Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός αντισώματα: Το σώμα έχει την ικανότητα να εξουδετερώσει τον Sars-Cov-2;

Κορωνοϊός αντισώματα: Το σώμα έχει την ικανότητα να εξουδετερώσει τον Sars-Cov-2;

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι αυτή η απόκριση αντισωμάτων συσχετίζεται με την ικανότητα του σώματος να εξουδετερώσει (να σκοτώσει) το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19

Κορωνοϊός αντισώματα: Η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που έχουν μολυνθεί με ήπιο έως μέτριο COVID 19 προκαλούν μια ισχυρή απόκριση αντισωμάτων που είναι σχετικά σταθερή για τουλάχιστον πέντε μήνες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Όρος Σινά και δημοσιεύθηκε στις 28 Οκτωβρίου στο περιοδικό. Επιστήμη. Επιπλέον, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι αυτή η απόκριση αντισωμάτων συσχετίζεται με την ικανότητα του σώματος να εξουδετερώσει (να σκοτώσει) το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19.

“Ενώ έχουν αναφερθεί ορισμένες αναφορές λέγοντας ότι τα αντισώματα αυτού του ιού εξαφανίζονται γρήγορα, βρήκαμε ακριβώς το αντίθετο – ότι περισσότερο από το 90 τοις εκατό των ανθρώπων που ήταν ήπια ή μέτρια ασθένεια παράγουν μια απόκριση αντισωμάτων αρκετά ισχυρή για να εξουδετερώσει τον ιό και την απόκριση διατηρείται για πολλούς μήνες “, δήλωσε ο Florian Krammer, Ph.D., καθηγητής εμβολίων στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Όρος Σινά και ανώτερος συγγραφέας της εφημερίδας. “Η αποκάλυψη της ανθεκτικότητας της απόκρισης αντισωμάτων στο SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένης της μακροζωίας και των εξουδετερωτικών αποτελεσμάτων της, είναι κρίσιμης σημασίας για να μας επιτρέψει να παρακολουθούμε αποτελεσματικά την οροεπιφάνεια σε κοινότητες και να καθορίσουμε τη διάρκεια και τα επίπεδα αντισωμάτων που μας προστατεύουν από την επανεμφάνιση. είναι απαραίτητο για την αποτελεσματική ανάπτυξη εμβολίων”.

Τα ευρήματα της μελέτης βασίζονται σε ένα σύνολο δεδομένων 30.082 ατόμων, τα οποία ελέγχθηκαν στο Σύστημα Υγείας του Mount Sinai μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου 2020. Η δοκιμή αντισωμάτων που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την έρευνα – μια ενζυμική ανοσοπροσροφητική δοκιμασία (ELISA) – βασίζεται στον ιό Telltale spike πρωτεΐνη που περιέχει τα μηχανήματα που της επιτρέπουν να προσκολλάται και να εισέρχεται στα κύτταρα μας. Ο προσδιορισμός ELISA αναπτύχθηκε, επικυρώθηκε και ξεκίνησε στο Όρος Σινά από μια ομάδα διεθνώς γνωστών ερευνητών και κλινικών. Η δοκιμή αντισωμάτων Mount Sinai ανιχνεύει την παρουσία ή την απουσία αντισωμάτων στο SARS-CoV-2 και, το σημαντικότερο, είναι ικανό να μετρήσει τον τίτλο (επίπεδο) των αντισωμάτων που έχει ένα άτομο. Η υψηλή ευαισθησία και η ιδιαιτερότητα αυτού του τεστ – που σημαίνει ότι ένα ψευδώς αρνητικό ή ψευδώς θετικό είναι πολύ απίθανο – επέτρεψε να είναι από τους πρώτους που θα λάβουν άδεια έκτακτης ανάγκης από το κράτος της Νέας Υόρκης και την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ανησυχητικό εύρημα για τους ασθενείς με σοβαρή νόσο covid-19

Νέα Έρευνα κορωνοϊός : Τα αντισώματα ανιχνεύονται μέχρι και 4 μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα

Οι ειδικοί ανησυχούν για τα ποσοστά επαναμόλυνσης από τον κορωνοϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ερευνητές εξετάζουν τη συμβολή θαλασσινών εκχυλισμάτων στη θεραπεία του καρκίνου

