ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χειμωνιάτικες τροφές που βελτιώνουν την επιδερμίδα μας

Χειμωνιάτικες τροφές που βελτιώνουν την επιδερμίδα μας

Οι παρακάτω χειμωνιάτικες τροφές  ενισχύουν και θεραπεύουν το δέρμα από μέσα.

Ρόδι

Το ρόδι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, τις αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες, καταπολεμούν τη φλεγμονή στο σώμα και αυξάνουν τη ροή του αίματος. Οι σπόροι του είναι επίσης πλούσιοι σε ελλαγικό οξύ που εμποδίζει την καταστροφή του κολλαγόνου και τη δημιουργία ρυτίδων.

Γλυκοπατάτες

Πλούσιες σε βιταμίνη Α και βήτα-καροτίνη, οι γλυκοπατάτες βοηθούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας και τη συγκράτηση της υγρασίας. Συνδυάστε τις με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να ενισχύσετε την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που βοηθά στην ανανέωση του δέρματος και βιταμίνη C που ενισχύει το κολλαγόνο και χαρίζει σφριγηλό δέρμα. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C έχουν λιγότερες ρυτίδες και λιγότερη ξηρότητα στο δέρμα.

Αυγά

Γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, τα αυγά είναι πλούσια στις βιταμίνες του δέρματος Α και Ε, καθώς και σε βιταμίνη Β5, που ενισχύει την παραγωγή των κερατινοκυττάρων, τα οποία υποστηρίζουν την υγιή λειτουργία του δέρματος. Περιέχουν επίσης βιταμίνη D που καταπολεμά τη φλεγμονή.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν την ιδιότητα να «κλειδώνουν» την υγρασία και να προστατεύουν τα κύτταρα της επιδερμίδας. Περιέχουν διπλάσια αντιοξειδωτικά από τους άλλους ξηρούς καρπούς και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Σολομός

Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, εξισορροπεί την υγρασία της επιδερμίδας και καταπολεμά τη φλεγμονή στο σώμα. Τα ψάρια των ωκεανών είναι επίσης μια από τις ελάχιστες πηγές βιταμίνης D, γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, καθώς καταπολεμά την ακμή, το έκζεμα, και το κόκκινο και ερεθισμένο δέρμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

Βερίκοκα: Ενσωματώνοντας τα βερίκοκα στη διατροφή σας, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση με βάρος, μπορείτε να κάνετε πολύ δρόμο για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια!

Ο καφές βοηθάει στην καύση λίπους;

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Ωστόσο, για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διατροφολόγων και διαιτολόγων;

Οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι (RDs) είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες με συγκεκριμένα προσόντα και πιστοποιήσεις. Ρυθμίζονται από επαγγελματικούς φορείς και πρέπει να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας. Οι διατροφολόγοι μπορεί να μην έχουν το ίδιο επίπεδο ρύθμισης ή τυποποίησης στις πρακτικές τους και ο τίτλος "διατροφολόγος" μπορεί να χρησιμοποιείται ευρύτερα.

Τα οφέλη του μελιού με άδειο στομάχι

Μέλι: Η κατανάλωση μελιού με άδειο στομάχι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενσωματώσουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να βελτιώσει την πεπτική μας λειτουργία, να μας δώσει ενέργεια και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πώς να ξεκινήσετε την δίαιτα Dukan;

Δίαιτα Dukan: Η δίαιτα Dukan χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις: τη φάση της επίθεσης, τη φάση της "κρουαζιέρας", τη φάση της ενοποίησης και τη φάση της σταθεροποίησης. Κατά τη φάση της Επίθεσης, τρώτε κυρίως άπαχη πρωτεΐνη και περιορίζεστε σε ορισμένα λαχανικά