Τεχνολογία

BlackBerry: Τέλος εποχής για τα θρυλικά κινητά από σήμερα 4 Ιανουαρίου 2022

BlackBerry: Τέλος εποχής για τα θρυλικά κινητά από σήμερα 4 Ιανουαρίου 2022

BlackBerry: Από σήμερα τα BlackBerry παύουν να λειτουργούν με το λογισμικό της εταιρείας, βάζοντας τις εμβληματικές συσκευές που κάποτε θεωρούνταν σημάδι prestige στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Είναι το τέλος μιας εποχής για τους χρήστες Blackberry. Στις 4 Ιανουαρίου, η εταιρεία πίσω από το εμβληματικό μαύρο τηλέφωνο με το πληκτρολόγιο QWERTY παροπλίστηκε επίσημα από τη χρήση του λογισμικού της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κλασικές συσκευές Blackberry που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας δεν θα λειτουργούν πλέον. “Από αυτήν την ημερομηνία, οι συσκευές που εκτελούν αυτές τις παλαιού τύπου υπηρεσίες και λογισμικό είτε μέσω συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας είτε μέσω συνδέσεων Wi-Fi δεν θα λειτουργούν πλέον αξιόπιστα, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών δεδομένων, τηλεφωνικών κλήσεων, SMS και 9-1-1”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2021. “Ευχαριστούμε τους πολλούς πιστούς πελάτες και συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Τέλος εποχής για το BlackBerry

Οι νεότερες συσκευές Blackberry που εκτελούνται σε λογισμικό Android θα συνεχίσουν να λειτουργούν προς το παρόν. Η ανακοίνωση της Blackberry πρόκειται για ενημέρωση μιας προηγούμενης δήλωσης της 9ης Σεπτεμβρίου 2020 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Blackberry, John Chen, όπου ανακοίνωσε ότι η εταιρεία μεταβαινόταν για να γίνει εταιρεία λογισμικού και παροπλίστηκε όλες οι παλαιού τύπου υπηρεσίες της. Η Blackberry κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος το 2013 και η εταιρεία άρχισε να καταργεί σταδιακά συσκευές με το όνομα Blackberry μεταξύ 2016 και 2020.

Η κατοχή ενός BlackBerry εθεωρείτο κάποτε σύμβολο κατάστασης μεταξύ των πολιτικών, των ηγετών επιχειρήσεων και των καθημερινών χρηστών. Οι πελάτες εγκατέλειψαν σε μεγάλο βαθμό τη συσκευή και το πλήρες εξωτερικό της πληκτρολόγιο και τη μικρή (σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα) οθόνη μόλις εμφανίστηκαν τα smartphones. Η Blackberry σταμάτησε να κατασκευάζει τα δικά της smartphone το 2016. Το Blackberry ήταν κάποτε το αγαπημένο των κορυφαίων στελεχών και του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πάλεψε για να διατηρήσει μια απογυμνωμένη εκδοχή του Blackberry του μετά την εκλογή του το 2008. Το Blackberry στην κορύφωσή του το 2009 κατείχε το 20% της παγκόσμιας αγοράς smartphone, αλλά σύντομα ξεπεράστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2010 από συσκευές με οθόνη αφής όπως το iPhone.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης

CES 2022: Το κορυφαίο τεχνολογικό event σε ολόκληρο τον κόσμο

Η ψηφιακή ταυτότητα φέρνει την Ευρώπη πιο κοντά

Η τεχνολογία blockchain στην υπηρεσία της τηλεχειρουργικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καινοτομία και τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Καναδάς υγεία: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα δεδομένα υγείας για την τόνωση της καινοτομίας, τη βιωσιμότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και την παροχή βελτιωμένης φροντίδας ασθενών.

Απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της νανοεπιστήμης

Νανοεπιστήμη επιτεύγματα: Η νανοεπιστήμη και η νανοτεχνολογία έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά και τα πλεονεκτήματα που μας αποφέρουν είναι τόσο μεγάλα που πολλές φορές δεν μπορεί να τα χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Μικρά τεχνολογικά επιτεύγματα που δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν

Τεχνολογία gadgets: Είναι σημαντική η βελτίωση ορισμένων πτυχών της καθημερινότητάς μας χάρη στα τεχνολογικά επιτεύγματα που διατίθενται πλέον στο ευρύ κοινό, διευκολύνοντας την υγεία, αλλά και την ποιότητα ζωής γενικότερα.

Ψηφιακές θεραπείες συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

«Δεδομένης της ταχείας υιοθέτησης των ψηφιακών παρεμβάσεων, είναι επίκαιρο και σημαντικό να ρωτήσουμε σε ποιο βαθμό οι ψηφιακές παρεμβάσεις είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία της κατάθλιψης, εάν μπορούν να παρέχουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση -ψυχοθεραπεία με πρόσωπο πέρα ​​από το εργαστήριο και ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που μετριάζουν τα αποτελέσματα.»

Τα wearables προβλέπουν αλλαγές στο σάκχαρο

Τεχνολογία διαβήτη: Τα δεδομένα από φορητές συσκευές μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση και την πρόβλεψη των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.