Διατροφή

Σε τι διαφέρουν τα λευκά από τα καφέ αυγά;

Σε τι διαφέρουν τα λευκά από τα καφέ αυγά;

Υπάρχει άραγε διαφορά ανάμεσα στα λευκά και καφέ αυγά; Τι παραπάνω έχουν τα αυγά που προέρχονται από πουλερικά ελευθέρας βοσκής; Οι ειδικοί δίνουν απαντήσεις και ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Η απόχρωση του αυγού καθορίζεται από τα γονίδια της κότας που το γεννά. Για παράδειγμα οι κότες που έχουν πιο ανοιχτόχρωμα φτερά -κυρίως λευκά- γεννούν λευκά αυγά ενώ αυτές που έχουν σκούρα -κυρίως καφέ φτερά- γεννούν καφέ.

Όσον αφορά τη διατροφική αξία των λευκών και των καφέ αυγών οι ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει καμία αξιοσημείωτη διαφορά. Η διατροφική τους αξία δεν επηρεάζεται από το χρώμα του εκάστοτε αυγού.

Το κέλυφος των αυγών και το πάχος τους δεν εξαρτάται από το χρώμα τους -αν δηλαδή είναι λευκό ή καφέ- αλλά από την ηλικία της κότας που το γεννά. Σύμφωνα με έρευνες οι νεότερες κότες γεννούν αυγά με σκληρό κέλυφος σε αντίθεση με τις γηραιότερες που το κέλυφος είναι πιο λεπτό.

Εκεί που σίγουρα υπάρχει διαφορά είναι μεταξύ των αυγών που προέρχονται από κότες ελευθέρας βοσκής και αυτών που προέρχονται από ορνιθοτροφεία. Η τροφή των πουλερικών επηρεάζει άμεσα την ποιότητα, το χρώμα του κρόκου και τη γεύση του αυγού. Οι κότες ελευθέρας βοσκής έχουν συνήθως καφέ χρώμα και οι κρόκοι των αυγών τους είναι πιο μεγάλοι και πιο έντονοι χρωματικά ενώ η γεύση τους είναι πιο πλούσια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το δενδρολίβανο είναι ένα φυτό με αντικαρκινικές ιδιότητες;

Τι είδους δίαιτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κολπίτιδας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό 

Ένα από τα πιο χορταστικά και υγιεινά γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε είναι μια ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό. Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και γεύση, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Ποιες τροφές βοηθούν στην επούλωση των πληγών;

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τις φράουλες, το ακτινίδιο, τις πιπεριές και το μπρόκολο.

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.