ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ινδία Covid-19: Πλησιάζει 200 ​​χιλιάδες θανάτους που σχετίζονται με κορωνοϊό καθώς φτάνει η ξένη βοήθεια

Ινδία Covid-19: Πλησιάζει 200 ​​χιλιάδες θανάτους που σχετίζονται με κορωνοϊό καθώς φτάνει η ξένη βοήθεια

Την Τρίτη, η πρώτη αποστολή ιατρικής βοήθειας έφτασε από τη Βρετανία, η οποία περιελάμβανε 100 αναπνευστήρες και 95 συμπυκνωτές οξυγόνου. Η Γαλλία στέλνει επίσης αναπνευστικά μηχανήματα, αντλίες και δοχεία υγρού ιατρικού οξυγόνου που θα μπορούσαν να βοηθήσουν έως και 10.000 ασθενείς την ημέρα.

Ινδία Covid-19: Η Ινδία πλησιάζει 200.000 θανάτους που σχετίζονται με κορωνοϊούς καθώς η χώρα ανέφερε πάνω από 352.000 νέες περιπτώσεις τη Δευτέρα. Ο αριθμός των νέων ασθενειών είναι πάνω από 10 φορές υψηλότερος από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στις Η.Π.Α. και έρχεται στο τέλος μιας πολυήμερης σειράς ρεκόρ για τις υψηλότερες καθημερινές περιπτώσεις που αναφέρθηκαν από οποιαδήποτε χώρα.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι προειδοποιούν τόσο για τον αριθμό των θανάτων όσο και για τον αριθμό των νέων υποθέσεων που ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν τα αληθινά σύνολα.

Πολλές χώρες έχουν υποσχεθεί να στείλουν ιατρική βοήθεια στην Ινδία, η οποία αντιμετωπίζει μειωμένη παροχή οξυγόνου και έλλειψη ανεμιστήρων και προστατευτικών εργαλείων.

Το νοσοκομειακό σύστημα της χώρας κατακλύζεται από ασθενείς με COVID-19 και ορισμένα ξενοδοχεία και τρένα έχουν μετατραπεί σε εγκαταστάσεις κρίσιμης φροντίδας καθώς τα κρεβάτια είναι χαμηλά.

Άλλοι έχουν περάσει σε εγκαταστάσεις χώρων στάθμευσης. Αξιωματούχοι φοβούνται ότι η επόμενη έλλειψη μπορεί να είναι σε επαγγελματίες εκπαιδευμένους για να βοηθήσουν αυτούς τους ασθενείς. “Δυστυχώς, τα κρεβάτια δεν θεραπεύουν ασθενείς – γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικούς”, δήλωσε στο Reuters η Devi Shetty, καρδιοχειρουργός και πρόεδρος της αλυσίδας νοσοκομείων Narayana Health.

Ένας άλλος επαγγελματίας υγείας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι πολλοί εργάζονται κατευθείαν τη νύχτα για τη θεραπεία ασθενών. “Για επτά ημέρες, οι περισσότεροι από εμάς δεν κοιμήθηκαν”, δήλωσε ο Δρ. Κ. Πρέιθαμ, διαχειριστής στο Σπονδυλικό Τραυματικό Κέντρο Ινδίας, προσθέτοντας ότι λόγω της έλλειψης οξυγόνου έπρεπε να καταφύγουν στη διάσπαση ενός μηχανήματος μεταξύ δύο ασθενών.

Ένας φοιτητής ιατρικής είπε στο Associated Press ότι είχε πυρετό και πονοκέφαλο για αρκετές ημέρες, αλλά τα αποτελέσματα του τεστ COVID-19 καθυστέρησαν και το νοσοκομείο θέλει να συνεχίσει να εργάζεται.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω», είπε ο Δρ Σιντάρθ Τάρα στο Associated Press. “Στην πραγματικότητα, είμαι πιο συμπτωματικός από τους ασθενείς μου. Πώς μπορούν να με κάνουν να δουλέψω;”

Η κατάσταση έχει περιγραφεί από τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus ως «πέρα από το θλιβερό».

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει με βεβαιότητα εάν μια συγκεκριμένη παραλλαγή είναι πίσω από το κύμα των περιπτώσεων, αλλά η χώρα έχει επίσης επιτρέψει σε μαζικές θρησκευτικές συγκεντρώσεις και συγκεντρώσεις εκστρατειών χωρίς να επιβάλει μέτρα δημόσιας υγείας. Έκτοτε υπήρξε μια αλλαγή στον τόνο, με τον ανώτερο υπάλληλο υγείας της χώρας να καλεί τους ανθρώπους να φορούν μάσκες ενώ βρίσκονται στο σπίτι τους.

Την Τρίτη, η πρώτη αποστολή ιατρικής βοήθειας έφτασε από τη Βρετανία, η οποία περιελάμβανε 100 αναπνευστήρες και 95 συμπυκνωτές οξυγόνου. Η Γαλλία στέλνει επίσης αναπνευστικά μηχανήματα, αντλίες και δοχεία υγρού ιατρικού οξυγόνου που θα μπορούσαν να βοηθήσουν έως και 10.000 ασθενείς την ημέρα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης ότι θα στέλνουν πρώτες ύλες για το εμβόλιο AstraZeneca και επεξεργάζονται άλλα αιτήματα για εξοπλισμό ατομικής προστασίας, δοκιμές και προμήθειες οξυγόνου.

Αργά την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανέφεραν ότι η κρίση “καταδεικνύει τον κίνδυνο για το τι μπορεί να συμβεί αν δεν ελέγξουμε παντού την πανδημία”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Αυστραλία αναστέλλει τις απευθείας πτήσεις προς Ινδία

Ινδική μετάλλαξη κορωνοϊού έχει θορυβήσει τη Βρετανία

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της ΑstraZeneca στην Ινδία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σπάνια διαταραχή του πεπτικού συστήματος

Σύνδρομο άνω μεσεντέριου αρτηρίας SMAS: Μιά σπάνια πάθηση του πεπτικού συστήματος που μφανίζεται όταν μέρος του λεπτού εντέρου συμπιέζεται μεταξύ δύο αρτηριών, προκαλώντας μερική ή πλήρη απόφραξη.

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020".