Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Tips για να απολαύσετε καλύτερα το σεξ και να οδηγήσετε τους συντρόφους σας στην κορύφωση

Σεξ: Tips για να απολαύσετε καλύτερα το σεξ και να οδηγήσετε τους συντρόφους σας στην κορύφωση

Σεξ: Τα μυστικά για καλό σεξ βρίσκονται συχνά στο ταξίδι που εκκινείτε και πραγματοποιείτε παρέα με τους συντρόφους σας. Κατά τη διάρκεια του θα ανακαλύψετε τι σας αρέσει και τι προτιμούν και θα μάθετε να απολαμβάνετε αυτή την ζωηρή διεργασία της εξερεύνησης μαζί. Βρείτε μερικές ιδέες στο κείμενο που ακολουθεί.

Το καλό σεξ με τον σύντροφό σας μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο. Απλώς λάβετε υπόψη ότι ενώ υπάρχουν ορισμένες σταθερές οδηγίες για τη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής, τα καλύτερα κρυμμένα σεξουαλικά μυστικά είναι αυτά που περιμένουν να ανακαλυφθούν μέσα στη σχέση.

“Νομίζω ότι κάθε τύπος είναι διαφορετικός και κάθε σχέση είναι διαφορετική” λέει ο Paul Joannides, PsyD, ερευνητής ψυχαναλυτής και συγγραφέας του The Guide To Getting On. “Πρέπει να εκτιμήσετε ότι αυτό που μπορεί να λειτουργήσει για τον καλύτερο φίλο σας και τη γυναίκα του μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς και τον/την σύντροφό σας”. 

Κατά ειρωνικό τρόπο, μερικά από τα καλύτερα σεξουαλικά μυστικά είναι αυτά που οι σύντροφοι δεν μοιράζονται μεταξύ τους, λέει ο Δρ Joannides. Για να απολαύσετε επομένως καλό σεξ, πρέπει να μιλήσετε για το τι σας αρέσει και τι όχι. “Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε και να ακούσετε”, λέει ο Joannides.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές ειδικών σεξουαλικής υγείας που μπορούν να σας καθοδηγήσουν στην αναζήτηση της απόλαυσης του/της συντρόφου σας:

  • Μην ρωτάτε τι δεν τους αρέσει. Αντ ‘αυτού, ρωτήστε απευθείας τι είναι αυτό που προτιμούν και πώς αισθάνονται στην “προσφορά” σας.
  • Χρησιμοποιήστε βοηθήματα, όπως βιβλία, που πιστεύετε ότι μπορεί να απολαμβάνουν οι σύντροφοί σας και μελετήστε τα παρέα, για να δείτε τι είναι αυτό που τους ενδιαφέρει. Για κάποιους ανθρώπους είναι πιο εύκολο να εκφραστούν με αυτόν τον τρόπο. Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να δεις μια φωτογραφία και να πεις: “Για κοίτα αυτό, φαίνεται ενδιαφέρον ή είμαι περίεργη/ος να το δοκιμάσω”, παρά να εκφράσεις ανοικτά και περιγραφικά με λόγια αυτό που σου αρέσει.

 

 

  • Αφήστε τους να σας δείξουν τι είναι αυτό που απολαμβάνουν, χωρίς να σας το πουν. Μπορείτε για να παράδειγμα να τους ζητήσετε να φιλήσουν το στήθος σας ή άλλη ερωτογενή σας ζώνη, ακριβώς όπως θα ήθελαν να τους φιλήσετε εσείς.
  • Μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας. Να θυμάστε ότι ο εγκέφαλός σας είναι το πιο σημαντικό σεξουαλικό όργανο στο σώμα σας. Διατηρήστε τα πράγματα διασκεδαστικά και παιχνιδιάρικα μιλώντας για τις φαντασιώσεις σας με τους συντρόφους σας. Και μην αισθάνεστε ότι πρέπει να απαλλάξετε το μυαλό σας από τις φαντασιώσεις κατά τη διάρκεια του σεξ – οι ειδικοί θεωρούν αυτές τις φαντασιώσεις έναν σημαντικό τρόπο για να αναζωπυρώσετε την επιθυμία και να απολαύσετε καλύτερη στύση και οργασμό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σεξ είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους αντιγήρανσης

Η Κυκλική Σχέση Σεξ και Άγχους

Πότε η αποτρίχωση στην ηβική περιοχή ενέχει κινδύνους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεκλειδώνοντας τα μυστήρια του ταντρικού σεξ

Ταντρικό σεξ: Η ενεργειακή εναρμόνιση και η ανοιχτή επικοινωνία βοηθούν τα ζευγάρια να βιώσουν ένα βαθύτερο επίπεδο οικειότητας και σύνδεσης που ενισχύει τη σχέση τους ολιστικά.

Πώς ο όρος queer συνδέεται με την σεξουαλικότητα;

LGBTQ+: Το «queer» έχει μετατραπεί από υποτιμητικός όρος σε ισχυρό και περιεκτικό αυτοπροσδιορισμό. Η εξέλιξή του αντανακλά τις μεταβαλλόμενες στάσεις της κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα στη σεξουαλικότητα και το φύλο.

Η παρατεταμένη χρήση φορητού υπολογιστή προκαλεί υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα laptop: Τα θέματα υπογονιμότητας δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες, τα αντιμετωπίζουν και οι άνδρες. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γίνονται τακτικοί έλεγχοι, ειδικά αν ένα ζευγάρι προσπαθεί να συλλάβει και δεν τα καταφέρνει.