Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός έρευνα: Μπορούν οι αντιμικροβιακές επικαλύψεις να σκοτώσουν τον ιό; [pics,vid]

Κορωνοϊός έρευνα: Μπορούν οι αντιμικροβιακές επικαλύψεις να σκοτώσουν τον ιό; [pics,vid]

Κορωνοϊός έρευνα: Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες των μετάλλων είναι γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια, και η χρήση χαλκού και αργύρου ήταν συνηθισμένη ως μέρος των στρατηγικών ελέγχου των λοιμώξεων στο νοσοκομείο. Μπορούν συγκεκριμένες επιφάνειες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού; Στις επιφάνειες, πολλοί τύποι μικροοργανισμών μπορούν να παραμείνουν για παρατεταμένες χρονικές περιόδους (ορισμένα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν για περισσότερο από τριάντα ημέρες σε τυπικές επιφάνειες). Ο μηχανισμός επιβίωσης περιλαμβάνει κορωνοϊούς (αν και ο βαθμός που τα ιικά σωματίδια διατηρούν την ικανότητα να είναι μολυσματικός είναι για μικρότερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τη γενική ανάκτηση του ιικού RNA). Σε πολλές ρυθμίσεις, ειδικά στην υγειονομική περίθαλψη, οι επιφάνειες αφής αντιπροσωπεύουν σημεία κινδύνου μετάδοσης παθογόνων. Σε πολλούς τομείς, ειδικά στην υγειονομική περίθαλψη, ορισμένοι τύποι βασικού εξοπλισμού κατασκευάζονται με αντιμικροβιακά εξαρτήματα αφής. Αυτό γίνεται με σκοπό να διασφαλιστεί ότι οι επιφάνειες αυτοαπολύνονται.

xalkos.jpg

Χαλκός

Μια πρόσφατη τάση στο νοσοκομείο ήταν η επανεξέταση των εγγενών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του χαλκού. Ο χαλκός και τα κράματα χαλκού (όπως ορείχαλκος, cupronickel, χαλκός-νικέλιο-ψευδάργυρος και χαλκός), είναι εγγενώς αντιμικροβιακοί. Τα πειραματικά δεδομένα δείχνουν ότι ο χαλκός διαθέτει μια γρήγορη, ευρέος φάσματος αποτελεσματικότητα κατά των βακτηρίων και των ιών και μπορεί να σκοτώσει τα ιογενή παθογόνα όπως η γρίπη Α και ο νοροϊός.

Ασήμι

Ένα δεύτερο μέταλλο ενδιαφέροντος είναι το ασήμι (αν και ένα πιο ακριβό από το χαλκό). Το ασήμι είναι ένας ισχυρός αντιμικροβιακός παράγοντας, δείχνοντας την αποτελεσματικότητα έναντι μιας ποικιλίας μικροοργανισμών. Μόλις το στοιχείο εισέλθει στο βακτηριακό κύτταρο, συσσωρεύεται ως νανοσωματίδια αργύρου με μεγάλη επιφάνεια που προκαλεί τον κυτταρικό θάνατο. Η διαδικασία υποβοηθείται επίσης από το βακτηριακό κύτταρο που γίνεται δεξαμενή αργύρου, μεταφέροντας ιόντα αργύρου σε άλλα κύτταρα. Ο άργυρος ενσωματώνεται επίσης σε επιδέσμους πληγών , όπου οι επίδεσμοι περιέχουν άργυρο και αλγινικά άλατα (συνήθως είτε ως αλγινικό άργυρο είτε ως καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη αργύρου). Το ασήμι είναι ένας παράγοντας ευρέος φάσματος και όταν δεσμεύεται μέσα σε μια σάλτσα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης του τραύματος.

silver.jpg

 

