Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυγά Πάσχα: Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Αυγά Πάσχα: Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Αυγά Πάσχα: Μετά τις γιορτές του Πάσχα, πολλά νοικοκυριά βρίσκονται με άφθονα αυγά που έχουν απομείνει από τη διακόσμηση και το κυνήγι των πασχαλινών αυγών.

Μετά τις γιορτές του Πάσχα, πολλά νοικοκυριά βρίσκονται με άφθονα αυγά που έχουν απομείνει από τη διακόσμηση και το κυνήγι των πασχαλινών αυγών. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί και νόστιμοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αυγά που έχουν απομείνει, μετατρέποντάς τα σε χορταστικά γεύματα και λιχουδιές για όλη την οικογένεια.


Αυγοσαλάτα: Χτυπήστε μια κλασική αυγοσαλάτα ψιλοκόβοντας τα βραστά αυγά και ανακατεύοντάς τα με μαγιονέζα, μουστάρδα, σέλινο κομμένο σε κύβους και καρυκεύματα όπως αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Απολαύστε το ως γέμιση για σάντουιτς, πάνω από κράκερ ή ως συνοδευτικό.
Deviled Eggs: Τα Deviled Eggs είναι ένα ευχάριστο ορεκτικό που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις. Απλώς κόψτε στη μέση τα βρασμένα αυγά, αφαιρέστε τους κρόκους, ανακατέψτε τους με μαγιονέζα, μουστάρδα και καρυκεύματα και μετά ρίξτε το μείγμα με κουτάλι ξανά στα ασπράδια. Γαρνίρετε με πάπρικα, φρέσκα μυρωδικά ή τραγανό μπέικον για έξτρα γεύση.
Κάρυ αυγού: Μετατρέψτε τα βραστά αυγά που έχουν απομείνει σε ένα γευστικό αυγό κάρυ σιγοβράζοντάς τα σε μια αρωματική σάλτσα από ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ και ένα μείγμα μπαχαρικών όπως κύμινο, κόλιανδρος, κουρκουμάς και σκόνη τσίλι. Σερβίρεται με ρύζι ή ψωμί για ένα ανακουφιστικό γεύμα.
Κις ή φριτάτα: Χρησιμοποιήστε τα αυγά που έχουν απομείνει για να φτιάξετε κις ή φριτάτα, ενσωματώνοντας λαχανικά, τυρί και όποια άλλα συστατικά έχετε στο χέρι. Αυτά τα ευέλικτα πιάτα με αυγά είναι τέλεια για πρωινό, brunch ή ένα ελαφρύ δείπνο.
Ρύζι τηγανητό με αυγά: Φτιάξτε ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα φτιάχνοντας αυγοτηγανισμένο ρύζι. Σοτάρετε μαγειρεμένο ρύζι με λαχανικά, πρωτεΐνη της επιλογής σας (όπως ζαμπόν ή γαρίδες σε κύβους), αυγά ομελέτα, σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο για ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο.
Αυγά τουρσί: Διατηρήστε τα αυγά που έχουν απομείνει παστώνοντάς τα σε άλμη από ξύδι, νερό, ζάχαρη, αλάτι και μπαχαρικά όπως σκόρδο, πιπέρι και φύλλα δάφνης. Αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο για λίγες μέρες πριν τα απολαύσετε ως πικάντικο σνακ ή επικάλυψη σαλάτας.


Ψήσιμο: Χρησιμοποιήστε τα αυγά που έχουν απομείνει σε συνταγές ψησίματος όπως κέικ, μάφιν, μπισκότα ή ψωμί. Τα αυγά προσθέτουν υγρασία, δομή και πλούτο στα αρτοσκευάσματα, διασφαλίζοντας ότι γίνονται υπέροχα τρυφερά και γευστικά.
Με αυτές τις δημιουργικές ιδέες, μπορείτε να μετατρέψετε τα πασχαλινά αυγά που έχουν απομείνει σε μια ποικιλία από νόστιμα πιάτα που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες και θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τα υπολείμματα των διακοπών σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

ΕΦΕΤ: Οδηγίες στους καταναλωτές για ένα ασφαλές πασχαλινό τραπέζι

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

Αυγά: Για την υγεία του εγκεφάλου και των ματιών σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon