Greek English French German Italian
Pin It
Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών είναι απαραίτητη για την υγεία και την ευτυχία μας. Χρειάζεται να αποκτήσουμε έναν υγιή τρόπο ζωής προκειμένου να φέρουμε πίσω τη φυσική μας ενέργεια και το πάθος για τη ζωή. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συνήθειες που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα, προκειμένου να αυξήσεις την πνευματική σου υγεία.

Πέρνα χρόνο στη φύση

Το να περνάς χρόνο έξω έχει αποδειχθεί πως είναι σημαντικό στοιχείο για ένα υγιές μυαλό, κυρίως λόγω της έκθεσης στον ήλιο που αυξάνει τη σεροτονίνη. Έρευνες έχουν δείξει επίσης, πως αν περνάς έστω και λίγο χρόνο έξω στη φύση, η διάθεσή σου αυξάνεται.

Έχε κάτι που περιμένεις με ανυπομονησία

Το να βρίσκεσαι σε μία κατάσταση θετικής προσδοκίας και ανυπομονησίας για κάτι, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ευτυχίας σου. Οργάνωσε κάτι και απόλαυσέ το, είτε είναι ένα ταξίδι, είτε ένας καφές με φίλους είτε απλά θέλεις να διαβάσεις ένα βιβλίο.

Αθλήσου

Οι ενδορφίνες είναι ουσίες στον εγκέφαλο, που ουσιαστικά μειώνουν την αίσθηση του πόνου. Όταν κινείσαι, αυτές οι ουσίες εκκρίνονται και λένε στον εγκέφαλό σου πως όλα είναι καλά. Ακόμα και αν απλά σηκωθείς από την καρέκλα σου ή χορέψεις ενώ κάνεις τις δουλειές του σπιτιού ή ακόμα καλύτερα αρχίσεις να αθλείσαι, οι ουσίες που σε κάνουν να νιώθεις καλά θα αυξηθούν και έτσι θα αυξηθεί και η διάθεσή σου.

Κάνε κάτι καλό για κάποιον άλλο

Η καλοσύνη μπορεί να είναι σημάδι καλών τρόπων, αλλά το να κάνεις κάτι καλό για κάποιον άλλο, αυξάνει και τη δική σου ευτυχία πέρα των άλλων. Μία πράξη καλοσύνης όσο μικρή και αν είναι, σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

Δώσε κομπλιμέντα, κράτα την πόρτα ανοιχτή να περάσει κάποιος, πλήρωσε για το γεύμα κάποιου που το έχει ανάγκη. Κάτι τέτοιο θα σου δώσει χαρά να συνεχίσεις τη μέρα σου. Κάνε καλές πράξεις καθημερινά και θα καταφέρεις όχι μόνο να κάνεις χαρούμενους κάποιους ανθρώπους, αλλά και να κρατήσεις τη θετική σου σκέψη σε υψηλά επίπεδα.

Απομακρύνσου από τοξικές σχέσεις

Πολλές φορές, η πνευματική υγεία των ανθρώπων μειώνεται, γιατί έρχονται σε επαφή με άτομα που τους μειώνουν συνεχώς. Αυτό μειώνει την αυτοπεποίθηση τους, αλλά δε σκέφτονται πως οι άλλοι φταίνε γι’ αυτό. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είμαστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους βρισκόμαστε πιο συχνά. Αναρωτήσου λοιπόν, αν τα 5 πιο κοντινά σου άτομα είναι υποστηρικτικά, ευγενικά και αξίζουν να περνάς χρόνο μαζί τους. Αν όχι, τότε πρέπει να ξανασκεφτείς τί σχέση θέλεις να έχεις μαζί  τους.

Αποτοξινώσου από την τεχνολογία

Οι συνέπειες της αλόγιστης χρήσης των social media είναι κοινώς αποδεδειγμένες. Η παγίδα της σύγκρισης μπορεί να σε κάνει να νιώθεις δυστυχισμένος και ανίκανος να κάνεις το οτιδήποτε. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποτοξινωθείς από το κινητό και τον υπολογιστή σου. Όσα θετικά και αν έχει φέρει η τεχνολογία στη ζωή μας, μας έχει απομακρύνει από σημαντικές στιγμές του παρόντος, με αποτέλεσμα να μη ξέρουμε τί πραγματικά συμβαίνει γύρω μας. Η αποτοξίνωση θα σε κάνει να νιώσεις ότι έχεις ελεύθερο χρόνο να κάνεις πράγματα, που θα σου φέρουν πραγματική ευτυχία.

Κοιμήσου περισσότερο

Εξαιτίας της φορτωμένης καθημερινότητά μας, παραμελούμε τον ύπνο μας. Ο επαρκής ύπνος όμως είναι απαραίτητος για την υγεία του μυαλού. Η στέρηση ύπνου οδηγεί σε απότομες αλλαγές συμπεριφοράς, θυμό, προβλήματα υγείας και άλλες δυσλειτουργίες που επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης μας και μας κάνουν να αντιδράμε αρνητικά σε οτιδήποτε συμβαίνει. Το να κοιμάσαι αρκετά, θα σου φέρει γαλήνη και θα μειώσει το άγχος.

Κάνε πράγματα μόνος σου

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν πράγματα μόνοι τους. Η πεποίθηση ότι πάντα χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθάει σε ό,τι κάνεις, δημιουργεί μία αίσθηση ανάγκης και έλλειψη αγάπης για τον εαυτό σου. Το να κάνεις πράγματα μόνος σου, θα σε βοηθήσει να χτίσεις αυτοπεποίθηση αλλά και νιώσεις ελεύθερος. Μη φοβάσαι να είσαι μόνος και να ξοδεύεις χρόνο για σένα. Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να απομονωθείς λίγο από τους γύρω σου.
Pin It