Τεχνολογία

Οστεοπόρωση Lancet: Σχέση μεταξύ κακής ποιότητας αέρα και οστεοπόρωσης

Οστεοπόρωση Lancet: Σχέση μεταξύ κακής ποιότητας αέρα και οστεοπόρωσης

Οστεοπόρωση Lancet: Οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία εκτείνονται πολύ πέρα από το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και επηρεάζουν την οστεοπόρωση.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει την υγεία των πνευμόνων και της καρδιάς τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα, αλλά νέα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν ότι οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία εκτείνονται πολύ πέρα από το καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Lancet ανακάλυψε μια σχέση μεταξύ της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση και της οστεοπόρωσης.

«Η μελέτη αποκάλυψε μια σχέση μεταξύ της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση και της φθοράς των οστών, με τα οξείδια του αζώτου να έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στη δύναμη των οστών», λέει ο επαγγελματίας φιλτραρίσματος αέρα Mark Davidson, «Στην πραγματικότητα, ο ρυθμός με τον οποίο τα οστά των συμμετεχόντων επιδεινώνονται όταν εκτίθενται τακτικά στο άζωτο. είναι διπλάσιο από το ποσοστό που αποδίδεται στις φυσικές διαδικασίες γήρανσης».

Σε μια νέα πηγή, επαγγελματίες φιλτραρίσματος αέρα από την Camfil εξηγούν τις συνέπειες των ευρημάτων της νέας μελέτης και τι μπορεί να γίνει για την καταπολέμηση του κινδύνου οστεοπόρωσης.

Τα θέματα συζήτησης περιελάμβαναν:

  • Πώς η ποιότητα του αέρα επηρεάζει την οστική πυκνότητα;
  • Ποιος διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για οστεοπόρωση;
  • Ποιοι ρύποι του αέρα εσωτερικών χώρων έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην οστική πυκνότητα;
  • Ποιοι ρύποι βρίσκονται συνήθως σε εσωτερικούς χώρους;
  • Πώς καταπολεμάτε τις επιπτώσεις στην υγεία της ρύπανσης του αέρα εσωτερικών χώρων με φίλτρα αέρα;

Η χρησιμότητα λύσεων καθαρισμού αέρα

Οι συσκευές καθαρισμού αέρα βοηθούν τους ανθρώπους να αναπνέουν καθαρότερο αέρα. Ο έλεγχος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης βελτιώνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και του εξοπλισμού, ελαχιστοποιεί τη χρήση ενέργειας και ωφελεί την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Οι καλύτερες λύσεις είναι πολύτιμες τόσο για εμάς, όσο και για τον πλανήτη μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε κάθε βήμα – από το σχεδιασμό μέχρι την παράδοση και σε όλο τον κύκλο ζωής του προϊόντος – πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τον αντίκτυπο αυτού που κάνουμε στους ανθρώπους και στον κόσμο γύρω μας.

Μέσω μιας νέας προσέγγισης στην επίλυση προβλημάτων, του καινοτόμου σχεδιασμού, του ακριβούς ελέγχου της διαδικασίας και της ισχυρής εστίασης στον πελάτη, θα πρέπει να στοχεύουμε να εξοικονομήσουμε περισσότερα, να χρησιμοποιήσουμε λιγότερα και να βρούμε καλύτερους τρόπους – ώστε να μπορούμε όλοι να αναπνέουμε ευκολότερα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τα οστά σας γερά καθώς μεγαλώνετε

Οι 6 χειρότερες τροφές για την οστεοπόρωση

Πώς σχετίζεται η υγεία των οστών με τη μνήμη;

Ιατρική εξέλιξη στην χειρουργική επέμβαση της σπονδυλικής στήλης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί το λογισμικό διάγνωσης να αυξάνει τα ποσοστά φυλετικής ανισότητας;

Λογισμικό διάγνωσης: Η Αμερικανική Θωρακική Εταιρεία, η οποία εκπροσωπεί τους γιατρούς που ασχολούνται με την πνευμονική περίθαλψη, έχει συστήσει την κατάργηση των προσαρμογών με βάση τη φυλή στις εξετάσεις πνευμονικής λειτουργίας.

Ανακοίνωση του ΕΔΥΤΕ Α.Ε με το ιστορικό κυβερνοεπιθέσεων στην Τράπεζα Θεμάτων

Η άμεση ή έμμεση αμφισβήτηση της αξιοπιστίας όσων υπεύθυνα εργάζονται για τη διάγνωση και αντιμετώπιση τέτοιων κακόβουλων επιθέσεων, αντί για την καταδίκη όσων τις σχεδιάζουν και τις εκτελούν, θεωρούμε ότι είναι αντιπαραγωγική και κινδυνεύουμε να τις ενθαρρύνουμε αντί να τις αποθαρρύνουμε με τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης.