Διατροφή

Βόμβες υγείας τα καρύδια!

Βόμβες υγείας τα καρύδια!

Τα καρύδια θεωρούνται από τους πιο ωφέλιμους ξηρούς καρπούς με σχεδόν τις διπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών από άλλους, ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι επιδρά θετικά στον ανθρώπινο οργανισμό στα αρκετά εξής:

  1. Μειώνουν την ολική και την κακή LDL χοληστερόλη στο αίμα
  2. Περιορίζουν τον κίνδυνο εμφραγμάτων
  3. Επιβραδύνουν και περιορίζουν την απώλεια οστικής μάζας
  4. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων

Και όλα αυτά διότι τα καρύδια περιέχουν άφθονα θρεπτικά στοιχεία, με ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα αυτά είναι:

  1. Μελατονίνη
  2. Πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης
  3. Φυτικές ίνες
  4. Βιταμίνες Β 
  5. Αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις: Φαινόλες, βιταμίνη Ε ως γάμμα τοκοφερόλη, φλαβονοειδή, τανίνες και άλλες. Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις που περιέχουν τα καρύδια είναι από τις ισχυρότερες που υπάρχουν
  6. Φυτικές στερόλες
  7. Μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο, φωσφόρο, κάλιο.

Στο πλαίσιο μιας παλαιότερης έρευνας, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σκράντον της Πενσιλβάνια εξέτασαν την περιεκτικότητα διαφόρων ειδών ξηρών καρπών με κέλυφος σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα καρύδια κατατάσσονται πάνω από τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια πεκάν και τους άλλους ξηρούς καρπούς, καθώς περιέχουν διπλάσιο επίπεδο αντιοξειδωτικών πολυφαινολών, βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και προκαλούν ασθένειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είδους δίαιτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κολπίτιδας;

Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές βοηθούν στην επούλωση των πληγών;

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τις φράουλες, το ακτινίδιο, τις πιπεριές και το μπρόκολο.

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.