Θάλασσα Επιστήμη Υγεία: Τα χιτωνοφόρα είναι ένα είδος θαλάσσιας ζωής που εντάσσεται στην συνομοταξία των χορδωτών. Ένα είδος χιτωνοφόρων που συγκεντρώνεται σε συστάδες και μοιάζει με σφουγγάρι, λέγεται πως περιέχει μια ουσία που μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση του καρκίνου. Το εκχύλισμα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο του μαστού και προκαταρκτικές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των όγκων. Ωστόσο, εάν και το έκδοχο φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος καρκίνων, θα πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες, προτού τα φάρμακα είναι έτοιμα για ευρείας κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Έρευνα για την αναγκαιότητα του δεύτερου εμβολιασμού

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αυτής της μελέτης παρέχουν πιθανή ελπίδα ότι ορισμένα άτομα ενδέχεται να είναι σε θέση να εγκαταλείψουν έναν δεύτερο εμβολιασμό, ο οποίος θα μπορούσε να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις στρατηγικές διανομής εμβολίων - τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αποτελεσματικότερη πρόβλεψη των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη για τους νέους

Καρδιακές παθήσεις και διαβήτης: Ο τύπος χοληστερόλης που παράγεται καθώς καταναλώνουμε τρόφιμα είναι ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας κινδύνου για την υγεία από την πιο συχνά δοκιμασμένη "κακή" χοληστερόλη, σύμφωνα με μελέτες.

Επιστημονική έρευνα εντοπίζει τη σχέση παχυσαρκίας με βακτηριακές λοιμώξεις

«Διαπιστώσαμε ότι όταν τα ποντίκια τρέφονται με τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και γίνονται παχύσαρκα, τα λιποκύτταρα του δέρματος διευρύνονται και χάνουν την ικανότητα να καταπολεμούν τη βακτηριακή εισβολή κατά τη διάρκεια μιας δερματικής λοίμωξης».

Αθλητισμός Γυναίκες: Ακράτεια ούρων λόγω stress

Αθλητισμός Γυναίκες Ακράτεια ούρων: Η ακράτεια ούρων, είναι ένα συνηθισμένο γυναικείο φαινόμενο που σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να προκαλεί αμηχανία και να εμποδίζει τις γυναίκες να ασκούνται. Ερευνητές από την Ιταλία θέλησαν να μελετήσουν το φαινόμενο της ακράτειας ούρων στο γενικό πληθυσμό των γυναικών που ασκούνται ή συμμετέχουν σε αθλήματα για σκοπούς αναψυχής προκειμένου να δουν ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν ακράτεια ούρων, αλλά και τι μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Θαλασσινά βρύα: Σύμμαχος στη θεραπεία της Νόσου του Πάρκινσον

Βρύα Θάλασσας: Η αλήθεια είναι ότι, ενώ οι άνθρωποι τρώνε βρύα για χρόνια, οι επιστήμονες μόλις τώρα αρχίζουν να ερευνούν τα ιατρικά του οφέλη. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι τα θαλασσινά βρύα μπορούν να αποτρέψουν τη νόσο του Πάρκινσον που είναι η δεύτερη πιο συχνή εκφυλιστική ασθένεια της τρίτης ηλικίας. Η νόσος του Πάρκινσον επηρεάζει την κίνηση, προκαλώντας δυσκαμψία και βραδύτητα και προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία. Ωστόσο, έρευνα δείχνει ότι τα βρύα της θάλασσας μπορεί να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου.

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

Επιστήμη Κορωνοϊός Ψυχική Υγεία: Σύμφωνα με νέα μελέτη, η πανδημία του κορωνοϊού είχε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των φοιτητών στις ΗΠΑ. Οι σπουδαστές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας που οφείλονται στην πανδημία περιλαμβάνουν γυναίκες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας κάτω των 25 ετών, άτομα που γνώριζαν κάποιον με λοίμωξη COVID-19 και είναι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, ανέφεραν οι ερευνητές - που συνέταξαν τη μελέτη - στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.