ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ:Τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ στο “Αττικόν”

ΠΟΕΔΗΝ:Τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ στο “Αττικόν”

 

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την άλλοτε “ναυαρχίδα του ΕΣΥ”, το Νοσοκομείο “Αττικόν”, το οποίο δημιουργήθηκε για να αποτελέσει νοσοκομείο “πρότυπο” για τη Δημόσια Υγεία. Η εικόνα του είναι αποκαρδιωτική… Οι εικόνες από το Νοσοκομείο “Αττικόν” έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι των Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πριν από δύο εβδομάδες: Την τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ. Οι συγκεκριμένες εικόνες εμφανίζουν ασθενείς, που η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κι όμως, εξαιτίας κυρίως της υποστελέχωσης από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες. Στις περιπτώσεις αυτές, οι γιατροί για να κρατήσουν τους ασθενείς στη ζωή, καθώς χρειάζονται μηχανική υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών τους, αναγκάζονται να τους προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες (διασωλήνωση) σε απλούς θαλάμους νοσηλείας.

Ο ένας από τους ασθενείς βρήκε κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μετά από 5 ολόκληρες ημέρες που βρισκόταν σε απλό θάλαμο και λίστα αναμονής, ενώ ο άλλος εισήχθη στην εφημερία του νοσοκομείου “Αττικόν”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν 557 κλίνες ΜΕΘ αντί για τις 3500, που προβλέπονται από τα διεθνή standarts, για το σύνολο των ανεπτυγμένων νοσοκομειακών κρεβατιών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής, που εξυπηρετούν 6 εκ. πληθυσμό (Αττική, γύρω περιοχές, νησιά), με μόλις 224 κλίνες ΜΕΘ. Στο Αττικό Νοσοκομείο συγκεκριμένα είναι ανεπτυγμένες 27 κλίνες και από αυτές λειτουργούν μόνο οι 19, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΠΟΕΔΗΝ:

“Διασωληνωμένοι Ασθενείς σε λίστα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Στις ΜΕΘ έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Αναβάλλονται σοβαρά χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ”, αναφέρουν χαρακτηριστικά. Τα προβλήματα με την έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ, όμως, δεν είναι τα μόνα που αντιμετωπίζει το “Αττικό” Νοσοκομείο, καθώς εφημέρευε για μια ακόμη φορά με χαλασμένο τον αξονικό και μαγνητικό τομογράφο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Αποτέλεσμα, η απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών και τα διάσπαρτα ράντζα σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου. “Για μια ακόμη φορά το νοσοκομείο ξεκίνησε να εφημερεύει με απόλυτη πληρότητα κλινών. Δεν υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι άδειο. Πού να τοποθετηθούν όλοι αυτοί οι ασθενείς που αναγκάστηκαν να κάνουν εισαγωγή. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους με το “Αττικό”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το σεξ μετά την παράλυση ή με σπαστικότητα

Οι διαφορές μεταξύ coaching και ψυχοθεραπείας

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία e-ΕΦΚ για το επίδομα ασθενείας

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων ασθενείας. Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του e-EΦΚΑ τίθεται σήμερα (22/01/2021) σε πιλοτική λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων ασθενείας για τους εργαζόμενους μισθωτούς ασφαλισμένους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Αντιμετωπίστε το στρες στη σχέση σας πριν να εγκλωβιστείτε σε αυτήν

Τέλος, το 19% των ερωτηθέντων ένιωθε αγχωμένο για την έλλειψη προσπάθειας από την άλλη πλευρά. Και είναι μια δύσκολη περίπτωση, γιατί συνήθως νιώθουμε πως ο/η σύντροφός μας δεν επενδύει σοβαρά χρόνο και συναισθήματα σε αυτό που έχουμε αποφασίσει να χτίσουμε εξαρχής μαζί.

Η Βρετανία συζητά την αποζημίωση όσων είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πληρώσουν 500 λίρες σε όλους στην Αγγλία που δοκιμάζουν θετικά για την Covid-19, σε μια δραματική αναθεώρηση του συστήματος υποστήριξης της αυτοαπομόνωσης, που μπορεί να αποκαλύψει η Guardian. Η προτεινόμενη αλλαγή θεωρείται απαραίτητη καθώς η κυβερνητική δημοσκόπηση βρήκε ότι μόνο το 17% των ατόμων με συμπτώματα έρχονται να υποβληθούν σε δοκιμασία, λόγω φόβων ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να εμποδίσει τους ανθρώπους από το να εργαστούν. 

Λογοι αποφυγής διαιτών αποτοξίνωσης

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητα συμπτώματα. Λόγω της αλλαγής της διατροφικής μας ρουτίνας και των ακραίων διατροφικών σχημάτων είναι πιθανό να αισθανθούμε ζάλη, αδυναμία και να εμφανίσουμε ενοχλητικά συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα. Αυτά είναι σημάδια ότι η υγεία του σώματός μας σίγουρα δε βελτιώνεται, όπως υπόσχονται οι δίαιτες αποτοξίνωσης.

Σε ασθενοφόρα μετατρέπονται τα λεωφορεία στο Λονδίνο

Λονδίνο Κορωνοϊός: Σε ασθενοφόρα μετατρέπονται τα λεωφορεία για να αμβλύνουν την κατάσταση. Το προσωπικό του NHS ετοιμάζεται να μεταφέρει ασθενείς χρησιμοποιώντας 2 λεωφορεία του Λονδίνου τα οποία έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδιες ασθενοφόρα, με ένα άλλο δείγμα του φόρτου που ασκεί η Covid-19 στις υπηρεσίες υγείας της πρωτεύουσας.

Μαθηματικά μοντέλα μετάδοσης COVID-19 και αποτελεσματικότητας εμβολίου

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε μαθηματικά μοντέλα μετάδοσης COVID-19 και αποτελεσματικότητας εμβολίου για να προβλέψει πόσο καλά θα λειτουργήσουν τα εμβόλια Oxford και Pfizer για να μειώσουν τον αριθμό R και να επιτύχουν την ασυλία της αγέλης