ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τεστ κορωνοϊού: Ποιες είναι οι διαγνωστικές δοκιμασίες

Τεστ κορωνοϊού: Ποιες είναι οι διαγνωστικές δοκιμασίες

Τεστ κορωνοϊού: Ποιες είναι οι διαγνωστικές δοκιμασίες. Οι περισσότερες δοκιμές για το νέο στέλεχος κορωνοϊού περιλαμβάνουν τη λήψη δείγματος επιχρίσματος για ανάλυση. Ο ιός γνωστός ως σοβαρό σύνδρομο οξέος αναπνευστικού κοροναϊού 2 (SARS-CoV-2) προκαλεί νόσο κορωνοϊού 19 (COVID-19)

Η ανάπτυξη αξιόπιστων δοκιμών για τον ιό είναι απαραίτητη για να επιβραδυνθεί η εξάπλωσή του. Επί του παρόντος, αυτά τα τεστ είναι για άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρό COVID-19. Για παράδειγμα, οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας θα δώσουν προτεραιότητα στις δοκιμές για ηλικιωμένους ενήλικες που ενδέχεται να έχουν τη μόλυνση. Τα περισσότερα από αυτά τα τεστ είναι είτε μοριακά, είτε ορρολογικά.

Οι μοριακές εξετάσεις αναζητούν σημάδια ενεργού λοίμωξης. Συνήθως περιλαμβάνουν τη λήψη δείγματος από το πίσω μέρος του λαιμού με ένα βαμβάκι. Στη συνέχεια, ο γιατρός στέλνει το δείγμα για εξέταση. Το δείγμα θα υποβληθεί σε δοκιμή αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR). Αυτός ο τύπος δοκιμής ανιχνεύει σημάδια του γενετικού υλικού του ιού Μια δοκιμή PCR μπορεί να επιβεβαιώσει τη διάγνωση του COVID-19 εάν προσδιορίζει δύο συγκεκριμένα γονίδια SARS-CoV-2. Εάν εντοπίσει μόνο ένα από αυτά τα γονίδια, θα αποφέρει ασαφές αποτέλεσμα. Οι μοριακές εξετάσεις μπορούν μόνο να βοηθήσουν στη διάγνωση τρεχουσών περιπτώσεων COVID-19. Δεν μπορούν να πουν από πότε κάποιος είχε τη λοίμωξη και πότε την ξεπέρασε.

Ορολογικές δοκιμές. Αυτές οι δοκιμές ανιχνεύουν αντισώματα που παράγει ο οργανισμός για την καταπολέμηση του ιού. Αυτά τα αντισώματα υπάρχουν σε οποιονδήποτε έχει αναρρώσει από το COVID-19. Τα αντισώματα υπάρχουν στο αίμα και στους ιστούς σε όλο το σώμα. Μια ορολογική εξέταση συνήθως απαιτεί δείγμα αίματος. Οι ορολογικές εξετάσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την ανίχνευση περιπτώσεων λοίμωξης με ήπια ή καθόλου συμπτώματα. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναπτύσσουν επί του παρόντος μια ορολογική δοκιμή για το SARS-CoV-2 και αναζητούν δείγματα αίματος από οποιονδήποτε είχε COVID-19. Τα δείγματα θα λαμβάνονταν τουλάχιστον 21 ημέρες μετά την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Είναι ακριβή αυτά τα τεστ;

Οι δοκιμές COVID-19 είναι νέες και η αξιολόγηση της ακρίβειας τους είναι δύσκολη. Οι δοκιμές PCR ενδέχεται να παράγουν ψευδώς αρνητικά, χωρίς να εντοπίσουν στοιχεία για το SARS-CoV-2. Μερικές φορές ψευδώς αρνητικά προκύπτουν από ανθρώπινο σφάλμα ή προβλήματα με τη διαδικασία. Το να δοθεί το τεστ πολύ νωρίς ή αργά, για παράδειγμα, μπορεί να οδηγήσει σε ψευδώς αρνητικό. Η ακρίβεια παρόμοιων δοκιμών γρίπης είναι γενικά 50-70%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ενδιαφέρουσα μελέτη για την ισχυρή απόκριση των αντισωμάτων στον κορωνοϊό

