Διατροφή

Τι είναι η ορθομοριακή διατροφή και ποια τα οφέλη της;

Τι είναι η ορθομοριακή διατροφή και ποια τα οφέλη της;

Πολλά ακούγονται τα τελευταία χρόνια για την ορθομοριακή διατροφή, η οποία αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα.

Κατά την ορθομοριακή διατροφή, οι κανόνες περιορίζονται γύρω από έναν βασικό άξονα: να τρώμε ότι προέρχεται από τη φύση, δηλαδή βιολογικά χορτοφαγικά προϊόντα.

Ο ανθρώπινος οργανισμός πρέπει να δημιουργεί ιστούς και όργανα τρώγοντας χόρτα, λαχανικά, όσπρια, φρούτα ξηρούς καρπούς και όχι κρέας. Το κρέας που προέρχεται από φυτοφάγο ζώο είναι τροφή από δεύτερο χέρι και το κρέας από σαρκοφάγο ζώο (τροφή από τρίτο χέρι) γεμάτη τοξίνες.

Η ορθομοριακή διατροφή βασίζεται αποκλειστικά στις βιοαναγεννητικές τροφές και επιτυγχάνει σωστή θρέψη, αποτοξίνωση και ανανέωση των κυττάρων. Αν κάποιο άτομο θέλει να καταναλώνει κρέας, ζάχαρη, γλυκά ή γαλακτοκομικά δεν πρέπει να γίνεται περισσότερες από 4-6 φορές το μήνα. Σε περίπτωση παρέκκλισης, το πρόγραμμα προτείνει γίδινο κρέας, ψητό ή βραστό βακαλάο και σαρδέλα και αυγά μελάτα ή ποσέ.

Η ορθομοριακή ιατρική έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες. Ο Γαληνός που είχε πει δεν υπάρχουν ασθένειες υπάρχουν επίπεδα υγείας. Τα επίπεδα υγείας είναι τα επίπεδα κυτταρικής λειτουργίας που εξαρτώνται από τη νοοτροπία, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής. Και ο Ιπποκράτης έλεγε ότι «η τροφή είναι το μόνο σου φάρμακο» αλλά και ότι «η Φύση είναι ο μόνος γιατρός».

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είδους δίαιτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κολπίτιδας;

Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές βοηθούν στην επούλωση των πληγών;

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τις φράουλες, το ακτινίδιο, τις πιπεριές και το μπρόκολο.

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.