Σεξουαλική Υγεία

Προβλήματα Σεξ: Η ερωτική ζωή στη σύγχρονη εποχή

Προβλήματα Σεξ: Η ερωτική ζωή στη σύγχρονη εποχή

Ένα app που έχει στην καρδιά του την επιστήμη, βοηθώντας τον χρήστη να διαχειριστεί άβολα ζητήματα σεξουαλικής φύσης. Αλλά και να βελτιώσει την απόλαυση, ακόμα και τις επιδόσεις του στο κρεβάτι μέσω πρακτικών ασκήσεων.

Προβλήματα σεξ: Όταν ο 27χρονος Sachin Raoul βίωσε πριν από τρία χρόνια μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση, ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει.

Να συνεργαστεί με την ψυχοθεραπεύτρια Dr Katherine Hertlein και να φτιάξουν το Blueheart, μια δωρεάν εφαρμογή σχεδιασμένη για άτομα και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα.

Το app βοηθά στη δημιουργία θετικών αντιλήψεων αναφορικά με το σώμα, αλλά και την ερωτική επικοινωνία με τον άλλο.

«Θέλουμε να εξαλείψουμε το στίγμα που συνδέεται με τη σεξουαλική δυσλειτουργία, προσφέροντας μια εφαρμογή που να λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας για ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν για τα θέματα που αντιμετωπίζουν», λέει χαρακτηριστικά ο Raoul.

Από θέματα στυτικής δυσλειτουργίας μέχρι και χαμηλή λίμπιντο, πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ευεξία.

Γι’ αυτό και πλέον τέτοιες εφαρμογές βγαίνουν σωρηδόν. Πέρυσι ήταν η κλινική ψυχολόγος Dr Britney Blair αυτή που έφτιαξε το Lover, μια εφαρμογή ερωτικής ευεξίας.

Ένα app που έχει στην καρδιά του την επιστήμη, βοηθώντας τον χρήστη να διαχειριστεί άβολα ζητήματα σεξουαλικής φύσης. Αλλά και να βελτιώσει την απόλαυση, ακόμα και τις επιδόσεις του στο κρεβάτι μέσω πρακτικών ασκήσεων.

Άλλη μια τέτοια εφαρμογή που κάνει θραύση είναι η Ferly, ένα ηχητικό app που λειτουργεί ως οδηγός για καλύτερες σεξουαλικές επαφές. Το κυκλοφόρησαν πέρυσι οι Billie Quinlan και Dr Anna Hushlak, προσφέροντας από ερωτικές ιστορίες μέχρι μαθήματα και εξατομικευμένες συνεδρίες ερωτικής φύσης.

Και όπως και η Lover, η βασική έκδοση της Ferly είναι δωρεάν…

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επηρέασε την ερωτική μας επιθυμία η πανδημία;

Ποιοι παράγοντες σκοτώνουν την ερωτική επιθυμία;

Οι επιπτώσεις της στυτικής δυσλειτουργίας στις σχέσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Πέρα από το προφανές, η σεξουαλική επαφή έχει πολλά υγιή οφέλη.Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να είστε πιο υγιείς και να ζήσετε μεγαλύτερη ζωή. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από ασθένειες και ενδεχομένως να αποτρέψει τον καρκίνο. Εδώ, διερευνούμε μερικά από τα πρόσθετα οφέλη που μπορεί να σας δώσει το σεξ. Το σεξ μειώνει το […]

Τι σημαίνει το σεξ για τους άνδρες

Άντρες και Σεξ: Μήπως οι άντρες είναι σαν τις γυναίκες; Μήπως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να θέλουν στο σεξ και ίσως να μην λειτουργούν με ζωώδη ένστικτα, αλλά με συναίσθημα; Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουν τα χαζά στερεότυπα που συνεχίζουμε να αναπαράγουμε και στις επόμενες γενιές και δεν επιτρέπουμε σε κανένα φύλο να απολαύσει το μόνο φυσικό και ενστικτώδες πράγμα;

Η κρίσιμη στιγμή για να μην σπάσει το προφυλακτικό

Πόσο πιθανό είναι να σπάσει το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης; Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές, κάτω από  2% και αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην κακή χρήση του προφυλακτικού και όχι σε τυχόν ελαττώματα στο πλαστικό υλικό του. Τι αυξάνει τις πιθανότητες να σπάσει κατά τη χρήση Εάν συνηθίζετε […]

Sex tips για να αναζωπυρώσετε την έλξη

Sex tips: Η συνήθεια λέγεται πως είναι ο θάνατος της σεξουαλικής εξέλιξης και έλξης. Για να αναζωπυρώσετε την ερωτική σας ζωή, δοκιμάστε τα tips που ακολουθούν ή εμπνευστείτε για να σκηνοθετήσετε τα δικά σας.

Τάντρα : Τεχνική για τέλεια σεξουαλική ζωή

Τάντρα : Η Τάντρα δεν επικεντρώνεται μόνο στην επίτευξη υψηλότερης κατάστασης συνείδησης νου-σώματος. Μπορεί επίσης να αφορά τη δημιουργία ενός βαθύτερου, πιο αρμονικού δεσμού με τον σύντροφό σας.

Υψηλή αρτηριακή πίεση και σεξ: Ποιες είναι οι συνηθέστερες προκλήσεις

Υψηλή αρτηριακή πίεση σεξ: Στην περίπτωση των ανδρών, η σχέση μεταξύ της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των σεξουαλικών προβλημάτων έχει αποδειχθεί. Για τις γυναίκες ωστόσο που αναφέρουν μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση, δεν είναι ακόμη σαφές, αν γι' αυτήν ευθύνεται η υψηλή αρτηριακή πίεση.