Πώς επηρεάζεται το σπέρμα των ασθενών με covid - 19 σύμφωνα με νέα έρευνα

Μετέτρεψε σε τέχνη την θλίψη σου

Σε lockdown από αύριο όλη η Γαλλία - Ανοιχτά τα σχολεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Πέρα από το προφανές, η σεξουαλική επαφή έχει πολλά υγιή οφέλη.Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να είστε πιο υγιείς και να ζήσετε μεγαλύτερη ζωή. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από ασθένειες και ενδεχομένως να αποτρέψει τον καρκίνο. Εδώ, διερευνούμε μερικά από τα πρόσθετα οφέλη που μπορεί να σας δώσει το σεξ. Το σεξ μειώνει το […]

Τι σημαίνει το σεξ για τους άνδρες

Άντρες και Σεξ: Μήπως οι άντρες είναι σαν τις γυναίκες; Μήπως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να θέλουν στο σεξ και ίσως να μην λειτουργούν με ζωώδη ένστικτα, αλλά με συναίσθημα; Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουν τα χαζά στερεότυπα που συνεχίζουμε να αναπαράγουμε και στις επόμενες γενιές και δεν επιτρέπουμε σε κανένα φύλο να απολαύσει το μόνο φυσικό και ενστικτώδες πράγμα;

Οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την επιθετικότητα των ασθενών στα ψυχιατρικά ιδρύματα

Έρευνα: Η μελέτη συσχέτισε τις θερμοκρασίες με τη συμπεριφορά των ασθενών. Διαπιστώθηκε μια αύξηση κατά μέσο όρο 15% των περιστατικών επιθετικότητας τις μέρες που η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό είναι το φυτό που βοηθά το ήπαρ να παραμένει υγιές

Έρευνα Ήπαρ: Ενώ η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται συχνά με προβλήματα στο ήπαρ, το 25% των προβλημάτων αυτών αφορά σε ανθρώπους με ιστορικό μικρής ή καθόλου κατανάλωσης αλκοόλ, γι’ αυτό και η ασθένειά τους είναι γνωστή ως μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος.

Γιατί πρέπει να κάνεις γυμναστική τουλάχιστον 150 – 300 λεπτά την εβδομάδα

Γυμναστική: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ενήλικες πρέπει να ασχολούνται για τουλάχιστον 150-300 λεπτά την εβδομάδα με μια μέτρια έως έντονη αερόβια δραστηριότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάτι που ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς σας για τουλάχιστον 40 λεπτά την ημέρα. Ωστόσο, οι λέξεις-κλειδιά στη συγκεκριμένη προτροπή του ΠΟΥ είναι οι "μέτρια έως έντονη".

Οι κίνδυνοι της θάλασσας – Τι πρέπει να προσέχεις το καλοκαίρι

Θάλασσα: Εάν έχεις ευαισθησία στα αφτιά, καλύτερα μην κάνεις βουτιές. Η ωτίτιδα που σχετίζεται με τη θάλασσα ή την πισίνα είναι συνήθως μια φλεγμονή του δέρματος του ακουστικού πόρου και παρατηρείται συχνά ύστερα από κολύμπι ή από την επαφή του αφτιού με το νερό. Για να αποφύγεις την εξωτερική ωτίτιδα, μετά το μπάνιο στη θάλασσα σκούπιζε καλά τα αφτιά σου με χαρτομάντιλο ή με την άκρη μιας καθαρής πετσέτας (όχι με την πετσέτα που σκουπίζεις το σώμα σου, γιατί μπορεί να έχει επάνω άμμο).