Σκληρότητα επιφάνειας

Η υφή μιας επιφάνειας μπορεί επίσης να επηρεάσει τις αντιμικροβιακές της ιδιότητες . Για παράδειγμα, οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου Purdue δημιούργησαν μια μέθοδο επεξεργασίας λέιζερ που θα μπορούσε ενδεχομένως να μετατρέψει οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια σε ένα γρήγορο δολοφόνο βακτηρίων – δίνοντας απλώς στην επιφάνεια του μετάλλου μια διαφορετική υφή. Η πρακτική της υφής λέιζερ έχει διπλό αποτέλεσμα: Η τεχνική καθιστά πιο πιθανή την άμεση επαφή με μια αντιμικροβιακή επιφάνεια και καθιστά μια επιφάνεια πιο υδρόφιλη, πράγμα που μπορεί να κάνει πιο πιθανή τη μικροβιακή προσκόλληση. Αυτή η τεχνολογία εξετάζεται σε σχέση με τα χειρουργικά εμφυτεύματα .

Κορωνοϊός

Δεδομένης της καθιερωμένης έρευνας σχετικά με τις αντιμικροβιακές επιφάνειες, μπορούν αυτές οι επιφάνειες να βοηθήσουν με μέτρα πρόληψης COVID-19; Η Lux Research έχει εκδώσει μια νέα έκθεση που εξετάζει υλικές καινοτομίες που ασχολούνται με αντιμικροβιακές επικαλύψεις και το βαθμό που αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 κορωνοϊού.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο ” Αντιμικροβιακές επικαλύψεις στην πρώτη γραμμή του COVID-19 ” και εξετάζει τις σημαντικές προκλήσεις και ευκαιρίες για επιχρίσματα, πρόσθετα και καινοτομία υλικών και πώς αυτές οι καινοτομίες θα επηρεάσουν διάφορους σημαντικούς τομείς. Ενώ το ασήμι και ο χαλκός συνεχίζουν να βαθμολογούνται ως τα καλύτερα υλικά για να συμπεριληφθεί όπου απαιτείται η θανάτωση βακτηρίων και ιών, σημαντικές προκλήσεις περιλαμβάνουν την περιγραφή της αποτελεσματικότητας όταν το επιλεγμένο αντιμικροβιακό διασκορπίζεται σε στρώματα επικάλυψης.

koronaios.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Λόγοι αποτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχει άμυνα κατά της μόλυνσης του κορωνοϊού;

Μέτρα πρόληψης καρκίνου μαστού

Υπολογίζεται ότι μία στις δέκα γυναίκες έχει πιθανότητες να τον εκδηλώσει, με τον αριθμό των ετήσιων κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο να υπερβαίνει τα 1,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Τροφές που ανακουφίζουν από τον πόνο

Επανεξέτασαν προϋπάρχουσες έρευνες από διάφορα εργαστηριακά πειράματα υπό διαφορετικές συνθήκες και κατέληξαν σε 33 τροφές που αποδεδειγμένα μειώνουν τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου.

Νέα γονίδια που σχετίζονται με τον κορωνοϊό "κλειδί" για μελλοντικές θεραπείες

Για τη μελέτη, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια οθόνη σε ολόκληρο το γονιδίωμα μιας γραμμής κυττάρων πράσινου πιθήκου, τα οποία είναι πιο πιθανό να πεθάνουν μετά από έκθεση σε SARS-CoV-2 από ό, τι οι κυτταρικές σειρές που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Νέος χάρτης του ανοσοποιητικού τοπίου στον καρκίνο του παγκρέατος

Οι καρκίνοι του παγκρέατος δεν ήταν ευαίσθητοι στη θεραπεία του ανοσοποιητικού συστήματος, και εκείνοι από εμάς στον τομέα προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε είναι γιατί αυτό που κάνει αυτόν τον καρκίνο τόσο διαφορετικό

Δείτε ροφήματα και ποτά που προστατεύουν από την άνοια

Ρόφημα Άνοια: Ο κίνδυνος ανάπτυξης άνοιας αυξάνεται με τη γήρανση και η νόσος είναι εξαιρετικά συχνή στις μεγάλες ηλικίες. Εκτιμάται ότι 2% των ανθρώπων ηλικίας 65-74 έχει άνοια, ποσοστό που ανεβαίνει στο 19% για τις ηλικίες 75-84 και στο 42% για τους άνω των 85 ετών. Οι αιτίες της νόσου Aλτσχάιμερ, που είναι η συχνότερη […]