ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Υστερούν διατροφικά τα κατεψυγμένα λαχανικά έναντι των νωπών;

Υστερούν διατροφικά τα κατεψυγμένα λαχανικά έναντι των νωπών;

 

Πολλοί αναρωτιούνται αν τα κατεψυγμένα λαχανικά που χρησιμοποιούμε είτε σε μία σαλάτα είτε στο μαγείρεμα είτε σε ένα λαδερό είναι υγιεινά και διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τα κατεψυγμένα λαχανικά υπερτερούν στην πλειονότητά τους σε περιεκτικότητα βιταμίνης C σε σύγκριση με δείγματα νωπών λαχανικών, αν τα τελευταία μαζεύτηκαν δύο ή και περισσότερες ημέρες πριν τη διάθεσή τους στην αγορά. Αυτό συμβαίνει γιατί η αποικοδόμηση της βιταμίνης C ξεκινάει αμέσως μετά την κοπή των λαχανικών. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά δεν υστερούν διατροφικά σε σχέση με τα νωπά μετά τη συγκομιδή τους, με την προϋπόθεση ότι όλες οι διαδικασίες συγκομιδής, επεξεργασίας, ψύξης και συντήρησης υπό κατάψυξη έχουν γίνει σωστά.

Περιέχουν συντηρητικά;

Η παραγωγή των κατεψυγμένων λαχανικών έχει να κάνει με μια ολόκληρη διαδικασία επεξεργασίας, που ελέγχεται αυστηρά ώστε να διατηρείται η ποιότητα και η διατροφική αξία του τελικού προϊόντος και μέσα στην οποία περιλαμβάνονται το ζεμάτισμα και η κατάψυξη των λαχανικών.

Πώς όμως διατηρούν το χρώμα, τη γεύση και τα συστατικά τους;

Η κατάψυξη είναι μια φυσική και ήπια μέθοδος συντήρησης που δεν αλλοιώνει τη γεύση τους, αρκεί τα λαχανικά να συντηρηθούν σωστά, ώστε να μη διακοπεί η ψυκτική αλυσίδα σε όλα τα στάδια της διαχείρισης και διανομής των κατεψυγμένων προϊόντων (να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία τους).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας και εύκολα bibimbap;

Τα τεχνητά γλυκαντικά βλάπτουν το έντερο και οδηγούν σε IBS;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

Βερίκοκα: Ενσωματώνοντας τα βερίκοκα στη διατροφή σας, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση με βάρος, μπορείτε να κάνετε πολύ δρόμο για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια!

Ο καφές βοηθάει στην καύση λίπους;

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Ωστόσο, για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διατροφολόγων και διαιτολόγων;

Οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι (RDs) είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες με συγκεκριμένα προσόντα και πιστοποιήσεις. Ρυθμίζονται από επαγγελματικούς φορείς και πρέπει να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας. Οι διατροφολόγοι μπορεί να μην έχουν το ίδιο επίπεδο ρύθμισης ή τυποποίησης στις πρακτικές τους και ο τίτλος "διατροφολόγος" μπορεί να χρησιμοποιείται ευρύτερα.