Επιστημονικά Νέα

Το πρώτο εργαστηριακό σπέρμα κατά της υπογονιμότητας

Το πρώτο εργαστηριακό σπέρμα κατά της υπογονιμότητας

Γάλλοι ερευνητές ανακάλυψαν μια μέθοδο για τη δημιουργία σπέρματος με τη χρήση βλαστικών κυττάρων που συλλέγονται από υπογόνιμους άνδρες.

Η ομάδα δήλωσε ότι η τεχνική τους αποτελεί ένα βήμα προς την επίλυση της ανδρικής υπογονιμότητας, αλλά παραδέχθηκε ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν η «ποιότητα» του σπέρματος επιβεβαιωθεί για την αποτελεσματικότητάς της.

Η μέθοδος, κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον Ιούνιο και χρειάστηκαν 20 χρόνια για να για να φτάσει η έρευνα στο σημείο που βρίσκεται τώρα.

Η πρόκληση ήταν η επαναδημιουργία και η επιβίωση έξω από το ανθρώπινο σώμα, του υγρού που παράγεται στους όρχεις και περιέχει τα σπερματικά σωληνάρια και τις μικροσκοπικές δομές όπου τα σπερματοζωάρια σχηματίζονται. Η διαδικασία είναι πολύπλοκη και διαρκεί περίπου 72 ώρες.

Το σπέρμα που δημιουργήσανε ήταν “μορφολογικά φυσιολογικό” (κανονική εμφάνιση), αλλά δεν γνωρίζουν ακόμα αν είναι και αποτελεσματικό. Το επόμενο βήμα, της ομάδας θα είναι να προσπαθήσει να δώσει ζωή σε ποντίκια μέσο του σπέρματος που θα δημιουργηθεί με τη χρήση αυτής της μεθόδου.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει μια σειρά δοκιμασιών στο εργαστήριο που κατασκευάζει το ανθρώπινο σπέρμα, το οποίο θα συγκριθεί με το φυσικό και τέλος, θα ακολουθήσουν οι κλινικές δοκιμές.

Η επιστημονική ομάδα ανέφερε σε δήλωσή της ότι το έργο τους “ανοίγει το δρόμο για θεραπευτικούς δρόμους που αναμένονταν με ανυπομονησία από τους κλινικούς γιατρούς για πολλά χρόνια.”

“Από μια βιοψία όρχεων σε αυτά τα υπογόνιμα άτομα, οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να αποκτήσουν σπερματοζωάρια in vitro”, ανέφερε η δήλωση. Ωστόσο, η Nathalie Rives, μία εμπειρογνώμονας στη στειρότητα από το Ρουέν στη βόρεια Γαλλία, προειδοποίησε: “Δεν είμαστε ακόμη εκεί».

“Η τεχνική, πριν βρει πρακτική εφαρμογή, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι λειτουργεί με (κύτταρα) από τους όρχεις εφήβων αγοριών αλλά και ανδρών που έχουν πρόβλημα να παράγουν σπέρμα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς οι κρεατοελιές μετατρέπονται σε μελάνωμα

Μελάνωμα κρεατοελιές: Οι κρεατοελιές και τα μελανώματα είναι και οι δύο όγκοι του δέρματος που προέρχονται από το ίδιο κύτταρο που ονομάζεται μελανοκύτταρο. Πώς μια κρεατοελιά μπορεί να εξελιχθεί σε μελάνωμα;

Το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων θα έλεγαν ψέματα για τον εμβολιασμό τους

ΗΠΑ κορωνοϊός εμβόλιο: Σχεδόν το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις ΗΠΑ θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να παραποιήσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους ή να κατασκευάσουν έγγραφα για διάφορους λόγους.  

Πρωτοποριακή συσκευή μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης στα κάτω άκρα

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση: Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση συμβαίνει όταν σχηματίζεται θρόμβος αίματος σε μια φλέβα, συνήθως στο πόδι και μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές όπως η πνευμονική εμβολή. 

Μελέτη δείχνει πώς η βιταμίνη D θα μπορούσε να σταματήσει τη φλεγμονή των πνευμόνων στη νόσο COVID-19

Βιταμίνη D: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια μορφή βιταμίνης D θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής των πνευμόνων στον COVID-19, ωστόσο, προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην λαμβάνουν περισσότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης D με την ελπίδα να αποτρέψουν τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Βοηθώντας τους άλλους, κάνετε καλό στην υγεία σας

Βοήθεια υγεία: Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς μεταξύ 34 και 84 ετών. Οι θετικές κοινωνικές σχέσεις συσχετίστηκαν με χαμηλότερη φλεγμονή μόνο μεταξύ των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι ήταν διαθέσιμοι να παρέχουν κοινωνική υποστήριξη στην οικογένεια και τους φίλους.

Μόλις 30% των συμβουλευτικών κέντρων για παιδιά στην Ιαπωνία έχουν σαφείς οδηγίες κατά της κακοποίησης

Ιαπωνία: Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν τεθεί προσωρινά υπό προστασία παιδικών συμβουλευτικών κέντρων έχουν πέσει θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων και οι ειδικοί ζητούν τη θέσπιση σαφών κανόνων για να διατηρείται η κατάλληλη απόσταση μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών.

Ελληνίδα ερευνήτρια στη μάχη ανίχνευσης του κορωνοϊού με μη επεμβατικό τρόπο

Η πατέντα τους έχει ήδη σταλεί στον FDA, αλλά η έγκριση έχει καθυστερήσει. Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δηλώσει μεγάλες πολυεθνικές αλλά και αθλητικές επιχειρήσεις εκ των κορυφαίων του πλανήτη, όπως είναι το NBA και το NFL, ενώ το τεστ το έχει ζητήσει και το Broadway -μεταξύ πάρα πολλών άλλων κολοσσών και χωρών.

Νέα μελέτη δεικνύει την ευάλωτη θέση των ογκολογικών ασθενών στην πανδημική εποχή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η μείωση των αξονικών τομογραφιών για τον προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου και την αρχική εξέταση πιθανότατα σημαίνει υψηλότερο αριθμό ασθενών με προχωρημένο καρκίνο στο μέλλον, επισημαίνει η νέα μελέτη.