Σεξουαλική Υγεία

Το σεξ ή το συναίσθημα οδηγούν τα σημερινά ζευγάρια στον γάμο;

Το σεξ ή το συναίσθημα οδηγούν τα σημερινά ζευγάρια στον γάμο;

Το σεξ ή το συναίσθημα  οδηγούν  τα σημερινά ζευγάρια  στα σκαλιά της εκκλησίας; . Σημαντικός παράγοντας, που επηρεάζει την απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι πρωτίστως η ηλικία των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες.

Ένας 30ρης θα απαντούσε το συναίσθημα και ένας νεότερος ίσως σας ξάφνιαζε με την αμεσότητα του, πως κανένα από τα δύο δε θα τον οδηγούσε να κάνει αυτό το βήμα, γιατί δεν το θεωρεί απαραίτητο και κάποιος τρίτος ίσως έλεγε το σεξ. Οι εποχές και οι αντιλήψεις έχουν αλλάξει.  

Ο γάμος δεν είναι ο τελικός προορισμός ενός σύγχρονου ζευγαριού. Η αλήθεια είναι πως ζούμε μια μεταβατική  φάση, όσον αφορά το θεσμό του γάμου. Το οποίο δεν είναι απαραίτητα θετικό. Τα ζευγάρια σήμερα ζούνε πλέον ένα αρκετό διάστημα μαζί, επιθυμώντας να γνωρίσουν πρώτα καλύτερα ο ένας τον άλλον. Ολοκληρώνουν τη σχέση τους, αποκτούν παιδιά και όλα αυτά πολύ πριν ανέβουν τα σκαλοπάτια της εκκλησίας. Ως επί το πλείστον, η εποχή μας είναι πολύ χαλαρή και ελαστική σε αυτά τα ζητήματα, κάτι που πριν από κάποια χρόνια θα ήταν αδιανόητο.

Το 50% των ζευγαριών που παντρεύονται τερματίζουν το γάμο τους,  στα πρώτα δύο με τρία χρόνια.  

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ και παρωχημένες απόψεις

Πώς καθορίζεται το μέγεθος του πέους

Σε τι συμβάλλει η ούρηση μετά την ερωτική επαφή

Sex και ούρηση: Είναι απαραίτητη η ούρηση  μετά το σεξ. Μπορεί να μην είναι απαραίτητο αλλά είναι χρήσιμο!Το κατούρημα μετά το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI). Οι ουρολοιμώξεις εμφανίζονται όταν τα βακτήρια εισέρχονται στο ουροποιητικό σύστημα, συνήθως μέσω της ουρήθρας σας και ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη σας. Εάν έχετε […]

Σεξ και περίοδος. Έχει και τα καλά του

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές, οφέλη και παρενέργειες. Αν και το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, είναι ασφαλές. Επιπλέον, το σεξ όταν είστε εμμηνόρροια μπορεί πραγματικά να προσφέρει μερικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας έχει μερικά […]

Μήπως η δοτικότητά σου τον "παραλύει";

Κι όμως η υπέρμετρη δοτικότητα συνήθως δεν χαρακτηρίζει τα συναισθήματά μας για το σύντροφό μας αλλά δικές μας ανασφάλειες και δυσκολίες που παίρνουν αυτήν τη μορφή προκειμένου να μην χάσουμε τον άνθρωπό μας ή τουλάχιστον να μειώσουμε τις πιθανότητες να μείνουμε μόνοι μας.

Εμμηνόπαυση και σεξουαλική ζωή

Εμμηνόπαυση και σεξ: Συμβουλές για μεγαλύτερη απόλαυση. Οι αλλαγές που υφίστανται οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση μπορούν να τις κάνουν να σταματήσουν την σεξουλική δραστηριότητα. Οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, η αϋπνία, οι αλλαγές στη διάθεση είναι μερικά συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν τη φάση της γυναίκας που, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, επηρεάζουν την […]

Θα αποδείξει ποτέ κανείς ότι το σεξ είναι καλό για την καρδιά;

Με απλά λόγια: Το σεξ είναι πιθανώς χρήσιμο για την καρδιά και τη γενική υγεία. Και επειδή δεν είναι επιβλαβές για την καρδιά (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), το "πιθανότατα" είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί.