Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός έρευνα: Μπορούν οι αντιμικροβιακές επικαλύψεις να σκοτώσουν τον ιό; [pics,vid]

Κορωνοϊός έρευνα: Μπορούν οι αντιμικροβιακές επικαλύψεις να σκοτώσουν τον ιό; [pics,vid]

Κορωνοϊός έρευνα: Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες των μετάλλων είναι γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια, και η χρήση χαλκού και αργύρου ήταν συνηθισμένη ως μέρος των στρατηγικών ελέγχου των λοιμώξεων στο νοσοκομείο. Μπορούν συγκεκριμένες επιφάνειες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού; Στις επιφάνειες, πολλοί τύποι μικροοργανισμών μπορούν να παραμείνουν για παρατεταμένες χρονικές περιόδους (ορισμένα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν για περισσότερο από τριάντα ημέρες σε τυπικές επιφάνειες). Ο μηχανισμός επιβίωσης περιλαμβάνει κορωνοϊούς (αν και ο βαθμός που τα ιικά σωματίδια διατηρούν την ικανότητα να είναι μολυσματικός είναι για μικρότερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τη γενική ανάκτηση του ιικού RNA). Σε πολλές ρυθμίσεις, ειδικά στην υγειονομική περίθαλψη, οι επιφάνειες αφής αντιπροσωπεύουν σημεία κινδύνου μετάδοσης παθογόνων. Σε πολλούς τομείς, ειδικά στην υγειονομική περίθαλψη, ορισμένοι τύποι βασικού εξοπλισμού κατασκευάζονται με αντιμικροβιακά εξαρτήματα αφής. Αυτό γίνεται με σκοπό να διασφαλιστεί ότι οι επιφάνειες αυτοαπολύνονται.

xalkos.jpg

Χαλκός

Μια πρόσφατη τάση στο νοσοκομείο ήταν η επανεξέταση των εγγενών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του χαλκού. Ο χαλκός και τα κράματα χαλκού (όπως ορείχαλκος, cupronickel, χαλκός-νικέλιο-ψευδάργυρος και χαλκός), είναι εγγενώς αντιμικροβιακοί. Τα πειραματικά δεδομένα δείχνουν ότι ο χαλκός διαθέτει μια γρήγορη, ευρέος φάσματος αποτελεσματικότητα κατά των βακτηρίων και των ιών και μπορεί να σκοτώσει τα ιογενή παθογόνα όπως η γρίπη Α και ο νοροϊός.

Ασήμι

Ένα δεύτερο μέταλλο ενδιαφέροντος είναι το ασήμι (αν και ένα πιο ακριβό από το χαλκό). Το ασήμι είναι ένας ισχυρός αντιμικροβιακός παράγοντας, δείχνοντας την αποτελεσματικότητα έναντι μιας ποικιλίας μικροοργανισμών. Μόλις το στοιχείο εισέλθει στο βακτηριακό κύτταρο, συσσωρεύεται ως νανοσωματίδια αργύρου με μεγάλη επιφάνεια που προκαλεί τον κυτταρικό θάνατο. Η διαδικασία υποβοηθείται επίσης από το βακτηριακό κύτταρο που γίνεται δεξαμενή αργύρου, μεταφέροντας ιόντα αργύρου σε άλλα κύτταρα. Ο άργυρος ενσωματώνεται επίσης σε επιδέσμους πληγών , όπου οι επίδεσμοι περιέχουν άργυρο και αλγινικά άλατα (συνήθως είτε ως αλγινικό άργυρο είτε ως καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη αργύρου). Το ασήμι είναι ένας παράγοντας ευρέος φάσματος και όταν δεσμεύεται μέσα σε μια σάλτσα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης του τραύματος.

silver.jpg

 

