Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυγά Πάσχα: Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Αυγά Πάσχα: Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Αυγά Πάσχα: Μετά τις γιορτές του Πάσχα, πολλά νοικοκυριά βρίσκονται με άφθονα αυγά που έχουν απομείνει από τη διακόσμηση και το κυνήγι των πασχαλινών αυγών.

Μετά τις γιορτές του Πάσχα, πολλά νοικοκυριά βρίσκονται με άφθονα αυγά που έχουν απομείνει από τη διακόσμηση και το κυνήγι των πασχαλινών αυγών. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί και νόστιμοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αυγά που έχουν απομείνει, μετατρέποντάς τα σε χορταστικά γεύματα και λιχουδιές για όλη την οικογένεια.

Αυγοσαλάτα: Χτυπήστε μια κλασική αυγοσαλάτα ψιλοκόβοντας τα βραστά αυγά και ανακατεύοντάς τα με μαγιονέζα, μουστάρδα, σέλινο κομμένο σε κύβους και καρυκεύματα όπως αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Απολαύστε το ως γέμιση για σάντουιτς, πάνω από κράκερ ή ως συνοδευτικό.
Deviled Eggs: Τα Deviled Eggs είναι ένα ευχάριστο ορεκτικό που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις. Απλώς κόψτε στη μέση τα βρασμένα αυγά, αφαιρέστε τους κρόκους, ανακατέψτε τους με μαγιονέζα, μουστάρδα και καρυκεύματα και μετά ρίξτε το μείγμα με κουτάλι ξανά στα ασπράδια. Γαρνίρετε με πάπρικα, φρέσκα μυρωδικά ή τραγανό μπέικον για έξτρα γεύση.
Κάρυ αυγού: Μετατρέψτε τα βραστά αυγά που έχουν απομείνει σε ένα γευστικό αυγό κάρυ σιγοβράζοντάς τα σε μια αρωματική σάλτσα από ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ και ένα μείγμα μπαχαρικών όπως κύμινο, κόλιανδρος, κουρκουμάς και σκόνη τσίλι. Σερβίρεται με ρύζι ή ψωμί για ένα ανακουφιστικό γεύμα.
Κις ή φριτάτα: Χρησιμοποιήστε τα αυγά που έχουν απομείνει για να φτιάξετε κις ή φριτάτα, ενσωματώνοντας λαχανικά, τυρί και όποια άλλα συστατικά έχετε στο χέρι. Αυτά τα ευέλικτα πιάτα με αυγά είναι τέλεια για πρωινό, brunch ή ένα ελαφρύ δείπνο.
Ρύζι τηγανητό με αυγά: Φτιάξτε ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα φτιάχνοντας αυγοτηγανισμένο ρύζι. Σοτάρετε μαγειρεμένο ρύζι με λαχανικά, πρωτεΐνη της επιλογής σας (όπως ζαμπόν ή γαρίδες σε κύβους), αυγά ομελέτα, σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο για ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο.
Αυγά τουρσί: Διατηρήστε τα αυγά που έχουν απομείνει παστώνοντάς τα σε άλμη από ξύδι, νερό, ζάχαρη, αλάτι και μπαχαρικά όπως σκόρδο, πιπέρι και φύλλα δάφνης. Αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο για λίγες μέρες πριν τα απολαύσετε ως πικάντικο σνακ ή επικάλυψη σαλάτας.


Ψήσιμο: Χρησιμοποιήστε τα αυγά που έχουν απομείνει σε συνταγές ψησίματος όπως κέικ, μάφιν, μπισκότα ή ψωμί. Τα αυγά προσθέτουν υγρασία, δομή και πλούτο στα αρτοσκευάσματα, διασφαλίζοντας ότι γίνονται υπέροχα τρυφερά και γευστικά.
Με αυτές τις δημιουργικές ιδέες, μπορείτε να μετατρέψετε τα πασχαλινά αυγά που έχουν απομείνει σε μια ποικιλία από νόστιμα πιάτα που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες και θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τα υπολείμματα των διακοπών σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

ΕΦΕΤ: Οδηγίες στους καταναλωτές για ένα ασφαλές πασχαλινό τραπέζι

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

Αυγά: Για την υγεία του εγκεφάλου και των ματιών σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη του ιπποφαούς για την υγεία

Ιπποφαές: Είτε καταναλώνεται απευθείας είτε χρησιμοποιείται τοπικά, το ιπποφαές προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, καθιστώντας το μια πολύτιμη προσθήκη σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Φρυγανισμένο Farro με ντοματίνια και βασιλικό

Η γεύση ξηρών καρπών του farro συνδυάζεται τέλεια με τα γλυκά ντοματίνια και τον φρέσκο ​​βασιλικό. Απολαύστε αυτή τη συνταγή ως ένα ευέλικτο και χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο στο ρεπερτόριό σας.

Σπαράγγια ψητά με λεμόνι και παρμεζάνα

Απολαύστε αυτό το νόστιμο και υγιεινό λαχανικό, γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ως μια απολαυστική προσθήκη στο γαστρονομικό σας ρεπερτόριο.

Ρεβίθια: Πώς μπορούν να μας ωφελήσουν στη διαχείριση του διαβήτη;

Με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα ρεβίθια μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, στη βελτίωση της καρδιακής υγείας και στην προώθηση του γενικού καλά της υγείας.

Σαλάτα ψητής αγκινάρας με φέτα και λιαστή ντομάτα 

Η αγκινάρα είναι ένα αντιοξειδωτικό λαχανικό που κατατάσσεται στις υπερτροφές του πλανήτη. Η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μεγάλη ποσότητα βιταμινών C και Κ.

Close Icon