελεσματικού λογισμικού».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η τεχνολογία βελτιώνει την υποστήριξη των δυσλεκτικών ατόμων;

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Προώθηση της ψηφιακής ισότητας για τη δημιουργία συνδεδεμένων κοινοτήτων

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι έτοιμη να εισχωρήσει στον τομέα της χειρουργικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εξέταση αίματος προβλέπει τη λειτουργική έκβαση μετά από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το BD-tau λειτουργεί ως βιοδείκτης για τις περισσότερες υποομάδες ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες για μελλοντική κλινική εφαρμογή.

Πώς να αποφύγουν τα νοσοκομεία την αποτυχία στην υιοθέτηση νέας τεχνολογίας;

Πολλά από τα ψηφιακά εργαλεία που υιοθετούν τα νοσοκομεία επικεντρώνονται στον εξορθολογισμό των ροών εργασίας για τους υπαλλήλους τους ή στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών. 

Singles in America: Πώς να σπάσετε τον πάγο στα ραντεβού με AI

Singles in America: Σύμφωνα με τη μελέτη, τα ραντεβού με τεχνητή νοημοσύνη είναι σε πρώιμα στάδια, με μόλις το 6% όλων των ανύπαντρων και το 14% των ατόμων που βγαίνουν ραντεβού στο διαδίκτυο να λένε ότι έχουν πειραματιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν τη ζωή τους. 

Eμπορικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης έχει μέτρια επιτυχία στην πρόβλεψη νεφρικής βλάβης που σχετίζεται με νοσηλεία

«Ο εντοπισμός του κινδύνου HA-AKI με προγνωστικά μοντέλα θα μπορούσε να βοηθήσει στην υποστήριξη κλινικών αποφάσεων, όπως η προειδοποίηση των παρόχων να μην παραγγείλουν νεφροτοξικά φάρμακα, αλλά απαιτείται περαιτέρω μελέτη πριν από την κλινική εφαρμογή»