Τεχνολογία

Μαγνητική Τομογραφία: Νέα μορφή σάρωσης υπόσχεται ταχύτερη προσέγγιση στη διάγνωση ασθενειών

Μαγνητική Τομογραφία: Νέα μορφή σάρωσης υπόσχεται ταχύτερη προσέγγιση στη διάγνωση ασθενειών

Η νέα τεχνολογία του Q Bio επιταχύνει τη μαγνητική τομογραφία χωρίς απώλεια στην ποιότητα της διάγνωσης και χωρίς να βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση. Η πρόοδος ανοίγει τον δρόμο για σάρωση ολόκληρου του σώματος ως βασικό μέρος της προληπτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας σε πληθυσμιακή κλίμακα.

Μαγνητική Τομογραφία: Έχει αναπτυχθεί μια νέα μορφή σάρωσης μαγνητικής τομογραφίας που επιτρέπει την ταχεία σάρωση ολόκληρου του ανθρώπινου σώματος και ως εκ τούτου υπόσχεται ταχύτερη προσέγγιση στη διάγνωση ασθενειών. Έχει αναπτυχθεί μια νέα μέθοδος σάρωσης που ονομάζεται Παράλληλη Απεικόνιση Maxwell (ΠΑM) και αυτό θα επιτρέψει στους επιστήμονες και τους επαγγελματίες της ΠΑΜ να αποκτήσουν εικόνες υψηλής ποιότητας πολύ πιο γρήγορα, χωρίς αισθητές διαφορές στους ακτινολόγους.

Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από την Q Bio, η οποία θα ανακοινώσει μια σημαντική ανακάλυψη στην ιατρική σάρωση που ξεπερνά σημαντικά άλλες τεχνολογίες. Οι εναλλακτικές τεχνολογίες περιλαμβάνουν το FastMRI, το οποίο είναι μια κοινή ερευνητική πρωτοβουλία από το Facebook AI και το NYU Langone Health, στοχεύει στην ανάπτυξη νέων τρόπων χρήσης του AI για την επιτάχυνση της διαδικασίας σάρωσης ΠΑΜ.

Η τεχνολογία σάρωσης λειτουργεί σε ολόκληρο το σώμα και έχει αποδειχθεί με επιτυχία ότι λειτουργεί τουλάχιστον 10 φορές ταχύτερα από τη συμβατική απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (ΠΑΜ). Η ΠΑΜ είναι ένας τύπος σάρωσης που χρησιμοποιεί ισχυρά μαγνητικά πεδία και ραδιοκύματα για να παράγει λεπτομερείς εικόνες του εσωτερικού του σώματος. Είναι μια τυπική ιατρική τεχνική που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση ασθενειών.

Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες τις τελευταίες δεκαετίες για να επιτευχθεί ένα βελτιωμένο επίπεδο επιτάχυνσης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία μέθοδος δεν μπόρεσε να δείξει αξιοσημείωτη βελτίωση με ταχύτητα, ακρίβεια και οικονομική προσιτότητα στη μαγνητική τομογραφία, μέχρι τώρα.

Η καλύτερη εναλλακτική τεχνολογία μέχρι σήμερα έχει επιτύχει ένα αποτέλεσμα που είναι μόνο περίπου τέσσερις φορές ταχύτερη από το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας που υπάρχει. Έχουν προκύψει περιορισμοί λόγω φυσικών σφαλμάτων που οφείλονται στην τεχνητή νοημοσύνη.
Η νέα τεχνολογία του Q Bio επιταχύνει τη μαγνητική τομογραφία χωρίς απώλεια στην ποιότητα της διάγνωσης και χωρίς να βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση. Η πρόοδος ανοίγει τον δρόμο για σάρωση ολόκληρου του σώματος ως βασικό μέρος της προληπτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας σε πληθυσμιακή κλίμακα. Το ερευνητικό έγγραφο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Μαγνητική Τομογραφία στην Ιατρική. Η εργασία έχει τον τίτλο “Παράλληλη Απεικόνιση Maxwell”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μαγνητικές τομογραφίες στον ακριβή προσδιορισμό ανωμαλιών σε αγέννητα μωρά

Η υγεία στην εποχή της τεχνολογίας

H μαγνητική τομογραφία προβλέπει τα επίπεδα νοημοσύνης στα παιδιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.

Τεχνολογία του Elon Musk επιτρέπει σε πίθηκο να παίζει βιντεοπαιχνίδια με την σκέψη

Neuralink: Το νέο εμφύτευμα της Neuralink καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στέλνει τα δεδομένα ασύρματα σε έναν υπολογιστή που τα αναλύει. Η Neuralink διαβεβαίωσε ότι τα πειραματόζωα της τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων ζώων το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο.