Ψυχική Υγεία

Καύσωνας Διαταραχές: Κατανόηση των επιπτώσεων της θερμότητας στην ψυχική υγεία

Καύσωνας Διαταραχές: Κατανόηση των επιπτώσεων της θερμότητας στην ψυχική υγεία

Η αφυδάτωση μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τα επίπεδα ορισμένων φαρμάκων, όπως το λίθιο - το οποίο μπορεί να συγκεντρωθεί περισσότερο στο σώμα και ενδεχομένως να οδηγήσει σε τοξικότητα. "Ορισμένα φάρμακα, όπως το λίθιο, για παράδειγμα, αν αφυδατωθείτε, τα επίπεδά του μπορεί να αυξηθούν σημαντικά.

Καύσωνας Διαταραχές: Κύμα καύσωνα επηρεάζει τμήματα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους των νοτιοδυτικών περιοχών, μέσω των νοτιοανατολικών περιοχών και τμημάτων της Ευρώπης. Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη, η ζέστη μπορεί να επιβαρύνει όχι μόνο σωματικά. Η ευεξία μας μπορεί επίσης να υποφέρει. “Μια μελέτη σε πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους διαπίστωσε αυξημένο ποσοστό επισκέψεων ή συχνότητα εμφάνισης ατόμων που πηγαίνουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με ψυχιατρικά προβλήματα και προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλής ζέστης”, λέει ο Δρ Ρόμπερτ Μπράιτ, ψυχίατρος της Mayo Clinic. “Έδειξε υψηλότερο επίπεδο επισκέψεων για κατάχρηση ουσιών, άγχος, διαταραχές της διάθεσης, και ακόμη και τα άτομα με σχιζοφρένεια είχαν αυξημένη συχνότητα εμφάνισης άγχους ή προβλημάτων με την ασθένειά τους, που τους έφερναν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών”.

Θερμότητα και συναισθήματα

Μια συνηθισμένη παρενέργεια της υπερβολικής ζέστης είναι η ευερεθιστότητα, η οποία μπορεί να προκύψει από τη σωματική δυσφορία και τις διαταραχές του ύπνου. Η κόπωση από την εφίδρωση, την εργασία στη ζέστη και την έλλειψη ποιοτικού ύπνου μπορεί να αφήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται αγχωμένοι και νευρικοί. Ο Dr. Bright λέει ότι άλλοι μπορεί να είναι ευερέθιστοι λόγω της ζέστης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση της ψυχραιμίας ή ακόμη και σε οργή στον δρόμο. “Είναι πραγματικά σημαντικό για τους ανθρώπους να έχουν χάρη για τον εαυτό τους και χάρη για τους άλλους ανθρώπους. Όλοι αγωνίζονται. Είναι πραγματικά κάτι που επηρεάζει τον καθένα μας, οπότε κάντε ένα βήμα πίσω και προσπαθήστε να σκεφτείτε αυτά τα πράγματα σε υψηλό γνωστικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει. Αναγνωρίστε το και μην αντιδράτε παρορμητικά από αυτό το συναισθηματικό τμήμα του εγκεφάλου σας”, λέει ο Dr. Bright.

