Επιστημονικά Νέα

Η σκοτεινή πλευρά της συμπεριφοράς του τελειομανούς

Η σκοτεινή πλευρά της συμπεριφοράς του τελειομανούς

Για να κατανοήσουμε τις ρίζες της τελειομανίας, πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται μια ανθυγιεινή συμπεριφορά και τι πρέπει να κάνετε αν νομίζετε ότι το παιδί σας είναι τελειομανές, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Τι είναι η τελειομανία;

Είναι μια συλλογή από πεποιθήσεις και συμπεριφορές που σχετίζονται με το ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων. Υπάρχουν διαφορετικοί προσανατολισμοί της τελειομανίας. 1ον η αυτο-προσανατολισμένη τελειομανία, που σημαίνει ότι έχω πολύ υψηλά πρότυπα για τον εαυτό μου και θέλω να φθάσω τα πρότυπα μου, ώστε να μπορώ να αισθάνομαι καλά για τα επιτεύγματά μου .2ον Υπάρχει άλλος προσανατολισμός της τελειομανίας, που σημαίνει ότι κρατώ υψηλά πρότυπα για τους άλλους ανθρώπους, οπότε περιμένω από τους φίλους μου, την οικογένεια και το σύντροφό μου να επιτύχουν τον καλύτερο εαυτό τους. 3ον Η κατεύθυνση είναι μια κοινωνική συνταγή, δηλαδή είναι η αίσθηση που πιστεύω ότι άλλοι άνθρωποι περιμένουν από μένα να εκτελέσω έργα πραγματικά εξαιρετικά. Θα μπορούσε να είναι συγκεκριμένα άλλα άτομα ή σύνολο ατόμων να έχουν υψηλές προδιαγραφές για εμένα.

Μέσα σε αυτές τις τρεις κατευθύνσεις, υπάρχουν δύο τύποι τελειομανίας που συσχετίζονται με περισσότερα αρνητικά και περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Ο πρώτος είναι ο τελειομανής που αγωνίζεται και προσπαθεί ολοένα και σκληρότερα για να πετύχει το στόχο του. Ο δεύτερος είναι ο ανήσυχος τελειομανής, ο οποίος είναι φοβισμένος για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν φτάνει στα πρότυπά του ή αν δεν φτάνει στα πρότυπα των άλλων ανθρώπων. Αυτό πιο έντονα σχετίζεται με το άγχος και την κατάθλιψη.

Μπορεί ένας τελειομανής να συσχετίζεται με τη θετική πλευρά των πραγμάτων;

Ναι αλλά πώς γίνεται αυτό κατανοητό; Αυτό είναι που βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι έχουν κίνητρα και να θέτουν υψηλά πρότυπα.

Πότε είναι ανθυγιεινό;

Όταν ακόμη και εάν πετύχετε τους στόχους σας, δεν νιώθετε καλά με αυτό. Υπάρχουν δε και διατροφικές διαταραχές που σχετίζονται με την τελειομανία. Οι τελειομανείς έχουν ιδανικά για το πώς θέλουν το σώμα τους, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν εντελώς καταστροφικά. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε ποτέ στο απόλυτο να πετύχετε πραγματικά αυτά τα ιδανικά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σκεφτείτε το δύο φορές πριν τρέξετε να ξεπλύνετε το δέρμα σας από το θαλασσινό αλάτι

Αιτία αποκλεισμού για τις γυναίκες αθλήτριες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θαλασσινό νερό: Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Με τη χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, να ρευστοποιείται η βλέννα και να απομακρύνεται ευκολότερα με τη βοήθεια των κροσσών, και τέλος να ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. 

Έρευνα αναθεωρεί τις φυσιολογικές τιμές αρτηριακής πίεσης στις γυναίκες

Αρτηριακή πίεση Γυναίκα: Εάν είστε γυναίκα, οι γιατροί μπορεί να χρησιμοποιούν λάθος τρόπο μέτρησης της αρτηριακής σας πίεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο περιοδικό Circulation. Η έρευνα εξετάζει τον πρώτο αριθμό, τη συστολική αρτηριακή πίεση, η οποία δείχνει πόση πίεση δημιουργεί το αίμα σας στα τοιχώματα της αρτηρίας σας όταν χτυπά η καρδιά. "Σκεφτόμαστε για την κανονική αρτηριακή πίεση σε άτομα με την υπόθεση ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίδιοι, όταν στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο διαφορετικοί από ό, τι συνειδητοποιούσαμε ως τώρα", δήλωσε η Dr. Susan Cheng, συντάκτρια της μελέτης.

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.

Το μακροχρόνιο στρες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Καρδιά και άγχος: Μπορεί το μακροχρόνιο στρες να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα απαντούσαν καταφατικά, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία γι’ αυτό είναι λιγοστά.

Κορωνοϊός Μελέτη ΗΠΑ: Τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο νέας μόλυνσης

Κορωνοϊός Μελέτη ΗΠΑ: Νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ συνδέουν την ανεύρεση αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού (από προηγούμενη λοίμωξη) με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εκ νέου μόλυνσης στο μέλλον. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, διαπίστωσε ότι τα άτομα που ήταν θετικά σε αντισώματα έναντι του Covid-19 είχαν μειωμένο κίνδυνο λοίμωξης από κορωνοϊό μελλοντικά σε σύγκριση με εκείνα που βγήκαν αρνητικά στο τεστ αντισωμάτων.

Μπορούν τα αρνητικά ιόντα να λειτουργήσουν ως αντικαταθληπτικά

Θάλασσα: Τα αρνητικά ιόντα είναι άοσμα, άγευστα και αόρατα μόρια που εισπνέουμε σε αφθονία σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως η θάλασσα. Μόλις φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματός μας, τα αρνητικά ιόντα πιστεύεται ότι προκαλούν βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, ορμόνης της διάθεσης, βοηθώντας στην ανακούφιση της κατάθλιψης, την διαχείριση του άγχους και την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Έρευνα ενοχοποιεί τη φρουκτόζη για βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα

Ανοσοποιητικό σύστημα: Νέα έρευνα με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Swansea σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και του Francis Crick Institute στο Λονδίνο έδειξε ότι η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη σακχάρου μπορεί να αποτρέψει την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων με τρόπους που, μέχρι τώρα, σε μεγάλο βαθμό ήταν άγνωστοι.