Ψυχική Υγεία

ΗΠΑ Παιδίατροι: Συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

ΗΠΑ Παιδίατροι: Συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

ΗΠΑ Παιδίατροι: Η καθοδήγηση έρχεται καθώς οι προκλήσεις ψυχικής υγείας εκτοξεύονται στα ύψη μεταξύ των παιδιών και των εφήβων Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συμβουλεύει τους ελέγχους κατάθλιψης και κινδύνου αυτοκτονίας για όλους τους εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω, σύμφωνα με το ενημερωμένο πρόγραμμά της για προληπτική φροντίδα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αυτήν την εβδομάδα. Ο έλεγχος για τον κίνδυνο αυτοκτονίας προστέθηκε στην υπάρχουσα σύσταση προσυμπτωματικού ελέγχου κατάθλιψης σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP για την Κατάθλιψη Εφήβων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι οποίες κυκλοφόρησαν το 2018.

Στις κατευθυντήριες γραμμές του 2018, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP συνέστησε ετήσιο έλεγχο κατάθλιψης για οποιονδήποτε ηλικίας μεταξύ 12 και 21 ετών, επικαλούμενη αναφορές ότι περίπου το 50% των εφήβων με κατάθλιψη διαγιγνώσκονται πριν φτάσουν στην ενηλικίωση και έως και δύο στους τρεις καταθλιπτικούς εφήβους δεν παρουσιάζουν καθόλου βοήθεια ή φροντίδα.

Ο έλεγχος υγείας που προτείνεται από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP προτρέπει τους παρόχους υγείας να αξιολογήσουν τον κίνδυνο με μια σειρά ερωτήσεων.

«Συχνά είναι εννέα διαφορετικές ερωτήσεις που κάνουν για συμπτώματα κατάθλιψης και πολύ συχνά στο τέλος αυτού του συνόλου ερωτήσεων, ένα παιδί ρωτιέται για ιδεασμό αυτοκτονίας ή σκέψεις αυτοτραυματισμού, σκέψεις ότι μάλλον είναι νεκρό ή ζωντανό, σκέψεις που μπορεί να δυσκολεύονται λίγο», είπε ο Δρ Nathan Copeland Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων στο Duke Health, σύμφωνα με το CBS 17.

Στη συνέχεια, οι γιατροί καλούνται να συζητήσουν τους πόρους ψυχικής υγείας εάν εντοπίσουν μια ανησυχία.

«Είναι κάτι με το οποίο τα παιδιά παλεύουν για πολύ καιρό και αν μπορούμε να βγούμε από αυτό ως κοινότητα, να είμαστε πιο ικανοί να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, αν μπορούμε να βγούμε από αυτό, να είμαστε πιο ικανοί να δεσμεύσουμε τα παιδιά και να υποστηρίξουμε τα παιδιά.

Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ελπίδα εκεί», είπε ο Copeland.

Από την πανδημία, τα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους συνέχισαν να ανεβαίνουν στα ύψη μεταξύ των εφήβων και των παιδιών.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

“Οι προκλήσεις ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες είναι πραγματικές και ευρέως διαδεδομένες. Ακόμη και πριν από την πανδημία, ένας ανησυχητικός αριθμός νέων αγωνιζόταν με αισθήματα ανικανότητας, κατάθλιψης και σκέψεις αυτοκτονίας — και τα ποσοστά έχουν αυξηθεί την τελευταία δεκαετία, είπε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αμερικανός χειρουργός Vivek Murthy σε μια συμβουλευτική του.

“Η πανδημία COVID-19 άλλαξε περαιτέρω τις εμπειρίες τους στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινότητα, και η επίδραση στην ψυχική τους υγεία ήταν καταστροφική. Η μελλοντική ευημερία της χώρας μας εξαρτάται από το πώς υποστηρίζουμε και επενδύουμε στην επόμενη γενιά,” πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι περισσότεροι άνδρες που αυτοκτονούν δεν έχουν ιστορικό ψυχικών παθήσεων

ΗΠΑ: ανησυχούν για τα αυξημένα ποσοστά αλκοόλ σε νέους

Οι επιπλοκές των αναβολικών σε άνδρες & γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί οι «Kυριακές» δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικές: Συμβουλές για να ξεπεράσετε τις εργασιακές σας ανησυχίες

Αλλά αν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, «ίσως η αλλαγή της απασχόλησής σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιστατικών τρόμου της Κυριακής», είπε η Burke.

Γονείς και γιατροί θρηνούν τις «καταστροφικές» συνέπειες του πανδημικού κλεισίματος των σχολείων καθώς επιδεινώνεται η κρίση ψυχικής υγείας

«Το είδαμε αυτό μέσω της COVID και οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Άγχος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμός, όλα αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID, και εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να προσπαθούν να αναρρώσουν».

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

1 στους 3 γονείς ανησυχεί ότι η σχολική κυκλοφορία αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά

Οδική ασφάλεια: Σχεδόν το ένα τρίτο των γονέων ανησυχούν για την ασφάλεια του παιδιού τους από και προς το σχολείο, με περισσότερο από το ένα τέταρτο να πιστεύει ότι είναι πιθανό ένα παιδί να τραυματιστεί κοντά στην περιοχή που άφησε το σχολείο.

Ποια είναι τα αίτια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια: Μια μελέτη έδειξε ότι η απώλεια εγκεφαλικού ιστού σε νεαρά άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από την ασθένεια συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα όπως παραισθήσεις.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Ψυχική υγεία: Η διατήρηση των φυτών μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα και να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειδικά για άτομα που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτό που καλλιεργούν για μαγειρικούς σκοπούς.