Σκληρότητα επιφάνειας

Η υφή μιας επιφάνειας μπορεί επίσης να επηρεάσει τις αντιμικροβιακές της ιδιότητες . Για παράδειγμα, οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου Purdue δημιούργησαν μια μέθοδο επεξεργασίας λέιζερ που θα μπορούσε ενδεχομένως να μετατρέψει οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια σε ένα γρήγορο δολοφόνο βακτηρίων – δίνοντας απλώς στην επιφάνεια του μετάλλου μια διαφορετική υφή. Η πρακτική της υφής λέιζερ έχει διπλό αποτέλεσμα: Η τεχνική καθιστά πιο πιθανή την άμεση επαφή με μια αντιμικροβιακή επιφάνεια και καθιστά μια επιφάνεια πιο υδρόφιλη, πράγμα που μπορεί να κάνει πιο πιθανή τη μικροβιακή προσκόλληση. Αυτή η τεχνολογία εξετάζεται σε σχέση με τα χειρουργικά εμφυτεύματα .

Κορωνοϊός

Δεδομένης της καθιερωμένης έρευνας σχετικά με τις αντιμικροβιακές επιφάνειες, μπορούν αυτές οι επιφάνειες να βοηθήσουν με μέτρα πρόληψης COVID-19; Η Lux Research έχει εκδώσει μια νέα έκθεση που εξετάζει υλικές καινοτομίες που ασχολούνται με αντιμικροβιακές επικαλύψεις και το βαθμό που αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 κορωνοϊού.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο ” Αντιμικροβιακές επικαλύψεις στην πρώτη γραμμή του COVID-19 ” και εξετάζει τις σημαντικές προκλήσεις και ευκαιρίες για επιχρίσματα, πρόσθετα και καινοτομία υλικών και πώς αυτές οι καινοτομίες θα επηρεάσουν διάφορους σημαντικούς τομείς. Ενώ το ασήμι και ο χαλκός συνεχίζουν να βαθμολογούνται ως τα καλύτερα υλικά για να συμπεριληφθεί όπου απαιτείται η θανάτωση βακτηρίων και ιών, σημαντικές προκλήσεις περιλαμβάνουν την περιγραφή της αποτελεσματικότητας όταν το επιλεγμένο αντιμικροβιακό διασκορπίζεται σε στρώματα επικάλυψης.

koronaios.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μεταλλάξεις και η πιθανή αντίσταση του κορωνοϊού

Παιδικοί εμβολιασμοί ρουτίνας εν μέσω πανδημίας

Εναλλακτική λύση στο φοινικέλαιο δίνουν Καναδοι επιστήμονες με τη δημιουργία υποκατάστατου

Η διαδικασία θα μπορούσε να επιτρέπει στους παραγωγούς τροφίμων να αποφύγουν τις καταστροφικές καλλιέργειες φοινικέλαιου, ενώ θα μπορούν ακόμα να διατηρούν χαμηλά τις τιμές τους, καθώς η ιδέα του Marangoni θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα περισσότερα φυτικά έλαια όπως στο φυστικέλαιο ή στον βαμβακέλαιο.

Η υπογεννητικότητα στη σκιά της πανδημίας

Η περιοχή του Λάτσιο, γύρω από τη Ρώμη, κατέγραψε τριπλασιασμό των γεννήσεων νεκρών μωρών φέτος, επειδή οι έγκυες φοβόντουσαν να πάνε στο νοσοκομείο για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις,

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα αλλάξει το πρόσωπο της ιατρικής σε λίγα χρόνια

η πραγματική επανάσταση θα συμβεί, όταν πλέον οι επιστήμονες θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους υπολογιστές για να προβλέπουν πώς οι πρωτεΐνες αλληλεπιδρούν με άλλα μόρια. «Αυτό θα αλλάξει τελείως το πρόσωπο της ιατρικής»

Ισπανία: Με νέα ανακάλυψη οι σχολικές αίθουσες και τα σινεμά θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην κανονικότητα με 100% πληρότητα.

Με τη νέα ανακάλυψη, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι σχολικές αίθουσες και τα σινεμά θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην κανονικότητα με 100% πληρότητα.