ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιες οι τροφές που πυροδοτούν την ψωρίαση

Ποιες οι τροφές που πυροδοτούν την ψωρίαση

Αν πάσχετε από ψωρίαση και ταλαιπωρείστε από συχνές εξάρσεις, είναι χρήσιμο να λάβετε υπόψη κάποιες παραμέτρους που αφορούν τις διατροφικές σας συνήθειες. Δεν υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένες τροφές που μειώνουν την έξαρση της ψωρίασης και την εξάπλωσης της, ωστόσο φαίνεται κάποια συγκεκριμένα φαγητά να χειροτερεύουν τα συμπτώματα.

Μπορεί τα κατεψυγμένα γεύματα να είναι μια εύκολη επιλογή πολλές φορές, όμως πρέπει να έχετε στον νου σας τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες που περιέχουν. Όσο περισσότερα συστατικά αναγράφονται στο κουτί του προϊόντος τόσο περισσότερο συμβάλλουν στην πρόκληση φλεγμονής στο σώμα σας, άρα και σε έξαρση της ψωρίασης.

H ψωρίαση μπορεί να προκαλέσει έντονη φαγούρα και να ερεθίσει το δέρμα δημιουργώντας κόκκινες περιοχές τοπικά, οπότε είναι σημαντικό να τρώτε πιπεριές τσίλι με μέτρο, καθώς η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια φλεγμονή.

Το αλκοόλ με μέτρο, δηλαδή ένα ποτήρι την ημέρα, μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή να διατηρήσετε την κατανάλωσή του σε αυτά τα επίπεδα, καθώς σε μεγάλες ποσότητες θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μπορεί κάποια δημητριακά να φαίνονται υγιεινή τροφή, όμως τα περισσότερα από αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Η ζάχαρη επιδεινώνει τις φλεγμονές στο δέρμα, οπότε πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Τα γαλακτοκομικά μπορεί να ωφελούν την υγεία με πολλούς τρόπους, κυρίως χάρη στο ασβέστιο που περιέχουν, όμως επιδεινώνουν την ψωρίαση. Επιλέξτε καλύτερα τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά ώστε να περιορίσετε τα συμπτώματα.

Παρόλο που ακόμα δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, φαίνεται ότι οι ντομάτες χειροτερεύουν τα συμπτώματα της ψωρίασης που εμφανίζονται κυρίως το βράδυ, όπως για παράδειγμα κάποιες νυχτερινές εκρήξεις φαγούρας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ψωρίασης των ΗΠΑ, το 25% των ασθενών με ψωρίαση έχουν μεγάλη ευαισθησία στην γλουτένη και μπορεί να δουν επιδείνωση στα συμπτώματά τους μετά την κατανάλωσή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

Βερίκοκα: Ενσωματώνοντας τα βερίκοκα στη διατροφή σας, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση με βάρος, μπορείτε να κάνετε πολύ δρόμο για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια!

Ο καφές βοηθάει στην καύση λίπους;

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Ωστόσο, για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διατροφολόγων και διαιτολόγων;

Οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι (RDs) είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες με συγκεκριμένα προσόντα και πιστοποιήσεις. Ρυθμίζονται από επαγγελματικούς φορείς και πρέπει να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας. Οι διατροφολόγοι μπορεί να μην έχουν το ίδιο επίπεδο ρύθμισης ή τυποποίησης στις πρακτικές τους και ο τίτλος "διατροφολόγος" μπορεί να χρησιμοποιείται ευρύτερα.

Τα οφέλη του μελιού με άδειο στομάχι

Μέλι: Η κατανάλωση μελιού με άδειο στομάχι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενσωματώσουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να βελτιώσει την πεπτική μας λειτουργία, να μας δώσει ενέργεια και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πώς να ξεκινήσετε την δίαιτα Dukan;

Δίαιτα Dukan: Η δίαιτα Dukan χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις: τη φάση της επίθεσης, τη φάση της "κρουαζιέρας", τη φάση της ενοποίησης και τη φάση της σταθεροποίησης. Κατά τη φάση της Επίθεσης, τρώτε κυρίως άπαχη πρωτεΐνη και περιορίζεστε σε ορισμένα λαχανικά