Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τροφές που δεν πρέπει να τρώγονται την επόμενη μέρα

Τροφές που δεν πρέπει να τρώγονται την επόμενη μέρα

Όταν περισσεύει φαγητό, δεν θέλουμε να το πετάξουμε και το φυλάμε για να το φάμε την επόμενη ημέρα. Όμως, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που, αν καταναλωθούν την επόμενη ημέρα, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία.

Ο βασικός κίνδυνος του φαγητού που τρώγεται την επόμενη ημέρα, είναι η τροφική δηλητηρίαση, που εκδηλώνεται βασικά με διάρροια και εμετούς.

Ποιες τροφές όμως, είναι καλό να μην τρώγονται την επόμενη ημέρα;

Πατάτες

Αν οι πατάτες μείνουν έξω, σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα, ευνοείται η ανάπτυξη ενός επικίνδυνου βακτηρίου. Το βακτήριο αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξική δηλητηρίαση.

Κοτόπουλο

Όσο λιγότερο μένει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο το καλύτερο.

Η ψημένη μπριζόλα, το βραστό κοτόπουλο και το χοιρινό μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για περίπου 3 με 4 ημέρες. Ιδανικό είναι να βάζετε το κρέας στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που θα το μαγειρέψετε.

Όμως, ο ιδανικότερος τρόπος για να φάτε το κοτόπουλο την επόμενη ημέρα είναι κρύο, είτε σε σάντουιτς είτε σε σαλάτα.

Το μαγειρεμένο ψάρι πρέπει να τρώγεται την ίδια ημέρα, ή το πολύ την επόμενη, αν το έχετε βάλει στο ψυγείο.

Ψάρι

Το ψάρι κατά προτίμηση πρέπει να τρώγεται την ίδια ημέρα όταν αποψυχθεί, αν το αγοράσατε κατεψυγμένο. Αν το αγοράσατε σχετικά φρέσκο, πρέπει να τρώγεται δύο ημέρες μετά την αλίευσή του. Το μαγειρεμένο ψάρι πρέπει να τρώγεται την ίδια ημέρα, ή το πολύ την επόμενη, αν το έχετε βάλει στο ψυγείο.

Ρύζι

Το ρύζι, αν δεν διατηρηθεί στη σωστή θερμοκρασία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Το ρύζι περιέχει βακτήρια που αναπτύσσονται, όταν αυτό μένει σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.

Αυγά

Πολλές τροφές με βασικό συστατικό τα αυγά, πρέπει να τρώγονται την ίδια ημέρα που θα μαγειρευτούν. Βραστά ή τηγανιτά αυγά και ομελέτες δεν πρέπει να τρώγονται την επόμενη ημέρα.

Σπανάκι και παντζάρι

Και τα δύο λαχανικά είναι πλούσια σε νιτρώδη και νιτρικά άλατα. Αν τα ξαναζεστάνετε για να τα φάτε την επόμενη ημέρα, τα νιτρικά μετατρέπονται σε καρκινογόνα νιτρώδη και γίνονται απειλητικά για την υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοεκτίμηση: Έτσι επηρεάζει τις σκέψεις μας

Περιοραΐκή δερματίτιδα: Τι είναι και τι πρέπει να προσέξετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Ανασφαλής προσκόλληση: 3 Σημάδια ανασφαλούς προσκόλλησης

Ανασφαλής Προσκόλληση: Η ανασφαλής συναισθηματική προσκόλληση (insecure attachment) αναπτύσσεται συνήθως από τα πρώτα χρόνια της ζωής και επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τους άλλους στην ενήλικη ζωή.

Βρεφική ανάπτυξη: 6 Πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζατε

Βρεφική ανάπτυξη: Η ανάπτυξη ενός βρέφους είναι ένα μαγικό και γεμάτο εκπλήξεις ταξίδι. Κάθε μήνας φέρνει νέες δεξιότητες, αλλαγές και προκλήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα γεγονότα γύρω από τη βρεφική ανάπτυξη

Ταμπόν μέταλλα: Βαρέα μέταλλα σε ταμπόν και πόσο πρέπει να ανησυχούμε;

Ταμπόν μέταλλα: Το γεγονός ότι τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται τόσο συχνά και εφαρμόζονται σε ένα από τα πιο απορροφητικά σημεία του σώματος καθιστά την έκθεση σε τοξικές ουσίες ιδιαίτερα ανησυχητική.

Alzheimer: Ο ρόλος των φροντιστών

Alzheimer: Ο ρόλος των φροντιστών σε άτομα με νόσο Alzheimer είναι κρίσιμος και πολύπλοκος. Η νόσος Alzheimer προκαλεί σταδιακή απώλεια μνήμης και γνωστικών ικανοτήτων, με αποτέλεσμα τα άτομα που πλήττονται

Ξαφνική Ζάλη: Πότε χρειάζεται να ανησυχήσετε

Ξαφνική Ζάλη: Η ξαφνική ζαλάδα είναι ένα κοινό σύμπτωμα που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υποδεικνύει σοβαρότερο πρόβλημα υγείας. Η ζαλάδα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Επιδότηση ανέργων 17.000 ευρώ για νέες επιχειρήσεις

ΔΥΠΑ: Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος που έτρεξε τον Ιανουάριο απευθύνονταν σε 5.880 ανέργους 30-59 ετών με έμφαση στις γυναίκες για τη δημιουργία νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και οι ενδιαφερόμενοι που υπέβαλαν αίτηση έφτασαν τις 14.674.

Close Icon