Επιστημονικά Νέα

Μπορεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναγνωρίσει τον κοροναϊό;

Μπορεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναγνωρίσει τον κοροναϊό;

Επιστήμονες παγκοσμίως αγωνίζονται να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για την προστασία από τη μόλυνση της νόσου COVID-19 και οι επιδημιολόγοι προσπαθούν να προβλέψουν πώς θα εκδηλωθεί η πανδημία του κοροναϊού έως ότου ένα τέτοιο εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο.

Ωστόσο, και οι δύο προσπάθειες περιβάλλονται από αβεβαιότητα σχετικά με το αν το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει σημαντική και διαρκή απόκριση στον ιό SARS-CoV-2 και εάν η έκθεση σε κοροναϊούς κοινού κρυολογήματος, που κυκλοφορούν, παρέχει κάθε είδους προστατευτική ανοσία.
Συνεργασία μεταξύ των εργαστηρίων του Alessandro Sette, του Δρ. Biol. Sci. και του Shane Crotty, Ph.D., στο Ινστιτούτο Ανοσολογίας La Jolla, αρχίζει να γεμίζει το τεράστιο κενό γνώσεων με καλά νέα για τους προγραμματιστές εμβολίων και παρέχει τα πρώτα κυτταρικά δεδομένα ανοσολογίας, που βοηθούν στην καθοδήγηση συστάσεων κοινωνικής απόστασης.

Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή έκδοση του Cell, και η μελέτη τεκμηριώνει μια ισχυρή αντιική ανοσολογική αντίδραση στον ιό SARS-CoV-2 σε μια ομάδα 20 ενηλίκων που είχαν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος είναι σε θέση να αναγνωρίζει τον ιό SARS-CoV-2 με πολλούς τρόπους, εξαλείφοντας τους φόβους ότι ο ιός μπορεί να αποφύγει τις συνεχείς προσπάθειες για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου.

“Εάν είχαμε δει μόνο οριακές ανοσολογικές αντιδράσεις, θα μας ανησυχούσε”, λέει ο Sette, καθηγητής στο Κέντρο Έρευνας για τις Λοιμώδεις Νόσους και τα Εμβόλια, και προσθέτει, “αλλά αυτό που βλέπουμε είναι μια πολύ ισχυρή απόκριση Τ κυττάρων κατά της ακίδας πρωτεΐνης, που είναι ο στόχος των πιο συνεχιζόμενων προσπαθειών COVID-19, καθώς και άλλων ιικών πρωτεϊνών. Αυτά τα ευρήματα είναι πραγματικά καλά νέα για την ανάπτυξη εμβολίων. “

“Όλες οι προσπάθειες για την πρόβλεψη των καλύτερων υποψήφιων εμβολίων και της βελτίωσης των μέτρων ελέγχου της πανδημίας εξαρτώνται από την κατανόηση της ανοσολογικής απόκρισης στον ιό”, λέει ο Crotty, επίσης καθηγητής στο Κέντρο Έρευνας για τις Λοιμώδεις Νόσους και τα Εμβόλια. “Οι άνθρωποι ανησυχούσαν πραγματικά ότι η νόσος COVID-19 δεν προκαλεί ανοσία και οι αναφορές για άτομα στα οποία επανεμφανίζεται η νόσος ενισχύουν αυτές τις ανησυχίες, αλλά γνωρίζοντας τώρα ότι ο μέσος άνθρωπος κάνει μια σταθερή ανοσοαπόκριση θα πρέπει σε μεγάλο βαθμό αυτές οι ανησυχίες να ηρεμήσουν.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι για την καρδιακή αναγέννηση

Πώς η B-12 υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου των βρεφών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει ο δρόμος για μια επαναστατική θεραπεία του άσθματος

Έρευνα άσθμα: Εστιασμένη στη βιολογική θεραπεία, η μελέτη αναφέρει ότι το 92% των ασθενών που χρησιμοποιούν αυτή τη θεραπεία θα μπορούσαν να μειώσουν με ασφάλεια τη δόση των εισπνεόμενων στεροειδών

Τα οφέλη του εθελοντισμού για την υγεία

Εθελοντισμός: Η πράξη του εθελοντισμού ωφελεί επίσης την υγεία του ατόμου. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο εθελοντισμός προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία, ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Πόσο σοβαρή είναι η νόσηση με τον ιό Coxsackie;

Κοξάκι: Ενώ οι λοιμώξεις από τον ιό Coxsackie είναι συχνά ήπιες και αυτοπεριοριζόμενες, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σοβαρές επιπλοκές, ιδιαίτερα όταν επηρεάζουν την καρδιά.

Συγκέντρωση: Η επιστημονική μέθοδος για να την ενισχύσετε

Συγκέντρωση: Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, μια απλή και εύκολα εφαρμόσιμη αλλαγή στη συμπεριφορά μας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά μας να διατηρήσουμε την εστίαση στην εργασία με την πάροδο του χρόνου.