Σεξουαλική Υγεία

Mυκητιασική λοίμωξη σεξ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

Mυκητιασική λοίμωξη σεξ: Ποιοι  είναι οι κίνδυνοι

Mυκητιασική λοίμωξη σεξ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Οι  μυκητησιακές λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν μη φυσιολογική κολπική έκκριση, δυσφορία κατά την ούρηση, φαγούρα και καύση στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο. Το να κάνετε σεξ έχοντας λοίμωξη µήτρας µπορεί να ενέχει κινδύνους ακόμα και αν δεν εμφανίζετε συμπτώματα.

Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να παρατείνει τη λοίμωξη, επιτρέποντας την επανεμφάνιση των συμπτωμάτων. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι χειρότερα από πριν. Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί επίσης να μεταδώσει τη λοίμωξη από εσάς στο σύντροφό σας. Το να κάνεις σεξ με μόλυνση μπορεί να είναι πολύ επώδυνο ή, στην καλύτερη περίπτωση, εξαιρετικά άβολο. Εάν  τα χείλη ή το αιδοίο σας διογκωθούν, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η επαφή του δέρματος με το δέρμα είναι πολύ τραχιά. Η τριβή μπορεί να τραυματίσει το δέρμα.

Η διείσδυση μπορεί να επιδεινώσει τον φλεγμονώδη ιστό, καθώς και να αυξήσει τον κνησμό και τον ερεθισμό. Και εισάγοντας οτιδήποτε στον κόλπο… είτε πρόκειται για σεξουαλικό παιχνίδι, δάχτυλο ή γλώσσα, μπορεί να εισάγει νέα βακτήρια. Αυτό μπορεί να κάνει τη λοίμωξή σας πιο σοβαρή. Η πιθανότητα να μεταδώσετε τη λοίμωξη στο σύντροφό σας μέσω σεξουαλικής δραστηριότητας, εξαρτάται από την ανατομία του συντρόφου σας.

Η συμμετοχή σε σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης μπορεί επίσης να διαταράξει τη διαδικασία επούλωσης. Και εάν επιδεινώσει τα συμπτώματά σας, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ιαθεί. Εάν ο σύντροφός σας αναπτύξει μυκητιασική μόλυνση μετά από σεξουαλική επαφή μαζί σας, μπορεί να σας τη μεταδώσει κατά την επόμενη σεξουαλική σας επαφή. Η αποχή έως ότου και οι δύο να θεραπευθείτε με επιτυχία είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η συνέχιση αυτού του κύκλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η μετάδοση της γονόρροιας μέσω του φιλιού

Αίτια και συμπτώματα επιχείλιου έρπητα

Ο σημαντικός ρόλος της προσωπικής υγιεινής στη σεξουαλική ζωή

Χλαμύδια: Σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα πολλαπλά επικίνδυνο - Δείτε γιατί

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν ετοιμάζεσαι για... τρίο

Θες να κάνεις τρίο: Δείτε όλα όσα χρειάζεστε. Η εύρεση ενός ζευγαριού μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Το ιδανικό ζευγάρι είναι σεβαστό, χαλαρό και σταθερό στη σχέση τους. Αν κάποιος από τους δύο φαίνεται να αισθάνεται άβολα με την κατάσταση, θα είναι άβολο και για εσάς. Είτε συναντάτε το ζευγάρι στο διαδίκτυο, είτε στην πραγματική ζωή, σίγουρα σημειώστε τη χημεία τους πριν μπείτε στην εξίσωση.

Εσύ έχεις αισθανθεί οργασμό στον ύπνο σου

Οργασμός στον ύπνο σου: Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Όταν ανατρέξετε στο σεξ (στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο), μερικά πράγματα ξεχωρίζουν  όπως τα αμήχανα συναισθήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη οργάνων που σχετίζονται με το σεξ, τα ζωντανά βίντεο εγκυμοσύνης, και την πιθανότητα να έχουμε όνειρα με υγρό τρόπο.

Τι είναι η ερωτική επιθυμία

Χημεία έρωτας: Τι σημαίνει ερωτική επιθυμία. Η επιθυμία είναι, στην κυριολεξία, "το συναίσθημα που συνοδεύει ένα ανικανοποίητο στάδιοο." Η επιθυμία μπορεί να οδηγήσει σε νέα και καλύτερα πράγματα, μπορεί επίσης να μας βάλει σε μπελάδες. Από τότε που ο Αριστοτέλης, οι φιλόσοφοι και οι θεωρητικοί έχουν σκεφτεί την επιθυμία να δίνει ώθηση σχεδόν για τα πάντα!

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει μόνο για σεξ και πώς να το αντιμετωπίσεις

Όταν σε θέλει μόνο για σεξ: Αναγνώριση και πρακτική αντιμετώπιση. Είναι τόσο υπέροχο να γνωρίζεις κάποιον, όπου υπάρχει η χημεία. Νιώθεις τον ενθουσιασμό μιας "σύνδεσης αγάπης". Η ενδιαφέρουσα συζήτηση και παρόμοιες αξίες που μοιράζεστε μαζί τους - σας δίνουν λόγους να πιστεύετε: αυτό είναι ένα άτομο που θα σας άρεσε να γνωρίσετε για μια πιθανή σχέση.

Η σεξουαλικότητα δεν καθορίζεται μόνο από τη σεξουαλική επιθυμία

Σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι ορίζουν τους σέξι ανθρώπους ως «καυτούς» ή «σαγηνευτικούς» και εστιάζουν ιδιαίτερα στη σεξουαλική επιθυμία και την κατάκτηση. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπογραμμίζουν αυτές τις σκέψεις, σεξουαλικοποιούν όσους συμπεριφέρονται με προκλητικές, συναρπαστικές και δελεαστικές συμπεριφορές.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ;

Σεξ: Είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους ως σημείο αναφοράς για το αν κάνουμε σωστά σεξ ή όχι. Ωστόσο, η απάντηση είναι πάντα «εξαρτάται».

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.