ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τα πρόσθετα κιλά αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο

Τα πρόσθετα κιλά αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο

Η αύξηση του σωματικού βάρους μετά την ενηλικίωση μπορεί να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου, ακόμα κι αν το άτομο δεν φθάνει στην παχυσαρκία, αναφέρουν Βρετανοί επιστήμονες. Αναλύοντας στοιχεία από περισσότερους από 300.000 εθελοντές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνδρες που παίρνουν 17 κιλά από τα 18 έως τα 65 τους χρόνια έχουν κατά 50% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους οι οποίοι διατηρούν σταθερό ή σχεδόν σταθερό το βάρος τους.

Αντίστοιχα, οι γυναίκες που παίρνουν 22 κιλά από τα 18 έως τα 65 τους, έχουν σχεδόν 20% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο. Οι ειδικοί δεν ξέρουν με ποιους ακριβώς μηχανισμούς προκαλούν καρκίνο τα πρόσθετα κιλά, αλλά είναι γνωστό ότι το περίσσιο σωματικό λίπος παράγει ορμόνες οι οποίες βοηθούν τους καρκινικούς όγκους να αναπτυχθούν.

Όπως εξήγησε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Χάννα Λέννον, από τον Τομέα Μοριακών & Κλινικών Επιστημών Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, η παχυσαρκία αποτελεί πολύ σημαντική αιτία καρκίνου, καθώς σχετίζεται με 13 διαφορετικές μορφές. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δύο από τους πιο συχνούς καρκίνους (του μαστού και του παχέος εντέρου) και τρεις από τους πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμους (του παγκρέατος, του οισοφάγου και της χοληδόχου κύστεως).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.