Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πότε τα τηγανιτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Πότε τα τηγανιτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Καταναλώνοντας συχνά τρόφιμα όπως τηγανητές πατάτες, κοτόπουλο ή ψάρια αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη και καρδιακών παθήσεων. Υπάρχουν όμως τηγανητές τροφές που είναι χειρότερες από άλλες; Νέα έρευνα ισχυρίζεται πως η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι θετική. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal και αξιολόγησε στοιχεία για περισσότερες από 100.000 γυναίκες ηλικίας 50-79 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση τηγανητών τροφών σε τακτική βάση μπορεί να συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.


Αν και τα ευρήματα δεν προκαλούν μεγάλη έκπληξη, λιγότερο προβλέψιμα ήταν τα ευρήματα που αφορούσαν στην κατανάλωση τηγανητού κοτόπουλου και τηγανητού ψαριού. Αφού έλαβαν υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως η συνολική ποιότητα διατροφής, το εισόδημα και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μία ή περισσότερες μερίδες τηγανητού φαγητού κάθε μέρα, είχαν 8% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Ο αριθμός αυτός άγγιξε το 13%, όταν οι γυναίκες έτρωγαν μία ή περισσότερες μερίδες τηγανητού κοτόπουλου κάθε μέρα. Επιπλέον, η κατανάλωση τηγανητού ψαριού μία ή περισσότερες φορές την ημέρα οδήγησε σε αύξηση κατά 13% από θάνατο που οφείλεται σε καρδιαγγειακές παθήσεις. Όσοι προσέχουν τη διατροφή τους, πιθανότατα δεν καταναλώνουν τηγανητά τρόφιμα με τέτοια συχνότητα. Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς ωστόσο, καταναλώνει σε καθημερινή βάση πρόχειρο φαγητό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σάλτσα Big Mac: Η μυστική συνταγή για το διάσημο σπιτικό burger

Βραστές πατάτες: Μια θρεπτική και ωφέλιμη τροφή για την επούλωση πληγών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρόκα - Ένα πράσινο θαύμα πλούσιο σε βιταμίνη C

Ρόκα: Πλούσια σε βιταμίνη C και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμβάλλει στην υγεία και την ευεξία μας με φυσικό τρόπο. είναι εύκολο να την εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή και να επωφεληθούμε από τις μοναδικές της ιδιότητες.

Λαχταριστή τάρτα τζιαντούγια

Η τάρτα τζιαντούγια είναι μια απολαυστική γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με την κρεμώδη υφή της φουντουκιάς. Αυτή η ιταλική συνταγή είναι ιδανική για να κλείσετε ένα γεύμα με γλυκό τρόπο ή να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε κάποια γιορτή.

Χαλβάς - Ένα γλυκό που κάνει καλό στα οστά

Χαλβάς: Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά, μπορεί να συμβάλει θετικά στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας και αντοχής.

Μία από τις πιο υγιεινές επιλογές γάλακτος

Κατσικίσιο γάλα: Με υψηλή διατροφική αξία, ευκολία πέψης και σημαντικά οφέλη για την καρδιά και το ανοσοποιητικό σύστημα, αποτελεί μια φυσική και ευεργετική επιλογή για την καθημερινή διατροφή.

5 Superfoods για να προσθέσετε στο γιαούρτι σας

Γιαούρτι Superfoods: Το γιαούρτι είναι ένα θρεπτικό και υγιεινό τρόφιμο από μόνο του, αλλά αν το ενισχύσετε με τα κατάλληλα σούπερ τρόφιμα, μπορείτε να αποκομίσετε ακόμη περισσότερα οφέλη για την υγεία σας. Εδώ είναι 5 σούπερ τρόφιμα

Close Icon