ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Θεραπεία: Αναποτελεσματική η χρήση πλάσματος αίματος

Κορωνοϊός Θεραπεία: Αναποτελεσματική η χρήση πλάσματος αίματος

Κορωνοϊός Θεραπεία: Μια πιθανή θεραπεία για το Covid που χρησιμοποιεί πλάσμα αίματος δεν μειώνει τους θανάτους μεταξύ των νοσοκομειακών ασθενών, σύμφωνα με δοκιμές.

Τα αποτελέσματα είναι ένα πλήγμα για τους ερευνητές και το NHS, το οποίο οδήγησε στην προσπάθεια συλλογής δωρεών πλάσματος. Αυτό το σκέλος της δοκιμής ανάκτησης, το οποίο διερευνά μια σειρά από πολλά υποσχόμενες θεραπείες Covid, έχει πλέον κλείσει. Οι εμπλεκόμενοι ερευνητές της Οξφόρδης λένε ότι είναι «απίστευτα ευγνώμονες» για τη συμβολή των ασθενών σε ολόκληρη τη χώρα. Οι δωρεές πλάσματος έχουν ανασταλεί προσωρινά, σύμφωνα με το NHS Blood and Transplant.

Υπήρξε τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον για το ρόλο του πλάσματος ως πιθανή θεραπεία για νοσοκομειακούς ασθενείς με Covid-19. Η θεραπεία περιλαμβάνει το πλάσμα του αίματος να λαμβάνεται από άτομα που έχουν αναρρώσει από την ασθένεια – το οποίο περιέχει αντισώματα έναντι του κορωνoϊού – και μεταγγίζεται σε σοβαρά ασθενείς. Ελπίζαμε ότι η δωρεά πλάσματος θα έδινε ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα του παραλήπτη για την καταπολέμηση του Covid. Το NHS παροτρύνει τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές, ιδιαίτερα άνδρες που πιστεύεται ότι έχουν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα τους.

Ωστόσο, η πρώιμη ανάλυση των 1.873 θανάτων σε μια μελέτη 10.400 ασθενών στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι η θεραπεία δεν έκανε «καμία σημαντική διαφορά». Στην ομάδα που υποβλήθηκε σε θεραπεία με ανάρρωση πλάσματος, το 18% των ασθενών πέθανε εντός 28 ημερών – το ίδιο ποσοστό για την ομάδα που έλαβε τυπική θεραπεία. Οι ασθενείς στη μελέτη εξακολουθούν να παρακολουθούνται και τα τελικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σύντομα. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μια ξεχωριστή μελέτη δεν έδειξε στοιχεία ότι η ίδια θεραπεία βελτίωσε τα αποτελέσματα για ασθενείς σε εντατική θεραπεία.

Ο Martin Landray, επικεφαλής ερευνητής και καθηγητής ιατρικής και επιδημιολογίας στο Nuffield Department of Population Health, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι η δοκιμή Recovery έδειξε “την αξία των μεγάλων τυχαιοποιημένων δοκιμών για την ορθή αξιολόγηση του ρόλου των πιθανών θεραπειών”. Η δοκιμή εξακολουθεί να διερευνά άλλες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της τοκιλιζουμάμπης, της ασπιρίνης και ενός κοκτέιλ αντισωμάτων.

Ο καθηγητής Peter Horby, ο οποίος επίσης εργάστηκε για τη δοκιμή, δήλωσε ότι η μεγαλύτερη δοκιμή του πλάσματος που έγινε ποτέ “ήταν δυνατή μόνο χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά πλάσματος από αναρρωμένους ασθενείς και την προθυμία των σημερινών ασθενών να συμβάλουν στην προώθηση της ιατρικής περίθαλψης”. “Ενώ το συνολικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό, πρέπει να περιμένουμε τα πλήρη αποτελέσματα για να καταλάβουμε εάν το πλάσμα έχει κάποιο ρόλο σε συγκεκριμένες υποομάδες ασθενών”, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς στα Κέντρα Υγείας

Θανατηφόρος ιός στην Ασία εγείρει ανησυχίες για καινούρια πανδημία

Όλα όσα θες να ξέρεις για τη μεταμόσχευση μαλλιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενοχικά συναισθήματα και πανδημία

Πανδημία συναισθήματα: Πώς να αντιμετωπίσετε την ενοχή που νιώθετε. Η ενοχή είναι ένα ισχυρό συναίσθημα. Και όταν μείνει ανεξέλεγκτη, τα αισθήματα ενοχής μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες όχι και τόσο υγιείς ενέργειες. Εάν αισθάνεστε ένοχοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, δεν είστε μόνοι. Υπάρχει κάτι για μια διεθνή κρίση που φαίνεται να οδηγεί σε πολλές ενοχές.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Πώς επηρεάζει την ψυχική σου κατάσταση η ακαταστασία

Ακαταστασία: Πώς επηρεάζει την ψυχική μας υγεία. Πιάτα στο νεροχύτη, στοίβες από βρώμικα ρούχα στοιβαγμένα ψηλά, κουβέρτες και μαξιλάρια σε όλο το πάτωμα, ντουλάπια από αταξία, πάρα πολλά σκουπίδια στο γκαράζ, και ένας ανυπέρβλητος αριθμός αχρησιμοποίητων αντικειμένων που αποθηκεύονται σε όλο το σπίτι...κάνει αυτό τον ήχο οικείο;

Θρομβώσεις και κορωνοϊός

Κορωνοϊός αίμα: Επιτείνει τον κίνδυνο της θρόμβωσης.  Φαίνεται ότι κάθε εβδομάδα εμφανίζονται νέα στοιχεία για τους θρόμβους αίματος σε ασθενείς με COVID- 19. Η θρόμβωση θέτει κάποιον που νοσηλεύεται για COVID- 19 περισσότερο σε κίνδυνο για περισσότερα προβλήματα όπως εγκεφαλικό ή οργανική ανεπάρκεια, ενώ ο οργανισμός του αντιμετωπίζει ήδη φλεγμονή από την καταπολέμηση του ιού.

Κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων λόγω χαμηλής πίεσης για τις γυναίκες

Καρδιακές παθήσεις: Κίνδυνος λόγω χαμηλής πίεσης για τις γυναίκες. Η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης εντός του βέλτιστου εύρους αποτελεί βασικό συστατικό της καρδιακής υγείας και της συνολικής σωματικής ευεξίας. Η σωστή κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα κατανέμει οξυγόνο και άλλα θρεπτικά συστατικά στα διάφορα όργανα και ιστούς για να διατηρήσει τις σωματικές λειτουργίες.

94% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer

Εμβόλιο Pfizer: Κατά 94% αποτελεσματικό δείχνει μελέτη 1,2 εκ. εμβολιασμένων. Η πρώτη σημαντική µελέτη στον πραγματικό κόσμο του εμβολίου Pfizer/BioNTech που πρόκειται να ελεγχθεί ανεξάρτητα δείχνει ότι το εμβόλιο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19. 

Έρευνα ενοχοποιεί τη φρουκτόζη για βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα

Ανοσοποιητικό σύστημα: Νέα έρευνα με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Swansea σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και του Francis Crick Institute στο Λονδίνο έδειξε ότι η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη σακχάρου μπορεί να αποτρέψει την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων με τρόπους που, μέχρι τώρα, σε μεγάλο βαθμό ήταν άγνωστοι.