ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Όραση Βελτίωση: Καινοτόμα γονιδιακή θεραπεία επαναφέρει τη χαμένη όραση

Όραση Βελτίωση: Καινοτόμα γονιδιακή θεραπεία επαναφέρει τη χαμένη όραση

Πρόκειται για μια φωτοευαίσθητη πρωτεΐνη (οψίνη MCO1) που επαναφέρει την όραση όταν προσκολλάται στα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς.

Όραση Βελτίωση: Ένεση υπόσχεται να βελτιώσει την όραση στα μάτια των ηλικιωμένων. Πήρε έγκριση και ξεκινούν οι δοκιμές στον άνθρωπο – Επανέφερε την όραση σε τυφλά ποντίκια. Αισιόδοξα είναι τα νέα για τα μάτια που γερνάνε και χάνουν τμήμα της όρασής τους.

Αμερικανοί επιστήμονες εφάρμοσαν μια καινοτόμα γονιδιακή θεραπεία σε τυφλά ποντίκια και είδαν την όραση να επανέρχεται. Και τώρα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις δοκιμές στους ανθρώπους, μέσα στο 2020, με μια απλή ένεση στον οφθαλμό.

Πρόκειται για μια φωτοευαίσθητη πρωτεΐνη (οψίνη MCO1) που επαναφέρει την όραση όταν προσκολλάται στα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς. Τα συγκεκριμένα κύτταρα παραμένουν μάλιστα άθικτα σε ανθρώπους με κοινές παθήσεις των οφθαλμών, κι έτσι η ανακάλυψη είναι αποφασιστικής σημασίας για μια αποδοτική θεραπεία.

Στα πειράματα της αμερικανικής Nanoscope, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Nature Gene Therapy», τυφλά ποντίκια ανέκτησαν ένα σημαντικό τμήμα της λειτουργίας του αμφιβληστροειδούς και της όρασής τους. Η θεραπεία κρίνεται πολλά υποσχόμενη για τα μάτια των ηλικιωμένων, αλλά και για όσους πάσχουν από αμφιβληστροειδίτιδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έρχεται νέα θεραπεία για την υγρή ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

Παγίδες στη διάγνωση της οπτικής νευρίτιδας

Εξελίξεις στην ανάπτυξη τεχνητού κερατοειδούς χιτώνα

Νέα γονιδιακή θεραπεία δίνει υποσχέσεις για ασθενείς με απώλεια όρασης

Κίνδυνος καταγμάτων στους χορτοφάγους σύμφωνα με την πρώτη σχετική βρετανική έρευνα

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ειδικά οι ολικοί χορτοφάγοι (vegans) έχουν κατά μέσο όρο τόσο μικρότερο δείκτη μάζας σώματος (είναι συνήθως πολύ αδύνατοι), όσο και χαμηλότερα επίπεδα ασβεστίου και πρωτεϊνών, σε σχέση με όσους τρώνε κρέας

Στοματικό σεξ... Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Στοματικό σεξ: Απόλυτη ικανοποίηση για έναν άνδρα…ποιο χαμηλά. Τα σώματα είναι διαφορετικά. Ξεχάστε τι έχετε δει στο πορνό, όπου το πέος είναι μεγάλο, απαλό, και την ατάκα για την γεύση “ω τόσο καλό”, καθώς το χειρίζεται ένα εξίσου τέλειο στόμα. Όλοι έχουμε τη δική μας μοναδική οσμή. Οτιδήποτε από αυτά που τρώμε μέχρι το σαπούνι που χρησιμοποιούμε μπορεί να το επηρεάσει.Ένα γρήγορο ντους είναι συνήθως αρκετό για να κρατήσει τα πράγματα φρέσκα εκεί κάτω. Κάθε οσμή που έχει απομείνει είναι φυσική και απολύτως εντάξει. Ναι, τα γεννητικά όργανα και το σπέρμα έχουν μια γεύση. Τι γεύση έχει; Δεν […]

Λίστα με φρούτα και λαχανικά με λιγότερη ή μεγαλύτερη επιβάρυνση από φυτοφάρμακα

Καλό είναι, όπως αναφέρθηκε, να είμαστε προσεκτικοί στη διαλογή των φρούτων και των λαχανικών μας, να τα αγοράζουμε από πηγές που εμπιστευόμαστε για την υψηλή μέριμνά τους στην προστασία του καταναλωτή και, φυσικά, να προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα, που διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους.

Βελτίωσε το σεξ στη σχέση σου

Καλύτερο σεξ: Συμβουλές για τη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής. Η λέξη σεξ μπορεί να προκαλέσει ένα καλειδοσκόπιο συναισθημάτων. Από την αγάπη, τον ενθουσιασμό και την τρυφερότητα μέχρι τη λαχτάρα, το άγχος και την απογοήτευση – οι αντιδράσεις είναι τόσο ποικίλες όσο και οι ίδιες οι σεξουαλικές εμπειρίες. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι θα συναντήσουν όλα αυτά […]

Λόγοι που ερευνητές προτιμούν τον φυσιολογικό τοκετό έναντι μιας καισαρικής

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, σε σχέση με όσα παιδιά είχαν γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό, εκείνα που είχαν γεννηθεί με καισαρική είχαν κατά μέσο όρο 10% μεγαλύτερη πιθανότητα εισαγωγής σε νοσοκομείο εξαιτίας κάποιας λοίμωξης.

Τα κατοικίδια... η σωτηρία της ψυχής

Ζώα ψυχολογία: Πώς συμβάλλουν τα κατοικίδια στην καλή διάθεση.  Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι ξεκάθαροι για τις άμεσες χαρές που συνοδεύουν το να μοιράζονται τη ζωή τους με τα ζώα συντροφιάς. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία που μπορούν επίσης να συνοδεύσουν τη χαρά της περισυλλογής […]