Ενδιαφέροντα

Θηλασμός δύο μηνών μειώνει τον κίνδυνο…

Θηλασμός δύο μηνών μειώνει τον κίνδυνο…

Ο θηλασμός για τουλάχιστον δύο μήνες μειώνει τον κίνδυνο του Συνδρόμου Αιφνίδιου Θανάτου Βρεφών (SIDS) σχεδόν στο μισό, αναφέρει μία εκτενής νέα διεθνής μελέτη. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι μητέρες δεν χρειάζεται να θηλάζουν αποκλειστικά το μωρό τους για να έχουν το πλεονέκτημα της προστασίας του νεογνού. Αυτό είναι δυνητικά μία καλή είδηση για μητέρες που δεν μπορούν να θηλάσουν ή  επιλέγουν να μην θηλάσουν αποκλειστικά.

«Τα αποτελέσματα αυτά είναι πολύ ισχυρά! Η μελέτη μας διαπίστωσε ότι τα μωρά που θηλάζουν για τουλάχιστον δύο μήνες έχουν σημαντική μείωση του κινδύνου θανάτου από SIDS», δήλωσε ο ερευνητής Kawai Tanabe, MPH, από tηn Ιατρική Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια (UVA).  «Ο θηλασμός είναι ευεργετικός για πολλούς λόγους, και αυτός είναι πολύ σημαντικός».

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι ο θηλασμός συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο SIDS (η κύρια αιτία θανάτου των βρεφών μεταξύ 1 μηνός και ενός έτους), αλλά αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που καθορίζουν την απαραίτητη διάρκεια του θηλασμού για την παροχή προστασίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, μετά την προσαρμογή για μεταβλητές που θα μπορούσαν να στρεβλώσουν τα αποτελέσματα τους, ότι ο θηλασμός για τουλάχιστον δύο μήνες συσχετίστηκε με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο. Θηλασμός για λιγότερο από δύο μήνες δεν προσφέρει μια τέτοια παροχή. «Ο θηλασμός για μόλις δύο μήνες μειώνει τον κίνδυνο του SIDS σχεδόν κατά το ήμισυ, και όσο μωρά θηλάζουν επιπλέον, τόσο μεγαλύτερη είναι η προστασία,» δήλωσε η ερευνήτρια Fern Hauck, MD, της Ιατρικής Σχολής του UVA.

«Το άλλο σημαντικό εύρημα της μελέτης μας είναι ότι οποιαδήποτε ποσότητα του μητρικού θηλασμού μειώνει τον κίνδυνο του SIDS – με άλλα λόγια, τόσο ο μερικός όσο και ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός φαίνεται να παρέχουν το ίδιο όφελος».

Οι ερευνητές ανέλυσαν οκτώ μεγάλες διεθνείς μελέτες που εξέτασαν 2.259 περιπτώσεις SIDS και ενώ 6.894 βρέφη αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου. Αυτό το μεγάλο συλλογικό δείγμα απέδειξε τη συνέπεια των ευρημάτων παρά τις διαφορετικές πολιτιστικές συμπεριφορές από χώρα σε χώρα, και παρέχει πειστικές αποδείξεις για την αξιοπιστία των ευρημάτων.

Με βάση τα αποτελέσματά τους, οι ερευνητές καλούν για «συνεχείς συντονισμένες προσπάθειες» για να αυξηθούν τα ποσοστά του θηλασμού σε όλο τον κόσμο. Στοιχεία από το 2007 έδειξαν ότι το ένα τέταρτο των μωρών ΗΠΑ ποτέ δεν είχε θηλάσει, αναφέρουν οι ερευνητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε δύο μαχητές του ISIS

Στις φλόγες για 9η μέρα η Εύβοια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φιλάνθρωπο ζευγάρι στην Καλιφόρνια βοηθά άγνωστους γονείς με απίστευτο τρόπο εν μέσω πανδημίας

 Η Κρύσταλ είπε: «Ελπίζουμε απλώς ότι κάποιος που είδε το βίντεο να εμπνεύστηκε να κάνει κάτι καλό για τον γείτονά του ή για έναν συνάδελφό του, έτσι ώστε ελπίζουμε να έχουμε όλοι μια καλύτερη μέρα.

Η πανδημία έφερε αύξηση του ενδιαφέροντος για τις σχολές δημόσιας υγείας, ειδικά της επιδημιολογίας.

Ο Collin Catalfamo είναι μεταπτυχιακός φοιτητής δευτέρου έτους, έχοντας διδακτορικό στην επιδημιολογία. Είπε ότι το σχολείο κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας του έδωσε ανεκτίμητη εμπειρία στον πραγματικό κόσμο.

Η κρίση του νερού κατά μήκος των συνόρων Καλιφόρνια-Όρεγκον πήγε από τρομερή σε καταστροφική αυτή την εβδομάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντεμπ Χάλαντ και ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλακ είπε στους δημοσιογράφους στις 13 Μαΐου 2021 ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πυρκαγιάς τους προειδοποίησαν να προετοιμαστούν για μια εξαιρετικά ενεργή χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας κοντά στους πληττόμενους της πανδημίας covid με ομιλία του στην τηλεόραση

Η κυβέρνηση βασίζεται σε μια τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού, αλλά έχει μείνει πίσω στον στόχο της να δώσει εμβόλια σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από 38,2 εκατομμύρια ανθρώπους, εν μέσω ελλείψεων και δυσλειτουργιών στο σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η προπαγάνδα κατά των εμβολίων ξεκίνησε από σχέδιο σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011.

Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι εκστρατείες κατά των εμβολίων που διαδίδουν παραπληροφόρηση θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα δυσπιστίας στην ιατρική και να προωθήσουν τον σκεπτικισμό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη αποδοχή της ανοσοποίησης και αύξηση των ασθενειών

Η μείωση του πληθυσμού της Καλιφόρνιας είναι σε μεγάλο βαθμό συνάρτηση της πανδημίας

"Η προσθήκη των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 του 2020, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της μετανάστευσης κατά το παρελθόν έτος, οδήγησαν στην αλλαγή του πληθυσμού σε ετήσια απώλεια."

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Στην περίφημη ενημέρωση της 25ης Φεβρουαρίου 2020, η Μεσονιέρ είχε πει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για πιθανή πανδημία, ενώ άλλοι αξιωματούχοι συνέχισαν να δηλώνουν ότι η άμεση απειλή για το κοινό παρέμενε χαμηλή.