Θερμότητα και ψυχιατρικά φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων που σχετίζονται με τη ζέστη από ψυχιατρική και ιατρική άποψη. Τα διουρητικά, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσουν αυξημένη παραγωγή ούρων, οδηγώντας σε αφυδάτωση, αλλαγές στην ψυχική κατάσταση και σύγχυση. “Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την ψυχική υγεία για ασθένειες, όπως η σχιζοφρένεια ή η διπολική ασθένεια, μπορούν να αλλάξουν τη ρύθμιση της θερμότητας και την ικανότητά σας να αισθάνεστε ότι ζεσταίνεστε πολύ, την ικανότητά σας να ιδρώνετε. Έχω δει ανθρώπους να κυκλοφορούν με βαριά παλτό μινκ όταν έξω έχει 100 και 105 βαθμούς χωρίς να το αναγνωρίζουν αυτό λόγω της έλλειψης θερμορύθμισης ή της ικανότητάς τους να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους”, λέει ο Δρ Bright. Η αφυδάτωση μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τα επίπεδα ορισμένων φαρμάκων, όπως το λίθιο – το οποίο μπορεί να συγκεντρωθεί περισσότερο στο σώμα και ενδεχομένως να οδηγήσει σε τοξικότητα. “Ορισμένα φάρμακα, όπως το λίθιο, για παράδειγμα, αν αφυδατωθείτε, τα επίπεδά του μπορεί να αυξηθούν σημαντικά. Το λίθιο έχει ένα πολύ στενό θεραπευτικό εύρος. Και μπορείτε να γίνετε αρκετά τοξικοί με το λίθιο, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά σοβαρό με καρδιακές αρρυθμίες, κώμα, επιληπτικές κρίσεις και ακόμη και θάνατο, αν είναι αρκετά σοβαρό”, λέει ο Dr. Bright. Το να πίνετε άφθονο νερό και να παραμένετε δροσεροί μπορεί να βοηθήσει στον μετριασμό αυτών των κινδύνων.

Τι να κάνετε

Και αν χρειάζεστε βοήθεια, αναζητήστε βοήθεια. “Αν αισθάνεστε πραγματικά καταβεβλημένοι και σαν να μην μπορείτε πραγματικά να τα καταφέρετε, τότε είναι καιρός να ζητήσετε βοήθεια”, λέει ο Dr. Bright. “Είτε αυτό είναι να πάτε σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης και να ζητήσετε βοήθεια είτε να επικοινωνήσετε με έναν θεραπευτή ή σύμβουλο”. Η εύρεση τρόπων για να παραμείνετε ψύχραιμοι μπορεί να είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να βοηθήσετε στη μείωση των περιόδων έντονης ζέστης. Ο Dr. Bright λέει ότι γνωρίζει πως μόνο μερικοί άνθρωποι έχουν κλιματισμό και συνιστά να δοκιμάζετε δημόσιους χώρους που μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση αν δεν έχετε πρόσβαση στο σπίτι. “Αν δεν έχετε κάποιο μέρος όπου έχετε κλιματισμό, και αν μπορείτε, πηγαίνετε σε ένα δροσερό μέρος με κλιματισμό, πηγαίνετε στο εμπορικό κέντρο, πηγαίνετε όπου μπορεί να είναι που μπορείτε να πάτε να αράξετε για μια μέρα, πηγαίνετε στη βιβλιοθήκη για να κάνετε αυτά τα πράγματα για να ανακουφιστείτε από το άγχος της ζέστης”, λέει ο Δρ Whiteside.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο καύσωνας αλλάζει την ψυχική μας υγεία;

Οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν περισσότερες ψυχικές ασθένειες

Εδώ είναι οι κίνδυνοι για την υγεία από την υπερβολική ζέστη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έκθεση σε πλαστικοποιητές στην εγκυμοσύνη συνδέεται με χαμηλότερο IQ στα παιδιά

Πλαστικοποιητές IQ: Η νοημοσύνη ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί τόσο από γενετικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ξεκινώντας από την ίδια την προγεννητική περίοδο.

Η καταπίεση των αρνητικών σκέψεων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα;

Αρνητικές σκέψεις: Στον κόσμο της ψυχικής υγείας, όπου χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, η καταστολή μπορεί να προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο διαχείρισης των αρνητικών σκέψεων και βελτίωσης της ευημερίας για ορισμένα άτομα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα κατάθλιψης;

Τρόφιμα: Η μείωση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τα άτομα που αγωνίζονται με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η οικογενειακή υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της χρήσης ουσιών από τους εφήβους στις παραμεθόριες περιοχές

"Οι τρόποι ενίσχυσης της οικογενειακής υποστήριξης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις αξιολογήσεις της σχολικής συμβουλευτικής, στα κοινοτικά προγράμματα, στις εξετάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες".