ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τι πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Τι πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Δεν απέχουμε πολύ από τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα που μαζί τους φέρνουν εκτός από όμορφες στιγμές και κρυολογήματα. Για να προστατευτούμε καλό είναι να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με θρεπτικά συστατικά που θα πάρουμε μέσω της διατροφής.

Στρείδια: Τα στρείδια δεν κάνουν καλό μόνο στη λίμπιντο αλλά και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο ψευδάργυρος που περιέχουν βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια να αναπαραχθούν πιο γρήγορα ενώ λειτουργεί αποτελεσματικά και κατά των λοιμώξεων.

Σκόρδο: Το σκόρδο περιέχει συστατικά που δρουν κατά των λοιμώξεων και των μολύνσεων για αυτό μην φοβηθείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Καρότα: Τα καρότα μπορούν να γίνουν η ασπίδα μας κατά των κρυολογημάτων αφού είναι πλούσια σε β-καροτένιο που ενισχύει την επιθετικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων.

Γιαούρτι: Τα καλά βακτήρια που εμπεριέχονται στο γιαούρτι μπορούν να ρυθμίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να λειτουργήσουν ως ‘αντισώματα’ σε διάφορες λοιμώξεις.

Φρούτα και λαχανικά: Τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά μας προστατεύουν από κρυολογήματα ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αναπλάθουν τα φθαρμένα κύτταρα.

 Σπανάκι και φυλλώδη λαχανικά: Το σπανάκι αλλά και κάποια φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ που αποτρέπει την φθορά των αιμοφόρων αγγείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.