Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Οι άνδρες που τρώνε ακόρεστα λίπη έχουν χαμηλής ποιότητας σπέρμα

Οι άνδρες που τρώνε ακόρεστα λίπη έχουν χαμηλής ποιότητας σπέρμα

 


Οι άνδρες που τρώνε αλλαντικά, πατατάκια,λουκάνικα,ορισμένα κρέατα, βούτυρο, φοινικέλαιο, δηλαδή ακόρεστα λίπη, έχουν χαμηλής ποιότητας σπέρματος .

Σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2006 και Αυγούστου 2010, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζιλ Άταμαν της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και σήμερα του Ιατρικού Κέντρου Ντάρτμουθ-Χίτσκοκ.

Συγκεκριμένα,αμερικανική έκθεση που δημοσιεύτηκε στην εξειδικευμένη ευρωπαϊκή περιοδική έκδοση Human Reproduction υποστηρίζει ότι οι άνδρες που καταναλώνουν ακόρεστα λίπη έχουν συνολικό αριθμό σπερματοζωαρίων κατά 35% μειωμένο σε σχέση με άνδρες που διατρέφονται λιγότερο με τέτοιες τροφές, ενώ καταγράφουν και 38% μικρότερη συγκέντρωση σπέρματος.

Ενώ, οι άνδρες που καταναλώνουν περισσότερες τροφές πλούσιες σε οξέα λίπη τύπου ωμέγα-3, που βρίσκονται στα ψάρια και σε ορισμένα φυτικά έλαια έχουν λίγο περισσότερα φυσιολογικού τύπου σπερματοζωάρια, απ’ όσους καταναλώνουν μικρές ποσότητες από αυτές τις τροφές.

Το δείγμα που πήραν οι επιστήμονες ήταν  από  990 άνδρες οι οποίοι  απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για τις διατροφικές τους συνήθειες.

Μέτα αναλύθηκε το σπέρμα των 23 .

Οι ερευνητές δεν μπορούν να αποδείξουν αδιάσειστα πως δίαιτες πλούσιες σε λίπη έχουν ως αποτέλεσμα κακής ποιότητας σπέρμα,αλλά απλώς υποδεικνύουν πως υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των δύο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βρέθηκαν τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για 5 ψυχιατρικές διαταραχές 

Ενζυματικός διακόπτης κατευθύνει την εντερική αναγέννηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι εκπληκτικές επιδράσεις της καφεΐνης στον ύπνο 

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό κορυφαίας αξιολόγησης, χρησιμοποίησε μεγάλη δείγματος πληθυσμού και προηγμένη τεχνολογία παρακολούθησης του ύπνου. Διαπιστώθηκε ότι η καφεΐνη, ακόμη και όταν καταναλώνεται αρκετές ώρες πριν τον ύπνο, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητά του.

Ανακαλύφθηκε ο πρώτος εγκεφαλικός βιοδείκτης για την αγχώδη διαταραχή 

Η νέα αυτή ανακάλυψη αφορά την ταυτοποίηση ενός βιοδείκτη στον εγκέφαλο, ο οποίος μπορεί να διακρίνει άτομα με αγχώδη διαταραχή από υγιή άτομα. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές απεικόνισης, όπως η λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI), ερευνητές ανέλυσαν τη δραστηριότητα συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου, όπως η αμυγδαλή και ο προμετωπιαίος φλοιός.

Εμβολιασμός ή φυσική ανοσία;

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό συγκρίνοντας την προστασία από εμβολιασμό και φυσική λοίμωξη διαπίστωσε ότι η ανοσία μετά τον εμβολιασμό παρέχει σταθερή και αξιόπιστη προστασία, η οποία συχνά υπερβαίνει αυτήν που αποκτάται μέσω φυσικής λοίμωξης.

Οι σοβαρότερες μορφές Covid-19 συνδέονται με γενετική προδιάθεση;

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η γενετική προδιάθεση δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα κινδύνου. Περιβαλλοντικοί παράγοντες, η ηλικία, η ύπαρξη υποκείμενων νοσημάτων και ο τρόπος ζωής επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της νόσου.

Ανοσοθεραπεία μειώνει 40% τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο πνεύμονα 

Καρκίνος πνεύμονα:Ο τρόπος λειτουργίας της ανοσοθεραπείας βασίζεται στην χρήση ειδικών φαρμάκων, όπως οι αναστολείς των σημείων ελέγχου (checkpoint inhibitors), που εμποδίζουν τα καρκινικά κύτταρα από το να καταστρέψουν τα ανοσοκύτταρα του οργανισμού.

Έντερο - Γιατί ονομάζεται δεύτερος εγκέφαλος;

Έντερο: Είναι ένας πολύπλοκος, ανεξάρτητος εγκέφαλος που επηρεάζει τη διάθεσή μας, την ψυχική μας υγεία, ακόμη και τις αποφάσεις μας. Η κατανόηση της σχέσης μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου υπογραμμίζει τη σημασία της σωστής διατροφής και της υγείας του εντέρου για τη συνολική υγεία.

Η σχέση μεταξύ βιταμίνης D και υγείας του παχέος εντέρου

Παχύ έντερο: Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας, είτε μέσω της διατροφής, της έκθεσης στον ήλιο είτε μέσω συμπληρωμάτων, συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη φλεγμονωδών και καρκινικών παθήσεων του εντέρου.

Close Icon