Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Πως οι διαφορετικές τροφές επηρεάζουν το σώμα

Πως οι διαφορετικές τροφές επηρεάζουν το σώμα

Τα  τρόφιμα έχουν διαφορετικές γεύσεις. Μερικά είναι ξινά, μερικά είναι γλυκά και μερικά έχουν μια πιο αλμυρή γεύση. Η ποσότητα του κάθε είδους τροφίμου που τρώμε καθορίζει τις επιπτώσεις στην υγεία μας.

Με την κατανάλωση  αλμυρών φαγητών αυξάνεται η πιθανότητα της απώλειας μαλλιών, δημιουργία γκρίζων μαλλιών, πρόωρες ρυτίδες και μπορεί να έχει μια επίδραση στην ηπατική λειτουργία.


Ωστόσο, αν καταναλώνουμε αλμυρά τρόφιμα σε μικρές δόσεις μπορεί να αυξηθεί η εφίδρωση και έτσι να ανοίξουν οι πόροι. Μπορεί επίσης να βοηθηθεί να διατηρηθεί ένα πραγματικά υγιές  σωματικό βάρος.

Τα γλυκά τρόφιμα μπορούν να απαλύνουν τους  πόνους στο λαιμό, να βοηθήσουν να κατασταλεί ο βήχας και να ενεργήσου ως αντι-τοξίνη, αν καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες. Η κατανάλωση σε περίσσεια όμως μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του λίπους στο σώμα μας.

Τα καυτερά και πικάντικα φαγητά μπορούν να θεραπεύσουν μια μόλυνσεις στο λαιμό,  να στεγνώσουν το λίπος στο σώμα και να ρυθμίσουν την όρεξη. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να επηρεάσουν την ποσότητα της παραγωγής σπέρματος ενός άνδρα, να προκαλέσουν πόνο στη μέση, ρίγη καθώς και λιποθυμία.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί τρόποι με τους οποίους διάφοροι τύποι τροφίμων μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας. Είναι σημαντικό να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή, με τα πάντα με μέτρο. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμένουμε υγιείς.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επεξεργάζονται εικόνες οι πίθηκοι και οι μηχανές;

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και υψηλότερος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμοιβάδα που κατατρώγει τον εγκέφαλο

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η αυξημένη χρήση θερμών πηγών και πισίνων ανεβάζουν τη θερμοκρασία του νερού και ευνοούν την ανάπτυξη της Naegleria fowleri. Επιπλέον, η αδυναμία ή η ελλιπής συντήρηση και χημική επεξεργασία του νερού σε πισίνες και άλλους χώρους αναψυχής αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Κορωνοϊός: Νέα παράλλαξη «Nimbus»

Η παραλλαγή Nimbus χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες μεταλλάξεις στα πρωτεϊνικά της στοιχεία, που μπορεί να επηρεάζουν την διαπερατότητα του ιού και την ικανότητά του να διαφεύγει από την ανοσολογική άμυνα.

Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλεί εφιάλτες

Οι ερευνητές  εξέτασαν την πιθανή συσχέτιση μεταξύ πεπτικών διαταραχών και διαταραχών του ύπνου, ειδικά εφιαλτών. Τα ευρήματά τους βασίζονται σε μελέτες που περιελάμβαναν άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, τα οποία ανέφεραν ότι συχνά βιώνουν εφιάλτες ή διαταραχές στον ύπνο.

Σπάνιες μπλε πρωτεΐνες από μικρόβια προσαρμοσμένα στο κρύο

Οι κρυοροδοψίνες είναι μια ομάδα πρωτεϊνών που βρίσκονται σε μικροοργανισμούς που αγαπούν το κρύο. Έχουν την αξιοσημείωτη ικανότητα να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν την κυτταρική ηλεκτρική δραστηριότητα. 

Νευρικό σύστημα: Πώς να το ενισχύσετε με φυσικό τρόπο;

Πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, αυτοί οι δύο διατροφικοί σύμμαχοι συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, στην πνευματική διαύγεια και στην προστασία από την κόπωση.

Πυρκαγιές απειλούν την ποιότητα των υδάτων έως και 8 χρόνια μετά 

Η καμένη βλάστηση και το καμένο έδαφος διαβρώνουν εύκολα, με αποτέλεσμα να παρασύρουν μεγαλύτερες ποσότητες ιλύος, οργανικών και ανόργανων συστατικών, καθώς και τοξικών ουσιών στο επιφανειακό νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των σωματιδίων και των ρύπων στα ποτάμια, τις λίμνες και άλλα υδάτινα σώματα

Close Icon