Τεχνολογία

Τεχνολογία Υγεία: Με ταινία επιστημονικής φαντασίας μοιάζει η συμβολή της στην ιατρική περίθαλψη

Τεχνολογία Υγεία: Με ταινία επιστημονικής φαντασίας μοιάζει η συμβολή της στην ιατρική περίθαλψη

Για παράδειγμα, οι μηχανές ακτινογραφίας και μαγνητικής τομογραφίας υψηλής τεχνολογίας επιτρέπουν στους γιατρούς να εντοπίζουν όγκους σε πρώιμο στάδιο και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τους καρκίνους.

Τεχνολογία Υγεία: Η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει κάθε τομέα της σύγχρονης κοινωνίας και η υγειονομική περίθαλψη δεν αποτελεί εξαίρεση. Η νέα τεχνολογία βελτίωσε την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης με διάφορους τρόπους. Η τεχνολογία επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες πιο βολικά, να διαχειρίζονται τις συνθήκες υγείας πιο αποτελεσματικά και να λαμβάνουν καλύτερο έλεγχο της υγείας τους.

Εδώ είναι οι τέσσερις τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία βελτίωσε την ιατρική περίθαλψη:

  1. Ασφαλέστερες ιατρικές διαδικασίες Η νέα τεχνολογία έχει κάνει τις ιατρικές διαδικασίες ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες. Για παράδειγμα, η καινοτόμος τεχνολογία όπως οι θεραπείες με λέιζερ σημαίνει ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις έχουν γίνει λιγότερο επεμβατικές και, ως εκ τούτου, λιγότερο επικίνδυνες. Πολλές χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν τώρα να πραγματοποιηθούν ως χειρουργική επέμβαση κλειδαρότρυπας που μειώνει τους σχετικούς κινδύνους και βελτιώνει την περίοδο ανάρρωσης.
  2. Επαναστατικές ιατρικές θεραπείες

Η ιατρική τεχνολογία έχει προχωρήσει ταχύτατα και βελτίωσε την ποιότητα της περίθαλψης και της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών. Για παράδειγμα, οι μηχανές ακτινογραφίας και μαγνητικής τομογραφίας υψηλής τεχνολογίας επιτρέπουν στους γιατρούς να εντοπίζουν όγκους σε πρώιμο στάδιο και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τους καρκίνους. Το ποσοστό θανάτου από καρκίνο μειώνεται κάθε χρόνο λόγω βελτιώσεων στις θεραπείες καρκίνου, σύμφωνα με ιατρική συνέντευξη του Living Magazine.

Η τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση σε μια ευρεία επιλογή ρυθμίσεων υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, χειρουργών ιατρών, γραφείων φυσικοθεραπείας και κέντρων αποκατάστασης. Οι ασθενείς έχουν πλέον καλύτερη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και ως αποτέλεσμα είναι ότι τα ποσοστά ανάκαμψης έχουν αυξηθεί.

  1. Εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης

Οι εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και έχουν σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις με την πάροδο των ετών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή υγείας για να παρακολουθείτε τη διατροφή σας, την άσκηση, τον καρδιακό ρυθμό, τον ύπνο και πολλά άλλα. Αυτές οι εφαρμογές βοηθούν τους ανθρώπους να ελέγχουν την υγεία τους και να ενθαρρύνουν υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς διαθέσιμες εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης είναι τα Fitbit, MyFitnessPal και Headspace.

Οι ασθενείς μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν συστήματα παρακολούθησης στο σπίτι για να παρακολουθούν τα ζωτικά τους σημεία και να παρακολουθούν τις συνθήκες υγείας. Τα εργαλεία απομακρυσμένης παρακολούθησης όπως οι βηματοδότες είναι ιδανικά για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις όπως καρδιακές παθήσεις. Αυτά τα απομακρυσμένα εργαλεία εξοικονομούν πολύτιμους πόρους υγειονομικής περίθαλψης καθώς οδηγούν σε λιγότερα ταξίδια στο γραφείο ή το νοσοκομείο του ιατρού. Μπορεί επίσης να δώσουν στους ασθενείς σιγουριά, επιτρέποντάς τους να ελέγχουν τα ζωτικά τους σημεία και να εντοπίζουν τυχόν προβλήματα γρήγορα.

  1. Πύλες ασθενών

Η μετάβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας ήταν ένα μεγάλο βήμα στη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης. Τα ηλεκτρονικά αρχεία επιτρέπουν στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των ασθενών γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά. Αυτό βελτιώνει τη φροντίδα των ασθενών και εξοικονομεί πολύτιμους πόρους μέσα στις ρυθμίσεις της υγειονομικής περίθαλψης. Οι ασθενείς μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά τους αρχεία μέσω διαδικτυακών πυλών ασθενών. Σύμφωνα με το micromd.com, αυτό το εργαλείο «βελτιώνει τις σχέσεις ασθενών-ιατρών, βελτιώνει τη φροντίδα των ασθενών και δίνει καλύτερα κλινικά αποτελέσματα». Επιτρέποντας στους ασθενείς να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά τους αρχεία στο Διαδίκτυο, βελτιώνουν επίσης τις ροές εργασίας εντός των ιατρικών εγκαταστάσεων και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα. Το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να επικεντρώσει την προσοχή του σε βασικά καθήκοντα και να αφιερώσει λιγότερο χρόνο για να απαντήσει σε κλήσεις ασθενών ή να απαντήσει σε μηνύματα και ερωτήσεις.

Συμπέρασμα

Η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει την ιατρική περίθαλψη και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και των εγκαταστάσεων θεραπείας. Η ιατρική τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται και νέο λογισμικό και εργαλεία αναπτύσσονται συνεχώς. Ας ελπίσουμε ότι η τεχνολογία θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης και υγείας για όλους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενίσχυση των έξυπνων υπηρεσιών τεχνολογίας υγείας στο Ντουμπάι

Έξυπνο λογισμικό απολύμανσης και καθαριότητας δημόσιων χώρων στη μάχη κατά της covid-19

Νέα τεχνολογία βοηθά τους καρκινοπαθείς να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς επηρέασε η απομακρυσμένη εργασία τις εργαζόμενες μητέρες;

Remote work μητέρες: Τα επίπεδα άγχους των εργαζόμενων μητέρων εκτινάχτηκαν στα ύψη τις πρώτες μέρες της πανδημίας, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ευθύνες του σπιτιού και οδηγώντας σε εξουθένωση.

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία

Κάμερα υψηλής ανάλυσης ιατρική: Λόγω της υψηλής χρονικής της ανάλυσης, η μέθοδος έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, όπως η καρδιά που χτυπά μέσα από το στήθος.

Τα smartphones προκαλούν τις περισσότερες πυρκαγιές στον Καναδά

Smartphones πυρκαγιά: Καταγράφηκαν 183 πυρκαγιές στον Καναδά τα τελευταία πέντε χρόνια που αφορούσαν τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία πυρκαγιών συσκευών ήταν οι θερμοστάτες, με 104 πυρκαγιές.