ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποια τρόφιμα κόβουν την όρεξη

Ποια τρόφιμα κόβουν την όρεξη

Επιστήμονες χρόνια τώρα αναζητούν το «μυστικό» που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά και να σταθεροποιήσουν το βάρος τους. Είναι γνωστό πως ο περιορισμός των θερμίδων και η άσκηση είναι η λύση στο πρόβλημα. Υπάρχουν όμως και κάποια τρόφιμα που μπορούν σύμφωνα με μελέτες να περιορίσουν την όρεξή μας και έτσι να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

  1. Μήλα

Τα μήλα αποτελούν μια ιδανική λύση για σνακ ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν το αίσθημα της πείνας καθώς περιέχουν την πηκτίνη η οποία βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

  1. Ξηρά δαμάσκηνα

Η κατανάλωση ξηρών δαμάσκηνων λειτουργεί ως καταστολέας της πείνας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φυτικές ίνες και η σορβιτόλη των δαμάσκηνων σταθεροποιεί τη γλυκόζη στο αίμα και μειώνει το αίσθημα της πείνας, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει και την επιθυμία για γλυκιά γεύση.

  1. Μαύρη σοκολάτα

Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση λίγης ποσότητας μαύρης σοκολάτας μειώνει το αίσθημα της πείνας. Ενώσεις στη μαύρη σοκολάτα επιβραδύνουν την πέψη και μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια λαχανικά θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος;

Γιατί πρέπει να τρώμε μπανάνες καθημερινά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σοκολατόπιτα σε κούπα: Ένα γρήγορο και λαχταριστό γλυκάκι

Σοκολατόπιτα σε κούπα: Η σοκολατόπιτα σε κούπα είναι ο τέλειος τρόπος για να ικανοποιήσετε τις λαχταρίες σας για σοκολάτα. Είναι γρήγορο, εύκολο και απαιτεί ελάχιστα υλικά, καθιστώντας το την τέλεια επιλογή για απογευματινό σνακ ή βραδινό επιδόρπιο.

Αρακάς: Πώς βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου;

Αρακάς: Η συμπερίληψη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως ο αρακάς στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της γενικής υγείας σας και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος του στομάχου.