ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δίπλα στους πολίτες τις ημέρες του καύσωνα

Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δίπλα στους πολίτες τις ημέρες του καύσωνα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τις ημέρες του καύσωνα κινητοποίησε το ανθρώπινο επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να παράσχει υποστήριξη και ανακούφιση σε πολίτες, τουρίστες, πρόσφυγες – μετανάστες και αστέγους.

Συγκεκριμένα, κινητά κλιμάκια αποτελούμενα από 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς, 2 Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, 2 Εθελοντές Νοσηλευτικής, 3 Εθελοντές Σαμαρείτες, καθώς και 2 αυτοκίνητα του Ε.Ε.Σ. διένειμαν υλικό πρώτης ανάγκης που περιελάμβανε: παγωμένο νερό και χυμό, παγωμένο τσάι και υγρά μαντηλάκια καθαρισμού χεριών.

Αρχικά το πρώτο κλιμάκιο βρέθηκε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα εξυπηρετώντας τους διερχόμενους πολίτες, ενώ το δεύτερο κλιμάκιο, το οποίο υποστήριζε αστέγους και άτομα με εξαρτήσεις κινήθηκε στις περιοχές: Πλατεία Κουμουνδούρου, Πειραιώς, Τέρμα Ερμού, Μοναστηράκι, Αθηνάς και τους γύρω δρόμους, Πλατεία Θεάτρου, Βαρβάκειο, Ομόνοια, Σταδίου και παράδρομους αυτής.

Οι άστεγοι ενημερώθηκαν επίσης από τα μέλη των κλιμακίων, για τους κλιματιζόμενους χώρους που διέθετε ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η ανταπόκριση των εξυπηρετούμενων ήταν θετική και συγκινητική με χαμόγελα και ευγνωμοσύνη προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που βρέθηκε στους δρόμους της πόλης προκειμένου να στηρίξει τους απλούς αλλά και τους ευάλωτους πολίτες. Αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε τους πόνους της περιόδου;

Πόσο σημαντική είναι η λίστα ιατρικού ελέγχου στις διακοπές;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα