ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός αίμα: Επιτείνει τον κίνδυνο της θρόμβωσης

Κορωνοϊός αίμα: Επιτείνει τον κίνδυνο της θρόμβωσης

Κορωνοϊός αίμα: Επιτείνει τον κίνδυνο της θρόμβωσης.  Φαίνεται ότι κάθε εβδομάδα εμφανίζονται νέα στοιχεία για τους θρόμβους αίματος σε ασθενείς με COVID- 19. Η θρόμβωση θέτει κάποιον που νοσηλεύεται για COVID- 19 περισσότερο σε κίνδυνο για περισσότερα προβλήματα όπως εγκεφαλικό ή οργανική ανεπάρκεια, ενώ ο οργανισμός του αντιμετωπίζει ήδη φλεγμονή από την καταπολέμηση του ιού.

Μία από τις σοβαρότερες επιπλοκές της λοίμωξης από τον κορωνοϊό μπορεί να είναι ο κίνδυνος ανάπτυξης επικίνδυνων θρόμβων αίματος. Ο Covid- 19 συνδέεται με μικροσκοπικούς θρόμβους στο εσωτερικό των μικρότερων αιμοφόρων αγγείων των πνευμόνων, οι οποίοι θεωρείται ότι επηρεάζουν το πόσο καλά μπορούν οι πνεύμονες να εισάγουν οξυγόνο στο σώμα, και έτσι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμπτώματα όπως η δύσπνοια. Και σοβαρές επιπλοκές που σχετίζονται µε την πήξη του αίματος, όπως εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, πνευμονική εμβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, έχουν βρεθεί σε ασθενείς Covid- 19 που χρειάζονται θεραπεία σε εντατική θεραπεία.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες για την πρόληψη ή τη διακοπή της πήξης του αίματος – συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται με ασφάλεια για πολλά χρόνια για τη θεραπεία και την πρόληψη καρδιακών και κυκλοφορικών ασθενειών. Γιατροί και ερευνητές εξετάζουν τώρα αρκετούς διαφορετικούς τύπους φαρμάκων που σταματούν τους θρόμβους του αίματος, προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους με Covid-19. Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο υποστεί βλάβη, αυτό προκαλεί την έναρξη δράσης των αιμοπεταλίων στο αίμα. Σχηματίζουν ένα θρόμβο που βοηθάει να σταματήσει οποιαδήποτε αιμορραγία. Αυτή η απάντηση μπορεί να είναι θετική. Αλλά αυτό μπορεί επίσης να είναι επιζήμιο  για παράδειγμα, τα αιμοπετάλια μπορούν να αρχίσουν να προκαλούν θρόμβους εάν υπάρχει λιπαρή πλάκα στις αρτηρίες της καρδιάς, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος και προκαλώντας καρδιακή προσβολή.

Τα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα βοηθούν στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων περιορίζοντας την ενεργοποίηση και τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων. Συνήθως συνταγογραφείται χαμηλή δόση ασπιρίνης μετά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο για να προληφθεί άλλη. Φαίνεται ότι η ασπιρίνη µπορεί να βοηθήσει να σταματήσει τους θρόμβους του αίματος που προκαλούνται από το Covid- 19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μωρό με ιικό φορτίο κορωνοϊού 51.418 φορές (!) μεγαλύτερο του μέσου όρου σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον

Τελ Αβίβ: Η 1η συναυλία μόνο για εμβολιασμένους είναι γεγονός

Στα ύψη το ιικό φορτίο στα λύματα μεγάλων πόλεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πυρηνικές αντιδράσεις συνεχίζονται στα λιωμένα πυρηνικά καύσιμα του Τσερνόμπιλ

Τσερνόμπιλ: Όταν ο αντιδραστήρας 4 του Τσερνόμπιλ εξερράγη πριν από 35 χρόνια, τα πυρηνικά καύσιμα έλιωσαν, διαπέρασαν τον ατσάλινο πυθμένα και χύθηκαν στα τσιμεντένια υπόγεια του εργοστασίου, όπου σχημάτισαν ένα ασυνήθιστο αμάλγαμα μαζί με τις λιωμένες ράβδους ελέγχου και την άμμο που χύθηκε στο σημείο για να σβήσει την πυρκαγιά. Η στερεοποιημένη «λάβα» είναι γνωστή ως κόριο, ένα υλικό που μοιάζει με τσιμέντο αλλά είναι άκρως ραδιενεργό και εκπέμπει επικίνδυνα νετρόνια από τη διάσπαση ισοτόπων ουρανίου.

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά σας

Ξηροί καρποί Καρδιά Οφέλη: Η κατανάλωση ξηρών καρπών ακόμη και μερικές φορές την εβδομάδα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Κατάθλιψη: Τρεις τεχνικές αυτοβοήθειας

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της ψυχικής υγείας που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Η παρούσα υγειονομική κρίση ενδέχεται να δυσχεράνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές ιδέες αυτοβοήθειας προκειμένου να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό πως αναγνωρίζετε πως η κατάθλιψη είναι θεραπεύσιμη, όταν παρέχετε στον εαυτό σας το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον. Επικοινωνήστε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να συζητήσετε για ό,τι σας ανησυχεί.

Σεξουαλική ζωή : Έτσι επηρεάζει η ασθένεια Peyronie

Σεξουαλική ζωή : Η νόσος του Peyronie είναι όταν σχηματίζονται πλάκες (ιστός ουλής) κάτω από το δέρμα του πέους και προκαλούν κάμψη. Η διαβίωση με αυτήν την κατάσταση συχνά περιλαμβάνει πόνο και αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική οικειότητα, τις σχέσεις σας και την ψυχική υγεία.

Ψυχική υγεία : Μάθετε τι είναι το νευρικό γέλιο

Ψυχική υγεία : Βρίσκεστε σε μια τεταμένη κατάσταση και ξαφνικά αισθάνεστε μια υπερβολικά ισχυρή ώθηση να γελάσετε. Μην ανησυχείτε, δεν είστε τρελοί για αυτό - είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται νευρικό γέλιο.

ΟΑΕΔ παιδικές κατασκηνώσεις : Μέχρι το Σάββατο οι δηλώσεις

ΟΑΕΔ παιδικές κατασκηνώσεις : Το Σάββατο, 8 Μαΐου 2021 και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις και των παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα έτους 2021 του ΟΑΕΔ.