Διατροφή

Ψάρια: Μπορούμε να φάμε τηγανητό ψάρι ενώ κάνουμε δίαιτα;

Ψάρια: Μπορούμε να φάμε τηγανητό ψάρι ενώ κάνουμε δίαιτα;

Ψάρια: Το να τρώτε τηγανητά ψάρια ενώ κάνετε δίαιτα είναι μια χαρά, ειδικά όταν το σερβίρετε με κάποια συνοδευτικά, όπως καρότα και πατάτες φούρνου.

Μια μεγάλη μελέτη τράβηξε την προσοχή επισημαίνοντας ότι τα τηγανητά ψάρια μπορούν να προκαλέσουν καρδιακές ανεπάρκειες όταν καταναλώνονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, μια άλλη μελέτη πραγματοποιήθηκε το 2011 ότι η κατανάλωση τηγανητού ψαριού μπορεί να προκαλέσει κόκκινες σημαίες στον οργανισμό, καθώς οδηγεί σε αυξανόμενο ποσοστό εγκεφαλικού.
Σε αυτό το άρθρο, η κατανάλωση τηγανητού ψαριού ενώ βρίσκεστε στη διατροφή σας μπορεί να είναι ευεργετική και θα συζητηθούν ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσληψη τηγανητού ψαριού και τις προφυλάξεις.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν τρώτε τηγανητά ψάρια σε μια δίαιτα

Όλα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, όπως το να θέσετε σε κίνδυνο τη διατροφή σας τρώγοντας αποξηραμένα ψάρια. Παρά τα μειονεκτήματά του, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

  • Επιλογή λαδιού. Συνιστάται πάντα να επιλέγετε πιο υγιεινό λάδι, όπως το ελαιόλαδο και το λάδι canola, επειδή το κρέας του ψαριού είναι καλά κορεσμένο, επομένως μπορεί να είναι ευεργετικό για την καρδιά. Είναι ακόμη πιο υγιεινό για την καρδιά και τα θρεπτικά συστατικά του δεν είναι πολύ πίσω σε σύγκριση με το ψήσιμο και το ψήσιμο ψαριών. Ένα υγιές λάδι μπορεί να είναι ευεργετικό για την καρδιά.
  • Επιλογή ψαριού. Όταν τηγανίζετε ψάρια, είναι καλύτερο να επιλέγετε λιπαρό κρέας ψαριού, όπως ο σολομός, επειδή είναι αναμενόμενα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά που είναι υπεύθυνα για την πρόληψη και τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παθήσεων. Είναι επίσης καλύτερο να ξέρετε πώς να ταξινομήσετε το λιπαρό κρέας ψαριού από το πιο άπαχο, επειδή το άπαχο κρέας ψαριού δεν είναι καλό να τηγανίζετε.
  • Ανησυχίες για την υγεία. Η κατανάλωση τηγανητού ψαριού είναι ακριβώς όπως η κατανάλωση οποιουδήποτε άλλου φαγητού, επειδή τα πάντα πρέπει να λαμβάνονται με μέτρο. Το να τρώτε τηγανητό ψάρι δεν σημαίνει ότι είστε λιγότερο ή περισσότερο υγιείς γενικά, αλλά είναι υπέροχο να είστε ανοιχτοί με προφυλάξεις και σκέψεις όταν το συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας.

Οφέλη για την υγεία

Όπως αναφέρθηκε, πρέπει να εξετάσετε τα ψάρια με θρεπτικά συστατικά όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να μειώσουν τα τριγλυκερίδια, τις ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού και την καρδιακή προσβολή. Τα ψάρια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την οικοδόμηση πιο λεπτών και δυνατών μυών, ακόμη και της βιταμίνης D που ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου στην κυκλοφορία του αίματος. Για πλήρη οφέλη από αυτά τα βασικά θρεπτικά συστατικά, τα οστά και τα δόντια σας διατηρούνται σωστά και υπάρχει μικρότερος κίνδυνος για διαβήτη τύπου 1 και καρδιακή ανεπάρκεια.

Προληπτικά μέτρα

Η μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες τρώνε περισσότερα τηγανητά ψάρια από τους άνδρες με λιγότερα φρούτα και λαχανικά, και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μειονέκτημα επειδή κάθε σώμα χρειάζεται περισσότερα θρεπτικά συστατικά από φυσικά φυτά. Εάν πρέπει να ακολουθήσετε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, πρέπει να στοχεύσετε μόνο σε δύο μερίδες το πολύ την εβδομάδα.

Συμπερασματικά, το να τρώτε τηγανητά ψάρια ενώ κάνετε δίαιτα είναι μια χαρά, ειδικά όταν το σερβίρετε με κάποια συνοδευτικά, όπως καρότα και πατάτες φούρνου. Είναι επίσης ωφέλιμο η έρευνα για ψάρια που μπορούν να εξισορροπήσουν τα θρεπτικά συστατικά του ψαριού, όπως είναι πλούσια σε ωμέγα-3, πρωτεΐνες και βιταμίνη D. Συμπερασματικά, είναι υγιεινό να συμπεριλάβετε τηγανητά ψάρια στη διατροφή σας, αλλά πρέπει να τα λαμβάνετε με μέτρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε μία ισορροπημένη διατροφή;

Οι ετικέτες κλίματος επηρεάζουν την επιλογή Fast Food

FDA: Το σουσάμι εντάσσεται στη λίστα των τροφικών αλλεργιογόνων

Εύκολη συνταγή με θαλασσινά και με Chorizo

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.