Επιστημονικά Νέα

390 θάνατοι απο τον ιό της εγκεφαλίτιδας

390 θάνατοι απο τον ιό της εγκεφαλίτιδας

 

Απο το ξέσπασμα του ιού της εγκεφαλίτιδας στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ουτάρ Πραντές έχουν χάσει τη ζωή τους Τουλάχιστον 390 άτομα, κυρίως παιδιά.

Περισσότεροι από 2.500 ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομεία της πόλης Γκορακχπούρ, φέτος, σύμφωνα με αξιωματούχους των υγειονομικών υπηρεσιών. Τουλάχιστον 270 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Σχεδόν 6.500 παιδιά έχουν πεθάνει από εγκεφαλίτιδα στην περιοχή από την πρώτη περίπτωση που εντοπίστηκε το 1978.

Η νόσος εμφανίζεται τακτικά κατά τη διάρκεια των μουσώνων στην Γκορακχπούρ και τις παρακείμενες περιοχές, στα σύνορα με το Νεπάλ, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων.

Οι πεδινές περιοχές είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες, παρέχοντας πρόσφορο έδαφος στα κουνούπια που μεταδίδουν συνήθως τον ιό.

Οι γιατροί λένε ότι οι περισσότεροι ασθενείς προέρχονται από φτωχές αγροτικές περιοχές.

Μέχρι το 2005, η πλειοψηφία των θανάτων προκλήθηκαν από την ιαπωνική εγκεφαλίτιδα, που προκαλείται από ένα κουνούπι που μεταδίδει τον ιό.

Ωστόσο, τα τελευταία έξι χρόνια, τα παιδιά πεθαίνουν από άλλες μορφές ιογενούς εγκεφαλίτιδας, η ακριβής αιτία της οποίας είναι ασαφής.

Η ασθένεια προκαλεί πονοκεφάλους και εμετό και μπορεί να οδηγήσει σε κώμα, δυσλειτουργίες του εγκεφάλου, επιληπτικές κρίσεις και φλεγμονές της καρδιάς και των νεφρών.

Οι γιατροί λένε, ότι τα παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι μηνών έως 15 ετών είναι τα πιο ευαίσθητα. Το ένα πέμπτο των παιδιών που επιβιώνουν, είναι υποχρεωμένα να ζουν με νευρολογικά προβλήματα.

Το ξέσπασμα εγκεφαλίτιδας στην Γκορακχπούρ έχει προσελκύσει τη διεθνή προσοχή. Επιστήμονες από τις ΗΠΑ επισκέφθηκαν την περιοχή το 2009 και πήραν δείγματα για να εξετάσουν τον ιό.

Το 2005, ένα παθογόνο ξέσπασμα της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας στην Γκορακχπούρ σκότωσε 1.000 ανθρώπους, κυρίως παιδιά. Ήταν το χειρότερο ξέσπασμα από το 1978.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η χαρτογράφηση της κυτταρικής δραστηριότητα συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου

Νέο εμβόλιο ικανό να αναχαιτίσει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ

Επιστήμονες χαρτογραφούν το ανθρώπινο πρωτέωμα

Ενώ το ανθρώπινο γονιδίωμα παρέχει ένα πλήρες« σχεδιάγραμμα » ανθρώπινων γονιδίων, το ανθρώπινο πρωτέωμα προσδιορίζει τα μεμονωμένα δομικά στοιχεία της ζωής που κωδικοποιούνται από αυτό το σχεδιάγραμμα: πρωτεΐνες

Ανακαλύφθηκε ένζυμο - "κλειδί" για τις αυτοάνοσες ασθένειες

Για να εξουδετερωθούν συγκεκριμένα διαφορετικά παθογόνα, τα ανοσοκύτταρα που ονομάζονται Τ λεμφοκύτταρα διαφοροποιούνται σε μια σειρά υποτύπων, συμπεριλαμβανομένων των Τ βοηθητικών κυττάρων τύπου 17

Ο κορωνοϊός επιβιώνει στο δέρμα πέντε φορές περισσότερο από τη γρίπη

Γρίπη και κορωνοϊός: Ερχόμαστε στην εποχή, όπου πέρα από τον κορωνοϊό, καλπάζει και η γρίπη. Ποια είναι η βασική τους διαφορά και πως μπορούμε να αποφύγουμε να νοσήσουμε; Ο κορωνοϊός επιβιώνει στο δέρμα πέντε φορές περισσότερο από τη γρίπη, σύμφωνα με μελέτη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές, ο κορωνοϊός παραμένει ενεργός στο ανθρώπινο δέρμα […]