Διατροφή

Τα καρύδια βοηθούν την καρδιά

Τα καρύδια βοηθούν την καρδιά

 

Μια χούφτα καρύδια κάθε εβδομάδα ενδυναμώνουν την καρδιά , χωρίς να υπερβάλλετε γιατί έχουν πολλές θερμίδες. Έχουν δηλαδή καρδιοπροστατευτική δράση; . Απάντηση μας δίνει η Γεωργία Καπώλη. Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc.

 Είναι καλύτερο να καταναλώνετε  τα καρύδια στη φυσική ακατέργαστη μορφή τους. Το ψήσιμο ή το καβούρντισμα ή η προσθήκη αλατιού μπορεί να μειώσει την ευεργετική τους δράση.

Οι περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ολοένα και περισσότερο ότι η καρδιοπροστατευτική δράση των καρυδιών οφείλεται στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα (ω-3) λιπαρά οξέα, που μειώνουν την LDL – κακή χοληστερόλη και τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

Περιέχουν ένα ιδιαίτερο μείγμα βιταμινών και μετάλλων χαρακτηρίζονται από υψηλές ποσότητες :

  • Βιταμίνης Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και τους αποτρέπει από το να επιτίθενται στα υγιή κύτταρα.
  • Φυλλικού οξέος που παρεμποδίζει την αύξηση των επιπέδων ομοκυστεΐνης η οποία είναι επικίνδυνη για πρόκληση  καρδιακών παθήσεων.
  • Το μαγνήσιο των καρυδιών βοηθάει στον έλεγχο της πίεσης αίματος, ενώ η παρουσία των φυτοοιστρογόνων, των στερολών μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς.
  • Τα άτομα τα οποία είναι αλλεργικά στα καρύδια θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τους, δεδομένου ότι μπορεί να οδηγήσουν σε αναφυλακτικό σοκ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα ζεστό ρόφημα που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Ποια είδη τροφών μπορούν να καθαρίσουν το στομάχι σας;

Στομάχι τροφές: Όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που είναι ήπιες για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια.

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry διαπίστωσε ότι η θέρμανση φυτικών ελαίων, όπως το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο, σε υψηλές θερμοκρασίες παρήγαγε υψηλά επίπεδα τοξικών ενώσεων.

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Φράουλες: Αυτό το νόστιμο φρούτο μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη ή ακόμα και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Οι φράουλες είναι μια υγιεινή επιλογή φρούτων που αξίζει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Πράσινες πιπεριές: Σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας

Πράσινες πιπεριές: Μια νόστιμη προσθήκη για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6 που περιέχει συμβάλλουν στη συνολική υγεία του πεπτικού σας συστήματος.